Ostry zapach moczu

Liwia to nie wiem. A jakie badania moczu robiliście? 

Aneczka badanie ogólne i zrobiłam posiew bo ostatnio wyszła nam bakteria e coli no a teraz czysto. Ani białka ani leukocytow erytrocytów pH też w normie bakterie tylko nieliczne ake to zawsze wychodzą 

Albo p prostu będzie tak miała,moja znajoma tez mówi że jej corka ma.mocny zapach moczu a wszystko w porządku z jej układem moczowym.Zastanawiam się czy jedzenie ma wpływ na zapach? 

Werosnisia podobno ma ale to wykluczyłam odrazu. Odkąd zaczęliśmy rozszerzać dietę czyli od 4 miesiąca to nigdy mocz nie miał takiego zapachu.. Taka zepsutą rybą 

Najbardziej ostry mają stare babki :D 

Liwia a OB czy CRP robiłaś? 

Monia stare babki to zazwyczaj od leków ;(

A crp to się z krwi chyba robi

Anita racja coś mi się pomyliło i ob i crp z krwi się robi. Masz rację 

No nic będę musiała być cierpliwa i po prostu obserwowac, może rzeczywiście nic się nie dzieje a tylko niepotrzebnie się aż tak zamartwiam. Póki nie ma gorączki, ani miejsca intymnne nie są czerwone to zostało mi czekać może sam minie ten zapach. :) 

Liwia to na pewno jakaś infekcja wirusową lub bakteryjną.. jeszcze znalazłam takie info o rybim zapachu.mozna sprawdzić...

• rybi odór moczu może świadczyć o trimetyloaminurii, czyli zespole odoru rybnego. Jest to rzadkie zaburzenie metaboliczne, które powoduje niedobór FMO3 - enzymu biorącego udział w przekształcaniu trimetyloaminy, która znajduje się np. w rybach;

O kurcze... Muszę o tym poczytać. W jaki sposób mozna zrobić badanie ktoro sprawdza ten enzym..  Dzięki weronisia! :)  nigdy o tym nie słyszałam i już się zaczęłam w sumie martwić 

Tak cpr robi się z krwi my akurat robiliśmy małej 

Kurcze może też powinnam zrobić krew dla świętego spokoju. Niby nie robiłam. 

Liwia warto rozważyć choćby dla własnego spokoju by mieć pewność że nic się nie rozwija żadna infekcja itp

U nas okazało się za wysokie cpr 

Lepiej zbadać i mieć spokojną głowę 

W krwi nic nie wykazało dzięki Bogu może to być pewnie od zębów. 

Wszystko możliwe 

Liwia to dobrze że nic nie wykazało z krwi. 

To jest chyba dobry znak