JustaMama a jak ogólnie znosisz tę ciążę? Plamienia ustały? Jesteś na zwolnieniu?
z przemiana materii możesz mieć problem bo takie „uroki” ciąży niestety, dodatkowo może przyjmujesz jakieś witaminy z żelazem, które tez może powodować zatwardzenia. Woda z cytryną powinna pomóc, ale skoro mowisz że nie działa, a próbowałaś pić ją na czczo i przez dłuższy okres czasu? Jeśli możesz to spróbuj suszonych śliwek, powinny pomóc z wypróżnieniem.
Ja poprostu nie mogę zmusić się do picia wody jest mi okropnie nie dobrze i wymiotuje. Nadczo w ogóle nie przełkne żadnego płynu. Właśnie zastanawiam się jak zrobię badania krwi bo ja rano wymiotuję dotąd aż nie zjem śniadania�
Justa miałam podobnie. Rano łyk wody powodował u mnie mdłości...
Próbowałaś pić soki? Np wyciskać z owoców? Może będzie lepiej?
Powiem Ci, że miałam chwile, kiedy w moczu wyszła mi bardzo duża ilość ketonów. Mega się wystraszyłam, a okazało się, że na to moze mieć wpływ to, że więcej wody wydalałam niż przyjmowałam...
Po owocach bardzo wymiotuję i po świeżych soksch to samo. Potrafię zjeść gruszka i za 2.5godz zwymiotowac nie stawiana. Właściwie zjedzenie każdego owocu czy wypicie soku świeżo wyvidjsnego kończy się wymiotami. Z resztą w domu mam jedynie wyciskarka do dl cytrusów. Najlepiej mi się pije jeśli już niestety te niezdrowe słodkie napoje typu Tymbark co prawda mieszam je z wodą bo są za słodkie ale i tak syf.
Justa, ale musisz pić co kolwiek i jeśli to Ci wchodzi to pij. Ja też pijam takie napoje.
JustynaSz123;) to całe szczęście, że teraz jest wszystko dobrze.
MargieMarg to dobrze, że zwiększona ilość płynów Ci pomaga, bo niestety nie każdej z pomaga. Sama mam ostatnio opuchnięte stopy i trochę łydki i nie zauważyłam, żeby woda mi pomagała, a też jej trochę wypijam plus kawa, soki, zupy etc. Na szczęście nie jest to takie uciążliwe.
Mama_Gratki Co do ilości butelek wody, to faktycznie dużo tego plastiku schodzi, ale ja znowu nie umiem wmusić w siebie zwykłej wody, musi być choć trochę gazowana i tylko taką kupuję. Ale zastanawiałam się ostatnio nad kupnem syfonu, żeby zrobić gazowaną wodę. To nie byłby głupi pomysł, a zawsze sprzyjałby środowisku :)
Justyna myślę że dziecko się tego domaga skoro wczesniej piłaś wodę i nie było problemu a teraz jest to wina na pewno zmian zachodzących w ciąży . Ja też zawsze woda a w ciąży dosyć długo musiałam codziennie wypić cole bądź Pepsi mała puszkę teraz nie pije a tam sam cukier jak się dowiedziałam o cukrzycy ciążowej to przerzuciłam się na wodę ale wtedy wymioty ustały i mogłam pić także może jak dolegliwości mina do będziesz piła normalnie wodę . Wazne że pijesz cokolwiek i nawadniasz organizm :)
Justa, A próbowałaś zanim wstaniesz coś przegryźć? Np samą skórkę od chleba? Może to pomoże na wymioty...
Pytanie z innej beczki, odczyt KTG. Zapisują się skurcze macicy, ale ich w ogóle nie czuję. Czy wg tego można się jakoś sugerować jak blisko jest poród?