Nieregularnosc niestety może się utrzymywać przez jakiś czas chyba ze zdecydujesz się na antykonsepcje hormonalna - jest możliwa przy KP. Jak magnolia pisze zbyt wiele czynników może mieć wpływ.
To prawda antykoncepcja jest możliwa podczas karmienia piersią dlatego że ja karmie nadal moją sześciomiesięczną córeczkę a biorę tabletki antykoncepcyjne
Najlepiej iść do ginekologa wykonać badania, chociaż regulacja hormonów to minimum pół roku od porodu niestety :( więc zaawansowane badania w połogu są totalnie bez sensu
Ja dostałam okres od razu po połogu, mam regularne jak przed ciążą.
wiecie mi gin powiedziala ze tak naprawde po ciazy hormony to do roku od konca kp moga szalec jeszcze...
Wcale mnie to nie dziwi. W czasie ciąży przez te wszystkie miesiące tak wiele się zmienia że potrzeba też czasu żeby wróciło do normy . Logicznie
u mnie okres wrócił 2 miesiące po zakończonym kp. mój mąż wszystko zwala na hormony ;)
Dokładnie po ciąży bardzo dużo w organizmie się zmienia i jak się jeszcze karmi piersią to ten okres może długo nie nastąpić. U mnie już 10 miesięcy po porodzie i nadal okresu brak :)
U mnie okres wrócił do szybko zaraz po zakończeniu połogu natomiast przez kilka pierwszych miesięcy trzy albo cztery a dokładnie cykli jednak ten okres nie był taki jak wcześniej albo trwal Trochę za długo bo trochę za krótko i było to tylko takie lekkie plamienie No musiało to trochę potrwać zanim wszystko wróciło do normy
U mnie po ponad roku wrócił do normy. Jednak na teraz też nie jest tak idealnie jak w zegarku. Każdy organizm jest inny ognie szybko dostałaś okresu po porodzie ja dostałam po 2 mc
A ja dostalam okres po 8ms życia 2tyg po tym jak odstawiłam od kp.
U mnie zawsze wracał po ponad roku, ale oboje dzieci wy karmiłam m przez osiem naście miesięcy. Narazie pół roku za nami i odpukać okresu nie widać i oczywiście nadal karmie
zazdroszcze wam ze nei macie okresu tak dlugo :Dto ogromny plus bycia w ciazy :)
hehe.. to prawda. jednak był to duży komfort 9 miesiący ciąży a później dodatkowo rok i cztery miesiące z kp.
Okres po porodzie u kobiet karmiacych piersią może nadejść u każdej indywidualnie, zazwyczaj jest nieregularny i bardziej obfity. Jest to naturalne i nie ma czym się martwić. Pojawia się gdy zaczynamy dokarmiac butelką i rozszerzymy dietę ok 5-6 m-c. U mnie np po pierwszej ciąży pojawił się po 6 miesięcu, kp tylko 3 miesięce. Po drugiej ciąży nadal nie mam, jeszcze kp :)
Ale za to juz jak ten pierwszy okres przyszedl to byl armagedon .
To prawda że to Indywidualna sprawa, dlatego że ja pamiętam jak córeczkę starszą urodziłam i w tym samym roku moja siostra urodziła ale między dziewczynami była różnica dziewięciu miesięcy. I najśmieszniejsze jest to że siostra wcześniej dostała okres niż ja mimo że też karmiłam piersią. Teraz z córeczką miałam podobnie bo mam przyjaciółkę która urodziła miesiąc po mnie i ona już okres dostała a ja nadal nie mam. Fajne jest też to że tak naprawdęOkresu nie miałam już ponad dwa lata, bo pomiędzy jedną a drugą córeczką pojawił się tylko jeden okres i to taki słaby i krótki, i zaraz zaszła w kolejną ciążę
Nataleczka to miałam tak samo.
Po pierwszym porodzie dostałam okres po 14 mcach, miałam jeden cykl a w kolejnym zaszłam w ciążę i do teraz nie miałam jeszcze. Syn ma 11 m-cy. Także powiedzmy że prawie 4 lata z tą małą przerwą.
Ja po porodzie z Synem miałam regularny, po porodzie z corą juz nie.
Ja też zazdroszę, że nie miałyśćie tak długo okresu, to jednak jest fajne podczas ciążY:D