Opinie osób testujących butelkę LOVI Medical +

Niestety nie mogę wyrazić pozytywnej opinii na temat tej butelki:/ Butelkę dostaliśmy w prezencie od Lovi niecały miesiąc temu a już nadaje się do smieci:/ Jestem w ogromnym szoku, bo poprzednio używaliśmy butelki Lovi aktywne ssanie i służyła nam 5 mies i nic się jej nie działo, byłam nią zachwycona, wymieniłam ją ze względów higienicznych i zastąpiłam Medical+. Butelka Medical była wykonana z innego plastiku niż Aktywne ssanie i już po kilku myciach stała się żółta i zaczęły ścierać się napisy(miarka). Dodatkowo podczas ostatniego mycia, szczotką specjalnie do tego przeznaczoną, zrobiła się dziura w smoczku, nie ma szans żeby dziecko z tego piło. Może mój błąd ale myłam tak samo pozostałe butelki i tylko w tej się tak stało(zawsze myje w taki sam sposób i nigdy mi się nie przydarzyła podobna sytuacja);/ Mam nadzieje, że to tylko jakiś wadliwy model i reszta butelek jest ok, ale szkoda że trafiło to na mnie, bo uwielbiam markę Lovi i nigdy wcześniej nie miałam problemów z ich produktami. A tu taki pech! Zostawię sobie chociaż nakrętkę, która może służyć jako kubeczek ima przydatną miarkę;)

Ewelina.Sz faktycznie musiałaś akurat trafić na zły model.
U nas butelka sprawdza się super, myjemy ją codziennie a także sterylizujemy i powiem szczerze po miesiącu butelka jest jak nowa.
Miarka nie schodzi, nie odbarwia się.
Nie ma problemu z karmieniem mieszanym, synek nie odtrącił piersi przez podawanie pokarmu w butelce. Jesteśmy bardzo zadowoleni.

Zawsze preferowałam butelki wykonane ze szkła choćby dlatego, że plastikowe często zmieniają kolor np.po soku marchewkowym oraz po wielokrotnym użytkowaniu mają taki specyficzny plastikowy zapach. Buteleczki, które otrzymałam do testowania są wygodne w użytkowaniu i łatwe w utrzymaniu czystości. Dołączone do nich smoczki też są bez zarzutu. Jestem bardzo zadowolona z buteleczek i uważam je za najlepsze z dostępnych na naszym rynku.

Butelkę Lovi Medical +250 ml testuję od czerwca i jestem nią zachwycona.Po 3 miesiącach codziennego użytkowania wciąż jest jak nowa.Mimo licznych upadków ,szorowania szczotką do butelek i wyparzania podziałka na niej jest doskonale widoczna ,a butelka jest przejrzysta.Buteleczka jest po prostu solidnie wykonana,a przy tym bardzo ładna i wygodna w użytkowaniu. Łatwo się ją napełnia ,myje,szybko schnie ,jest leciutka i zrobiona z bezpiecznych dla dziecka materiałów.Po prostu -SUPER BUTELKA-niezniszczalna i praktyczna.Dodam że butelkę testował mój półtoraroczny synek,podawałam mu w niej mieszankę mleczną,używamy jej do dziś i polecamy innym mamom!

Mam pytanie. Do czego służy ten biały krążek dołączony do butelki ??? Jak go sie używa

Katarzyna prawdopodobnie to jest dysk uszczelniajacy. Po wyjęciu smoczka z plastikowej zakrętki możesz go tam wsadzić, aby np przechowywać własny pokarm po odciagnieciu, wodę na mleko czy np deserek.

Estetycznie wykonane, trwałe, efektywne i co najważniejsze - maluchy nie odmawiają ssania piersi po karmieniu z butelki pod nieobecność mamy - i za to zbieram podziękowania od moich mamuś i przekazuję je na ręce redakcji Lovi - gdyby nie nagrody wygrane w Waszych konkursach nie miałabym okazji robić podopiecznym takich fajnych prezentów!

Ja z butelek Medical + mialam przyjemnosc wczesniej korzystać i synek bardzo lubił dobrze trzyma sie w malutkich raczkach bo synek juz sam pija mleczko :slight_smile:
Nowa buteleczka teraz bedzie czekac na coreczke ale mysle ze tez przypadnie jej do gustu :-). Tym bardziej ze smoczek zaprojekyowany jest tak żeby dzieciatko myslalo ze to cycus mamusi :-). Takze jak mamy zastanawiaja sie nad kupnem butelek, ja ta z czystym sercem polecam :slight_smile: Bardzo przydatna miarka na nakretce :slight_smile:

Butelki bardzo fajne, idealnie wyprofilowane do trzymania w reku. Choc jak dla mnie smoczki moglyby miec wieksza dziurke, bo mój maly 3 tygodniowy berbec ciagnie z najmniejszego smoczna bardzo dlugo i sie przy tym denerwuje, ale wydaje mi sie ze zmienimy smoczek na wiekszy i bedzie wszystko ok :slight_smile:

Synek jest zachwycony z butelki! Mimo iż ma ponad 2 lata już nie chce koniecznie przejść na kubek.Każde propozycje kończą się wymianą krzyków z jego strony…Pokazuje na kubki “To nie i kręci głową” a jak chwyta butelkę i daje ją pod pachę mówi - “To moje!” :slight_smile:
Ja jako mama bardzo lubię tą butelkę.Mimo wielokrotnego mycia nic się z nią nie dzieje.Miarka się nie zmywa i jest dobrze widoczna.

Jest jedna rzecz nad krótą producenci butelek Lovi powinni pomyśleć a mianowicie:

• smoczek przy krawędzi nie powinien/nie musi być tego rowka w którym zbiera się brud pomimo mycia butelki…
  • no i super by było jakby powstał jeszcze jeden lub 2 rodzane smoczka jak 12m+ i 18m+.
    Wiem że dzieci w tym wieku najlepiej by było jakby piły z kubka,no ale są wyjątki jak mój syn który na chiny butelki nie odda…a z kubka nie bardzo chce pić.Mam nadzieję że w końcu się to zmieni ale jak na razie butelka jest numerem 1! :slight_smile:
    Próbowałam kilkakrotnie i nic nie zdziałałam…Odczekam jakiś czas…spróbuję znowu ale jak na razie zostaje butelka…
    Gdyby nie ona to synek byłby w stanie nie pić cały dzień…

Dzięki Redakcji Lovi i nagrodzeniu mnie w działalności na forumi nagrody w postaci butelki,wymieniłam synkowi na nową.Powiedziałam mu że ją Mikołaj jemu podarował :wink: a on łobuz od razu to podłapał :wink: mówi: "To moje! No przyniósł Mikołaj :slight_smile: " (coś w tym stylu :wink:

Gdy tylko dostaliśmy buteleczkę do testowania, od razu ją wyparzyłam, żeby była gotowa do użytku na wieczorne mleczko:)
Butelka bardzo fajna, dobrze trzyma się w ręce, nawet malutkie rączki córeczki doskonale radzą sobie z trzymaniem butelki.
Butelka Lovi to pierwsza butelka z którą córcia sama trzyma w rączkach i je mleczko :slight_smile: Bardzo lubi z niej sama pić mleczko.
Mycie jej nie sprawia trudności, łatwo się ją czyści. Jest lekka, miarka wyraźna. Używamy ją codziennie, a wygląda jak nowa.
Polecam każdej mamie, bo buteleczka jest świetna.

W piątek i w sobotę moja 3-miesięczna córcia była na butelce po trzy karmienia. Butelka super się sprawdziła. Mała bez problemu wypiła mleko. Nie było problemu z późniejszym ssaniem piersi.

Ostatnio zakupilam butelke medical z tej nowej serii i jestem bardzo zadowolona. Ładnie wyglada, jest leciutka, szybko mozna podgrzac w nich mleko jak i ochlodzic.

Butelka sama w sobie spełnia swoją rolę nie rysuję się jest wygodna do trzymania ma odpowiedni kształt i piękny żywy kolor , co do skoczków mogły by mieć większe przeloty bo dziecko się męczy trzeba wymieniać na większe

Butelka jest bardzo wygodna w utrzymaniu przez córeczkę. Czyszczenie jej nie jest wielkim wysiłkiem. Jest bardzo dobrze wykonana.

Również jestem zadowolona z tych butelek - jedna dostałam od położnej a druga od Lovi. Jedna z nich podarowałam bratowej bo dwie małe nie są potrzebne :wink:
Butelka jest fajna, ksztaltna, miarka wyraźna, nie ma problemu z myciem jej. A co najważniejsze nie zaburza ssania piersi - moja kruszyna chętnie pije z butelki i bez problemu przechodzi na pierś.
Naprawdę polecam, a mam już za sobą kilka innych wypróbowanych…

Jestem zadowolona z butelekLovi
Są wygdne, wytrwałe, fajnie się czyszczą, Miarka widoczna, nie schodzi pod wpływem użytkowania
Franio nie może się z nią rozstać:)

Ja pięć lat temu zaufałam Lovi i już wówczas używałam butelki do karmienia właśnie tej firmy. Obecnie moja dwutygodniowa córeczka jest na piersi ale już parę razy dostała nakarmiona moim mleczkiem z butelki Lovi Medical + i muszę stwierdzić iż prawdą jest że dynamiczny smoczek nie zaburza odruchu ssania i jest bezpieczny dla karmiących piersią. Moja córcia po na karmieniu z butelki medical + nie ma później najmniejszego problemu by chwycić pierś i z niej jeść. Kształt butelki jest super wyprofilowany przez co bezpiecznie jest mi ją trzymać w dłoni podczas karmienia. Ja jestem bardzo zadowolona i szczerze polecam te butelki każdej mamie bez względu w jaki sposób drogie mamy się karmicie czy piersią (by od czasu do czasu podać mleczko swoje z butelki) czy po prostu z butelki sztucznym mleczkiem.

Butelka wraz ze smoczkiem nie zaburzającym odruchu ssania pozwala mojemu synowi prawidłowo przybierać na wadze. Gdy bardzo mocno śpi w nocy, nie jestem w stanie dobudzić go na tyle żeby złapał ładnie pierś bo momentalnie zasypia. Ale mogę podać mu butlę. Do tego nie muszę go wybudzać wcale. Wsadzam smoczek w dzióbek i mały sobie powoli zasysa przez sen. A dodatkowe karmienia nocne są dla nas ważne ze względu na jego zdrowie z którym ma troszkę kłopotu i ma zalecenie jak najczęściej pić. Za dnia jest to proste, bo podaje pierś, a w nocy z pomocą przychodzi butelka lovi medical +. I już sam fakt że karmię na zmianę piersią i butelką jest dowodem na to, że smoczek nie zaburzający odruchu ssania- faktycznie go nie zaburza. Mały tak samo ładnie wcina mleko z piersi jak i z butelki.

Butelkę Lovi Medical mój syn używał najczęściej do picia mleka pod nieobecność mamy a później do picia wody. Jest ona świetnie wykonana, miarka się nie zmywa, łatwo się ją czyści, jest lekka i dobrze się ją trzyma w ręce zarówno przez mamę jak i małego użytkownika. Po piciu mleczka z butelki mój Syn nie miał problemu z piciem mleka z piersi.