Obniżanie brzuszka

Ja nie pamiętam w poprzednich ciążach ale teraz 32 i brzuszek jeszcze wysoko 

kasiaKobucka ja tak tego nie dostrzegałam, ale moi bliscy to widzieli. W szpitalu też jedna mama pacjentki mi powiedziała, że ja mam tak nisko brzuch, że na bank dziś urodzę. NO i do 15 h urodziłam . Babka mi powiedziała, że urodziła 6 dzieci więc się zna i na bank to już 

Mała Zołza nam murarz , cieśla powiedział czego ile potrzeba...

Maziulek, jednak doświadczenie robi swoje haha 

6 dzieci... Szaleństwo 

Kiedyś to były czasy że rodziny były wielodzietne teraz rodzice już się nie podejmują i jest 1,2 czy max 3 dzieci w rodzinie. 

Ja nie chciałabym mieć tyle dzieci. 

Wystarczyła by mi właśnie 2 czy 3 ale to wszystko w swoim czasie. Jak narazie nie będę że tak powiem szaleć. 

A jeśli chodzi o obniżenie brzucha to jak wiecie byłam w 42 tyg ciąży i mi się nie obniżył wogóle ale cóż taki przypadek jeden ma tysiąc :D

Kiedyś tyle dzieci to była normalka, moja mama pochodzi właśnie z wielodzietnej rodziny, ale teraz ma kazdy swoją rodzinę i tylko z niektórymi się trzyma większy kontakt i tak naprawdę wybrani odwiedzają swoją Matkę, która jeszcze żyje... Moja mama by chciała scalić wszytskich ale nie da się, zawsze komuś coś nie pasuje;D

Więc lepiej mieć 2 czy 3 ale żeby się szanowali;D

Idziemka, otóż to, dobrze powiedziane. Rodzina powinna się trzymać razem. Lepiej mniej rodzeństwa a zeby każdy z każdym utrzymywał kontakt. 

U mnie na razie raczej nic nie nie obniżyło. Ciężko jest mi to stwierdzić, obecnie 38+3. Polozna mi mówiła, że nie zawsze brzuch się obniża albo nie zawsze na tyle, ze można to zauważyć. 

Tak samo niektórzy potrafią na podstweie kształtu brzucha okreslic płeć 

Nataleczka ale w sumie jam można prze kształt brzucha ocenić plec tak na chłopski rozum ;) Ja q pierwszej ciąży hylam okragla jak piłka w drugiej poszlo w brzuch i obie dziewczynki urodziłam;)

Co do obniżania brzucha u mnie obniżał się przy większym ruchu a cała ciaze przeleżałam pamietam jak robilam 2 raz krzywa pod koniec ciąży i polozna jak mnie zobaczyła po tygodniu na wizycie to powiedziala ze mi się strasznie obniżył brzuch i do 4o tyg. Nie dochodze;)

Ale na patologi była też dziewczyna n która już do porodu szla a brzuch wysoko;)

Są takie różne dziwne praktyki :D ale wydaje mi się że są to strzały bo nie można bez USG ocenić 

Nataleczka ja tak mam, że na podstawie brzuszka umiem określić płeć :D ale raz na ruski rok się mylę :D 

no kiedyś rodziny wielodzietne to była norma. MOi rodzice mają po troje rodzeństwa, a u dziadków taka ilość to minimum i więcej 

Z tym kształtem brzucha i płcią to są zabobony, nijak to się ma do rzeczywistość. Oczywiście można zgadnąć, zawsze jest ta szansa 50/50. Znam wiele przykładów że w obu ciążach kobieta miała zupełnie różne kształty brzucha a płeć ta sama 

Kiedyś tylko po kształcie brzucha określali płeć dziecka, 

mi każdy mówił po kształcie , że będzie chłopiec a tu taka niespodzianka:D

Teraz mamy taką wygodę ze wiemy za wczasu co się urodzi 

Mama Zosi dokładnie tak, ale i tak zdarzają się pomyłki raz na jakiś czas:p

Moja babcia niby też się zna, a jednak teraz mówiła że będzie chłopka a ma być dziewczyna. Mam nadzieję że to ona się myliła, nie sprzęt usg 

U mnie w obu ciążach mówili,że chłopcy. Każdy zgadywał po brzuszku,bo malutkie piłeczki były. Wiadomo obaj chłopcy chociaż zobaczymy jak się drugi urodzi. Jednak uważam,że nie da się określić na 100%. To taka loteria, jednak kiedyś w to wierzyli tak samo czy kobieta je słodkie lub słone. Teraz na szczęście mamy wygodę,że dzięki USG wiemy wcześniej ... Jednak i czasem najlepszy sprzęt może się mylić i okazuje się niespodzianka przy porodzie.

Ja tam zawsze po brzuszku czułam, że będzie taka płeć jaka była, ale przeczucie miałam, że będzie odwrotnie od początku. Czyli jak myślałam, że będzie dziewczynka brzuch robił się na chłopaka. Bo ja też do 22 tygodnia nie znalam teraz płci, a z córką do 19 więc długo obstawiałam 

Maziulek to długo nie chcieli się pokazać kim będą:D

mi na pierwszych prenatalnych powiedział, że na 99.9 % to dziewczynka, ale powiedział zeby jeszcze nie szaleć z wyprawką:D

idziemka te moje dzieciaki długo mnie tzrymały w niepewności oj tak :D  takie wstydnisie