Nieprzespane nocki

U nas pomogło zwijanie młodego jak za noworodka, tj bierzemy cieńką kołderkę i zawijamy na burita. 

Tak jak wybudzał się strasznie (i potrafił zrobić 2-3h pobudkę o 1 czy 3 w nocy), tak teraz, odpukać w niemalowane, śpi spokojnie z przerwą na karmienie. Młody 6.5msc więc wiek podobny ;)

Macie wprowadzony rytuał przed snem?

My mamy 6 tygodni, ale widzę dużą różnice od kiedy wprowadziliśmy właśnie rytuał przed snem. 

Mój syn pół roku a dalej w nocy wstaje z 8 razy , karmie piersia już nie wiem co mam zrobić :(

Niedawno wprowadziłam właśnie rytuał i staram się go utrzymywać jedna nocka była lepsza ale druga już to samo nawet miałam chłodniej w sypialni 

Ogólnie wstawanie co 3-4 godziny nie jest źle ale często się wybudzam bo słyszę że syn się wierci coś steka a to go trzeba poprawić bo samemu jeszcze mu ciężko mimo że w dzień na macie sam się przekreca tak w nocy mu ciężko dlatego zaczęłam kłaść go na boku a jak juz nic nie pomaga no to biorę go do siebie 

Mamusiadwochchlopcow u nas córka praktycznie do 8 mż budziła nam się co godzinę i jedynie co mogę powiedzieć, to że trzeba przeczekać :/ 

Niestety trzeba przeczekać lub znaleźć przyczynę wybudzania się.

Moj syn ma jakieś regres, budzi sie w nocy 3-4 razy i wola mame, budzi się zazwyczaj z placzem.. No masakra. Najgorsze to wstawanie z wielkim brzuchem, zanim się podniosę to młody już zdąży zalać się lzami choc staram się do niego mówić ze już mama idzie zaraz przytuli 

schwarzsie może to być dla niektórych dziwne a może i głupie albo ktoś uzna że się sprawdza ale spróbuj przed snem synowi na czole robić znak krzyża 

Mój na przykład miał coś takiego że patrzył zawsze w jeden punkt na suficie i potrafił się strasznie rozpłakać i o dziwo minęło to jak moja mama wlasnie zaczęła robić mu znak krzyża na czole może przypadek a może rzeczywiście to coś pomogło 

Może to być regres jak piszesz ale można spróbować

Wiem też że znajoma miała podobnie że córka budziła sie zawsze o tej samej godzinie i też tak robiła i po kilku dniach spała ładnie 

Dziewczyny wspomnialyscie że wiercenie syna może być przyczyną złego materaca 

Dzisiejsza noc spędził w moim łóżku i o dzico spał ładnie i budził się co 4 h w łóżeczku ma materac pianka-kokos jak dobrze pamiętam a jakiś miekcieszy byście polecily? 

A może to ten sam problem jest u nas, bo też synek w łóżeczku słabo śpi a u mnie w łóżku jest dobrze 

Mama_Wojtusia mi jeszcze doradzono żeby podłożyć koc pod prześcieradło i sprawdzić czy będzie lepiej jeżeli to nic nie pomoże będę szukać materaca podobnego do naszego 

Jestem ciekawa jak dzisiejsza nocka będzie planuje jeszcze raz na cała noc wziąć młodego do siebie i zobaczyć czy na pewno to problem z materacem 

Może to być wina materaca bo np u nas syn miał problem ze spaniem w dzień. Od kiedy zaczęłam go usypianie w swoim łóżeczku lub u nas na łóżku to lepiej śpi I dłużej. 

Dzisiaj nocke ma u siebie podłożyła koc zobaczymy czy to coś pomoże 🙈

Lisza i jak? pomogło to coś?

My tez mamy wiElka komedie ze spaniem 🤷‍♀️

Przy pierwszym odlozeniu spał ładnie ale jak na złość cały nos był zatkany chyba znowu jakieś zapalenie zatok bo gilki żółte 😓😓😓 wiem spał u mnie 

Ale dzisiaj będę go kładła raz jeszcze wyczyszcze nosek przykleje aromactiv i zobaczymy 

Bardzo bym chciała żeby samo podłożenie koca było pomocne na pewno się nie poddam kolejna nie przespana nocka już nie jest dla mnie wyzwaniem 😅 

z katarem to zawsze udręka;( moze te podłożenie poduszki pomoże;) 

Co do materaca też mam wrażenie ze te dzieciece sa twarde;( i w sumie sie nie dziwie że maluchy nie chca na nich spać;)

Też im się nie dziwie ale też mówili mi że za miękki też nie może być dla takich maluszków i tak źle i tak :( 

Mam nadzieję że katar przejdzie i nie będzie nic poważnego bo w środę mamy szczepienia 

Katar męczący jest i dzieci mają niespokojne noce.. chociaż u mnie syn ostatnie noce też źle śpi I chodze nieprzytomna.. 

Ja jak szukalam materaca dla drugiej coreczki to sie zsstanawialam na piankowym ale w efekcie koncowym kupilam kokospwy