Nauka pływania dla dziecka

To prawda, że taka naukę najlepiej zacząć jak najszybciej, potem jest to już trudniejsze, jak miałam kilkanaście lat a nie umiałam pływać topilam się i od tego czasu wpadalam w panikę jak miałam wejść do wody dalej niż do pasa, dopiero przy mężu przelamalam trochę ten lęk i nauczył mnie pływać na grzbiecie, ale na brzuchu panikuje do dziś. Z synkiem już wielokrotnie mieliśmy iść na basen tymbadziej, że mamy bardzo blisko, ale jakoś zmobilizować się nie możemy choć tu bardziej chodzi o wydatek niż o niechęć do wody 

Im wcześniej tym lepiej. 

Dziewczyny a czy chlorowana woda w basenie nie podrażania i nie wysusza zbyt mocno skóry maluszków? Mam ochotę również wybrać się na basen z córcią ale mam obawy:/ 

wasz.ka nie ma co przesadzać, raz na jakiś czas pobyt na basenie nam nie zaszkodzi, a dzieciątko będzie miało frajdę :) najwyżej zawsze można później czymś tę skórkę posmarować:)

Ja mam zamiar wybrać się z synem do aquaparku ale chyba poczekam aż się skończą wakacje. Koleżanka była ostatnio z 7m 2 h i mówiła że ok młody świetnie się bawił itd także też chce się wybrać , ale mój coś gada że za mały jeszcze i nie mogę mu przetłumaczyć że z mniejszymi chodzą a nasz już ma 7m