Niedowaga przed ciążą i w czasie ciąży z cukrzycą

Carolinee nie masz się czym martwić, gin ma rację, dziecko sobie weźmie czego mu potrzeba. Ja w ciąży też miałam dwa takie etapy, gdzie waga stała w miejscu, ale jeśli gin mówi że jest wszystko oki, to nie martwiłam się.
Wild_girl1 to faktycznie szczypiorek z ciebie, ja przy wzroście 172 ważyłam 55kg przy problemach z żołądkiem, wszyscy zauważyli jak schudłam i się martwili. I masz rację, że jeśli się ma taką urodę, ale dba o dietę i suplementację to nie szkodzi się dziecku

Ja od 2 miesiecy wrecz chudne :slight_smile: Waga caly czas stoi w miejscy (59kg) a maly przeciez rosnie. Ale ponoc wszystko jest ok, wiec jak gin tak mowi to ja sie niczym nie martwie :slight_smile:

Ja miałam cukrzycę ciażową i przytyłam 14,5 kg w ciąży. Dziecko bierze wszystko co potrzebuje od mamy. Ważne by mieć odpowiednią dietę bo im późniejszy tydzień ciąży, tym poziom cukru może bardziej wzrastać. W jednym tygodniu po zjedzeniu tej samej rzeczy cukier może być w normie, za 2 dni jedząc to samo może być zbyt wysoki. I nie stresuj się bo to podnosi cukier i szkodzi maluszkowi

MAMA88 ja mialam takie wahania cukry miedzy 33 a 35 tug ciazy. Teraz moje cukry zadko kiedy przekraczają 100 a nawet 90! (37 tydzien). I to nie wazne co zjem :smiley: takze chyba cos tu sie u mnie normuje i bardzo sie ciesze, bo moge czasem troche zgrzeszyc np serniczkiem:D