Czy branie nospy w ciąży jest całkowicie bezpieczne? Jakie dawki mogę stosować? Jakie mogą być skutki uboczne? Pytam bo mój ginekolog kazał brać a trochę się boje. Jakie macie doświadczenia?
Ja brałam nospe w ciązy ta mniejsza dawkę 40 mg, nospa działa rozkurczowo, jesli lekarz przepisal to pewnie wie co robi, nospa jest bezpieczna w ciazy, tak samo jak paracetamol czy magnez
Nospa jest bezpieczna. Ja stosuję nospę max dwa razy dziennie.
Nospa jest bezpieczna w ciąży. Jeśli lekarz zalecił Ci ją brać to wie co robi. Moja kuzynka brała Nospę większość ciąży.
Również potwierdzam że jest bezpieczna pod warunkiem że zlecił ci ją lekarz i trzymasz się dawki jaka Ci określił.
Ja brałam nospe przez tydzień w czwartym miesiącu gdy pojawiło się u mnie plamienie. Z kolei moja koleżanka z pracy i bratowa brały nospe przez całą ciążę gdyż miały bolesne skurcze i coś tam jeszcze
Prawdopodobnie jest bezpieczna w ciąży. Jednak jak mi lekarz ha zalecił na silne bule brzucha i tak nie brałam bo się bałam. Wolałam mimo wszystko unikać wszystkich tabletek.
Ja nospe brałam do tego magnez jak mocno mi się brzuch stawiał i gdy skracała mi się szyjka.
Nospa to lek standardowo stosowany w ciąży, także nie ma obaw.
Ja tez brałam nospe i magnez. Dawkowanie jak w ulotce. Ja brałam jedna tabletkę trzy razy dziennie z magnezem przez 10 dni a potem sam magnez a nospe doraźnie jak stawiał się brzuch.
Ja miałam brać przez dwa tygodnie. Potem mialam wizytę i dlatego, że była poprawa to odstawiona nospa i tylko jakby coś się działo to doraźne jak Marta.
Dzień dobry.
Po 16 tygodniu branie leków staje się bezpieczniejsze dla płodu. Lekarz ginekolog wypisuje tylko wtedy, gdy są bezpieczne i niezbędne. Wiele kobiet bierze Nospę w czasie ciąży. Jest bezpieczna.
Pozdrawiam
Również ginekolog zalecił mi stosowanie nospy, rozkurczowo. Ja miałam z kolei problem z więzadłami i mogłam się poratować doraźnie tabletką przy bólu.
Ja brałam nospe w ciąży. Jeśli lekarz przepisał to mysle, ze wie co robi niestety nie pamiętam juz ile mg i jak czesto brałam
Jeśli nie ma dowodów naukowych, jakichś badań to raczej powinnyśmy słuchać opinii lekarzy.
Wlasnie mialam pisac ze jest bezpieczna a gdyby nie byla pewnie ginekolog by nie przepisal…i juz pani doktor odpisala wiec wiadomo . mija siostra tez brala co sie zdziwilam.ze mozna w ciazy ale tez jej przepisal ginekolog wiec kednal jednak jest bezpieczny.
No właśnie mi przepisali w szpitalu natomiast moja pani ginekolog zakazala twierdzac, że mozee mieć zly wpływ na uklad nerwowy maluszka
Ja jestem zdania, że jak z bólem można żyć i funkcjonować to mimo to, że lekarz pozwala to lepiej wstrzymać się lub ograniczyć przyjmowanie każdego leku do minimum.
Mi podawali w szpitalu i ginekolog tez kazał przyjmować 3x dziennie przez 10 dni a potem doraźnie.
Ula.masz rację. Ale jak brzuch się stawia zbyt często i trzeba przyjmować nospę to nie ma że nie boli
Ula, też jestem tego zdania. Póki ból do zniesienia to nie brać. Ale czasami trzeba coś wziąć. No spa jest bezpieczna, możesz ją brać. Są nawet antybiotyki, które są bezpieczne, dlatego tym bardziej no spy nie powinnaś się obawiać.
gdyby miała no spa szkodzić to by jej lekarze nie przepisywali… więc musi być ok jeśli się słyszy że jednak kobiety w ciąży ja zażywają… lekarz wie też co może a co nie i w jakich dawkach…bo gdyby coś się stało to on jest brany do odpowiedzialności