Okres po porodzie / Miesiączka po porodzie

Anita już wcześniej też pisała,że dużo zawdzięcza temu lekarzowi też co kojarzę poprzednia ciążę prowadził i tak urodziła córkę, a też były kłopoty z tego co kojarzę. Anita ważne, że usg jest okej pappa w normie musi byc dobrze ! 

To też dużo przeszłaś, 

Mazia, masz rację. W Żorach mają taką dziwną praktykę. 

Mazia tego się trzymam ;) 

Anita jak na USG masz wszytsko ok i resztę badań też to pewnie nie ma co robić Nifty. A nie masz do wyprawki nic po poprzednich dziaciaczkach? 

Anita to rzeczywiście nie kompetentna jakaś niepowazna kobieta, najważniejsze że wszystko się dobrze skończyło :) i inny lekarz zareagowal. Na kiedy masz termin?niestety czasami poronienia są na wczesnym etapie i czasami kobiety nawet nie wiedziały że były w ciąży ja też bym nie wiedziała o dwóch ciążach gdybym nie robiła testów ciazowych i badań beta HCG. 

Mama_córeczki mnie upzredzono jak tam szłam, że będę mnie namawiać na dodatkowe badania i w sumie tak było. W kolejnych ciążach już jeżdziłam do genomy w Rudzie Śląskiej i to miejsce jak najbardziej polecam zwłaszcza jedna lekarkę bo to złota kobieta 

najważniejsze że dobrze się skończyło 

Pati no u mnie było ryzyko poronien bo czesto mialam krwotoki i lekarz kiedys mówił jak hylam na wizycie po takim silnym krwotoku ze prawdopodobnie bylo poronienie abym dla potwierdzenia zrobila badania z krwi ale dla mnie była to ciężka sytuacja i wolałam nie wiedzieć ale w głębi serca wiem swoje.

Co do terminu 30październik ;)

Właśnie, jak się nie spodziewa ciąży, to poronienie nie raz się traktuje jako miesiączkę i sie nawet o tym nie wie.

Anita ale teraz już wszytsko dobrze? Ja mam na 11 listopada więc podobnie :) 

Tak właśnie,  moja kuzynka tez była na badaniu krwi i wyszło że to była ciąża. Tez nic nie wiedziała... myślała że to okres, dość obfity, ale nigdy takiego nie miała i umówiła się na wizytę u lekarza.. 

Pati pierwsza ciaza z przebojami ale teraz chyba gorzej;( muszę duzo odpoczywać niby wszystko ok ale co chwila coś jak nie plamienia to krwawienie jak już jest spokoj to ciśnienie. Teraz staram się dużo rzeczy brac na luz i nie brać tak wszytskiego do siebie ;)

Terminy mamy podobne ;) aby tylko bobasy siedziały grzecznie w brzuchu do czasu porodu;)

Dbajcie o siebie a wszystko zakończy się dobrze 

Jak ktoś ma nieregularne miesiączki to w sumie można przeoczyć pierwsze tygodnie ciąży. Ale niezmiennie dziwi mnie to jak czasem w TV mówią, że kobieta urodziła np w samolocie i się zdziwiła bo nie wiedziała że jest w ciąży :o

Dokładnie ale stres też może wpłynąć na opóźnienie miesiączki 

Anita ojej czyli dalej Cie trzymają plamienia. Myślałam,że już się uspokoiło.  Kurcze ,ale ważne że odpoczywasz i jesteś pod kontrolą.  Zaraz połowa ciąży za Tobą �

Dziewczyny w końcu distalam miesiączkę i cieszę się jak głupia bo już się martwiłam gdyż skończyłam kp 2,5 miesiąca temu a ostatnie dwa miesiące karmiłam tylko ta czasem dwa na dobę 

Anita to u mnie podobnie z synem były też przeboje w ciąży ;) wiecznie coś się działo. Teraz ciąża zagrożona ale też bardziej na wcześniejsze poronienia mimo wszystko się oszczędzam chociaż przy dwulatku to nie lada wyzwanie. :D 

Wiesz już jaka będzie płeć? 

Maziula plamienia ustąpiły ale ostatnio nie wiem też jakis dziwny upław dostalam ale jeden raz jak by jakas krwinka pękła.

Pati tak ostatnio jak byłam na badaniach tydzień temu to na 80% dziewczynka ;)