Tak podobno jest ulga bo macica już tak nie uciska na przeponę.
Oby bo ciężko mi się oddycha
Ja u siebie nie zauważyłam obniżenia, a urodziłam w 40 tygodniu i jak dla mnie dziecko ciągle było wysoko.
Jednak obniżenie w 28t.c. wydaje mi się mało prawdopodobne.
Zdarza że rodza się wczesniaki ale też nie słyszałam, na pewno są jakieś inne objawy
Mi brzuch i to drastycznie obniżył się z dnia na dzien w 36 tc gdy lekarz zdjął mi pessar ginekologiczny mam nawet zdjęcie przed wizyta i pozniej kolejnego dnia odrazu widac różnice
Ja mam wrażenie, że mi się już obniżył ;/
Mi się obniżył w 37tyg. I wtedy często chodziłam do łazienki :D
Martyna no mi się wydaje ,ze już i łazienka jest też moja często i w nocy co godzinę już
mi dopiero ok 36/37 tyg sie obniżył
mi nie zdążył brzuch się opuścić i w 39 tc miałam cc
Mi jak sie obniżył brzuch to mialam problem z wyjściem po schodach musialam nogi stawiać tak bokiem bo uderzalam kolanami o dzidzie
Ja nie pamiętam już jak to było w 1 ciąży, kiedy mi się obniżył. Za to teraz koleżanka w pracy mi powiedziała, że w porównaniu do 1 ciąży to ten brzuch mam nisko. Nie wiem, ja nie widzę różnicy...
Ewabrz pamiętaj ze inni widza więcej...dla nas wazne ze zdrowo i prawidłowo dzidzia rosnie
Dokładnie najważniejsze zeby dziecko było zdrowe ale faktycznie czasem ktoś z zewnątrz widzi więcej niż my same
Bo to chyba pod koniec ciąży się zazwyczaj obniża jak dzidzia szykuje się powoli do przyjścia na świat nie wiem czy wtedy jest JUZ tak duża ze ten brzuch opada czy od czego to zależy ?
Nati tak to naturalne,że pod koniec mi się obniża. Mi w szpitalu jedna mama pacjentki powiedziala,że pani to dziś urodzi bo już brzuch tak nisko miałam. No i za parę godzin miałam już córeczkę
Ja u s8ebie tego w ogole nie widzialam
Mazia to ci ta pani przepowiedziala to szybciutko chyba poszedł porod jak piszesz że za parę godzin
Mówią że jak jest miejsce na 2-3 palce między brzuchem a biustem to że jest niżej ale to mity. Jedne kobiety mają niżej inne nie.
MAmą być oj no tak szybko to chyba nie bo 13h :D ale to zleciało , a dwa dni wcześniej już miałam skurcze ciągle ale nieregularne także mam wrażenie, że to trwało wieki nim się rozkręciło :D
Laureczka oj to ja mam tyle przerwy już haha