Obniżanie brzuszka

Mazia dokładnie ja już cała dłoń prawie przyloze a nie 2 palce haha. No takie wiadomo mity . Ale kiedyś tak się mówiło i wierzyło 🙂🙂🙂 

Sama tego posta stworzyłam bo wtedy już byłam wystraszona a to taka uroda tego brzucha że albo się obniży albo nie. I to dużego wpływu niema ile przed porodem bo ja już tak jak pisałam zauważyłam w 28 tc a jeszcze chodzę z brzuchem kolejne 10 prawie tygodni i nie zbiera mi się na poród �

kurde nie wiedziałam o tym ..teraz to nawet nie pamietam czy była przerwa miedzy brzuchem a piersiami

No mi sie chyba z córką też szybko obniżał teraz to czuje jak siedzę, że brzuch mi nogi dotyka tak nisko jakby na nich leżał haha

Dobrze jest sobie robić zdjęcie bokiem w lustrze wtedy doskonale widać kiedy ten brzuch się faktycznie obniżył a kiedy nam się poprostu wydaje że jest niżej 

U mnie za każdym razem książkowo się obniżał 39-40 tydzień ciąży 

U mnie przy pierwszym dziecku to przy końcówce się brzuch obniżył ale teraz mam 23 tydzień i jak byłam w Bydgoszczy to lekarz powiedział że dziecko jest za nisko. Muszę dużo odpoczywać, zero sexu i oczywiście pytał się czy mam zwolnienie z pracy.

Mi nic a nic się nie obniżył i ciągle lekarz mówił że prędko nie urodzę aż tu pewnego dnia 6 godzin po wizycie u niego wróciłam ze skurczami

Mi już w 38 mówił że niedługo się zacznie o już bardzo nisko, a jednak tydzień po terminie nic się nie działo 

W żadnej ciąży mi się brzuch nie obniżał

Ja też nic nie zauważyłam u siebie

Mój się nie zdarzył nawet obniżyć i zrobili mi cesarkę na zimno, mam nadzieję, że teraz będzie inaczej :) 

Mi też się nie obniżył nawet w 42 :D

Czasami to lepiej niż mieć obniżony od połowy ciąży i życie w strachu ;)

No oczywiście że tak ale jestem w szoku że mi wgl się nie obniżył po takim czasie 

Nie dziwię się, też się dziwiłam w moim przypadku

Mi brzuch obniżył się w 37 tygodniu ciąży. Na ostatniej wizycie lekarka sama stwierdzila że już ten brzuszek mam nisko. Ja tego tak nie odczuwałam bo miałam mały brzuch. 

Ja zawsze miałam wrażenie że on już z ciężaru tak się obniża 

Raczej nie, mi przybyło z 20 kg w ciąży i ani drgnął ;)

Ja nie pamiętam jak to było w 1 ciąży ale teraz w drugiej to mam wesoło z brzuchem :D kolezanka w pracy juz mi mowila ze go mam nisko jak jeszcze w połowie ciąży nie byłam :D twierdziła że w 1 ciąży miałam tak wysoko ten brzuch a teraz niżej. Moja mama jakoś tydzień temu mi powiedziała że jej się wydaje, że mi się brzuch obniżył (obecnie mam 37tc+3) a znów wczoraj w sklepie od sprzedawczyni-mojej sąsiadki usłyszałam, że jeszcze ten brzuch mam taaaak wysoko, że do porodu daleko :D haha. Ja sama nie odczuwam obniżenia i patrząc w lustro jakoś tego nie widzę.