Mamusie - użytkowniczki robota sprzątającego, dwa pytanka
1. Jaki polecacie dokładny i cichy odkurzacz automatyczny. Moj xiaomi mi robot vacuum cleaner sprząta dokładnie, ale jest głośny.
2. Warto kupić odkurzacz z funkcja mopowania ?
Witaj na forum #teamLOVI!
Mamusie - użytkowniczki robota sprzątającego, dwa pytanka
1. Jaki polecacie dokładny i cichy odkurzacz automatyczny. Moj xiaomi mi robot vacuum cleaner sprząta dokładnie, ale jest głośny.
2. Warto kupić odkurzacz z funkcja mopowania ?
Właśnie też się nad tym zastanawiam i mam rozkminke jaki kupić więc jak dziewczyny napiszą jakieś opinie to chętnie wezmę je pod uwagę
Korzystałam z sencora, niestety nie pamietam nazwy modeluj. Wersja raczej tańsza, ale miał funkcje mopowania i mapowania - dla mnie bomba. Wiadomo, ze nie dał rady wszedzie wjechac, ale np wychodzac sobie do pracy wlaczalam go, najpierw odkurzal później zmywał podloge, jak wracałam to miałam pięknie odswiezone. Był troszkę głosny, wiec przy śpiącym dziecku go nie włączałam. Teraz na pewno kupie coś bardziej cichego (jeszcze nie mam typu), ale na pewno z funkcja mopowania
Właśnie też się zastanawiam czy taki 2 w 1 będzie dobry. Jak coś jest do wszystkiego czasem jest do niczego. Na nowe mieszkanie rozważam właśnie zakup robota.
Zastanawiałam się ale finalnie nie doszło do zakupu.
Mam dywan w 2 pokojach i progi.. więc to odpadała.
A latać z odkurzaczem po 2 pokojach a reszta tym automatycznym to dla mnie bez sensu. No i ponoć są głośne.
KUpiłam bo miałam problem z kurzem w mieszkaniu. Poruszyłam kiedyś temat kurzu z ubrań na face, większość dziewczyn odpisywało mi, ze sprawę załatwiła suszarka do ubrań. Mam pralko-suszarkę i to niestety nie działa tak samo. Odkurzacz automatyczny jeździ 1-2 razy dziennie. A ja każda rzecz która zdejmuje z suszarki na balkonie - trzepie ;)
(wariatka, wiem), ale wole mieć ten kurz za balkonem niż w domu ;)
Ogólnie odkurzacz znacznie zmniejszył ilość kurzu w mieszkaniu - mniej się kurzy kiedy go właczam codziennie i zaoszczędziłam masę czasu na sprzątanie. Zdecydowałam się na welltec r8 PRO:
https://welltec.pro/pl/robot-sprzatajacy-welltec-r8-pro-funkcja-mopowania-p-5594.html?product=r8pro
Z funkcji mopowania równięż korzystam i jest naprawdę ok :) Wiadomo, ze raz na jakiś czas trzeba przetrzeć podłogę normalnie, ale moim zdaniem do codziennego przetarcia opdłogi wystarczy.
Też chętnie się dowiem bo właśnie do nowego mieszkania chcielibyśmy kupić jakiś fajny odkurzacz. Zastanawiam się nad tym 2w1 czy faktycznie był by fajny. Z doświadczenia o tego typu sprzętach nic nie powiem bo mam zwykły najzwyklejszy odkurzacz teraz.
Może nie automatyczny ale wiele osób poleca Hizero nie mam zdania ale moje koleżanki które go także posiadają także go polecają więc może warto zastanowić się nad takim wyborem
obecnie mam odkurzacz pionowy boscha - jest bardzo fajny, bareria starcza na Ok 40-50 min odkurzania :) wygodny, nie trzeba żadnych kabli itd minusem jest tylko mały pojemnik na śmieci
Bardziej polecacie odkurzacze automatyczne czy pionowe?
Ja posiadam karcher ale nie mogę wykorzystać czasu na sprzątanie kiedy córka śpi, bo jest za głośny. Jedyny plus to jak jest marudna to wtedy jak go odpalam to chwila moment i zasypia haha
Ja mam odkurzacz pionowy philipsa z funkcją mopowania i podświetleniem dzięki czemu kurz jest dobrze widoczny. Jednak większa siłę ssania ma karcher na kabel więc wolę nim przeleciec po domu i na codzień używam zwykłego mopa z viledy. W pionowym bateria trzyma 55min. Zima jest wystarczający ale latem wolę karchera używać.
I my się zastanawiamy który by był dobry . Aktualnie zamontowaliśmy stacjonarny z pojemnikiem w piwnicy wiec tylko rura zajmuje miejsce , nie narzekam bo jest naprawdę dobry i powietrze wychodzi odrazu na zewnatrz . Dłuższy czas już szukam takiego ale nie mogę się zdecydować bo ile ludzi tyle opinii .
Ja juz nie zamierzam wracać do tradycyjnego odkurzacza, tylko pionowy :) plus oczywiście zainwestuje w roombe (albo odpowiednik) żeby po prostu ulatwić sobie codzienne funckjonowanie.
klasyczny odkurzacz wyłącznie zeby posprzątać auto, albo kurz na budowie ;)
Ja miałam Viomi V3 i szczerze mam teraz Dreame i jest ekstra siła jak najnowszy Dyson prawie a bynajmniej nie ustępuje a 1500 zł. Automatycznw fajnie jak się nie ma dzieci i pełno rzeczy na podłodze do omijania
U nas Dyson świetnie daje radę, moim zdaniem najlepszy na rynku.
Ja się zastanawiałam nad tym hizero ale to jest wydatek 2800zł a rumba właśnie 2w1 to też ta sama cena więc chyba bym wolała rumbe
Nasz iRobot Roomba sprząta bardzo dobrze, ale jakiś bardzo cichy niestety nie jest. Powiedziałabym, że średnio hałasuje. Włączam go, gdy idę z synkiem na spacer :)
My właśnie kupiliśmy dysona, mam nadzieję że spełni oczekiwania ! Ma same pozytywne opinie :) myślałam nad funkcją mopowania, ale to jest sama woda zazwyczaj więc to tylko takie odświeżenie podłogi.. jeśli zdecydujemy się na mop Elektryczny to właśnie osobno
Wczoraj zakupiłam jak dojdzie i przetestuje to dam znac :)
Paulinkamamadwojki koniecznie daj znać.
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.