Jak by były te same 2 mleka to nie miały by różnych nazw… Każde mleko różni się czymś od innego…
No fakt, bo Bebiko najtańsze i dla ubogich tak samo jak Biedronka to sklep dla ubogich. Sory mamy takie czasy, ze szukamy oszczędności nie ma w tym nic złego po za tym ja przerobiłam 3 mleka (Nan, Enfamil, Bebiko) i szczerze Bebiko to według mnie najlepsze mleko z tych trzech…
Do biednych nie należę i nie patrzę na ceny, a na jakość…
Zamarancza wyjęłaś mi to z ust, bo właśnie chciałam to samo napisać. Nawet na chłopski rozum, ta sama firma nie produkowała by i sprzedawała tego samego produktu pod inną nazwą i z inną ceną. Więc już samo to powinno dać co poniektórym do myślenia.
A w większości przypadków i tak to dziecko “wybierze”, jakie mleko mu odpowiada i jakie jest dla niego najlepsze. Bo jeżeli będzie tolerował lepiej Bebiko niż Babilon, to co? niektóre matki nie będą go podawać bo tańsze i dla ubogich?
No właśnie o to chodzi. U nas najlepiej brzuszek zareagował na Bebiko, ale fakt małemu przez chwilkę nie smakowało mleko… A teraz jak jest na 3 i jest słodsze to lubi sobie popić, ale dostaje tylko 2 dziennie.
Ja stosuję od jakiegoś czasu https://nuppi.pl/ i jestem z niego bardzo zadowolona. W końcu mój dzieciaczek nie ma wzdęć i zaparć… Czy to zasługa zawartych w nich nukleotydów? Słyszałam, że przyśpieszają proces regeneracji kosmków jelitowych.
U naszego syna jako pierwsze podaliśmy Bebiko i tak już zostało, nigdy nie miał jakiś problemów brzuszkowych, ale co dziecko to inaczej będzie tolerowało jego składniki my jesteśmy zadowoleni, a od 4 mż musieliśmy już podać mm
Gdy tylko miał problem z bólem brzucha lub zrobieniem kupy nigdy nie wpadłam na pomysł zmiany mleka, tylko 30 min masażu pomagało i ciepłe okłady.
Pozdrawiam
u nas Enfamil. Po Nan były zatwardzenia a Bebikiem pluła na kilometr. Dużo znajomych chwiali jeszcze Hipp.
Też słyszałam, że Hipp dobre jest, ale najdroższe ze wszystkich…
Ja karmię piersią. Więc córka dostaję najlepszy pokarm jaki mogę jej dać.
Też słyszałam opinie dobre o HIPP
Nan jest dobrze przyswajalne przez nasze dziecko
Enfamil jest zdecydowanie najlepsze pod względem składu mleka ponieważ zawiera dha. Oczywiście każdemu dziecku będzie smakować co innego a to jest najważniejsze. Bo co byśmy zrobiły kiedy dziecko by nie chciało najlepszego mleka według nas? Mleko musi smakować dziecku.
Ja dha kupuję dodatkowo i podaje, a enfamil jedliśmy 5 miesięcy jeden minus to okropnie ciężko rozmieszać i pieni się potwornie
Dha spokojnie można uzupełnić poza mlekiem. I racja, smak mleka musi przede wszystkim odpowiadać dziecku, zarówno smakowo jak i by brzuszek dobrze reagował.
Zamarancza, ja nie zauważyłam by enfamil ciężko się mieszało, pieni się to fakt odrobinę może za mocno. Ja na nim często robię kaszki teraz
A słyszeliście o tym podrobianym mleku??? Macie jakieś informacje o jakie mleko chodzi??
Nie mam pojęcia o jakie chodzi…
Zawsze grudy w Enfamilu zostają. Teraz mam Bebiko i 2 razy telepnę butlą i już, a enfamil musiałam mieszać łyżeczką.
A to ja nie mam żadnych problemów z enfamilem żeby się nie rozmieszalo. Ale zawsze podaje z ciepłą woda.
Też podawałam z ciepłą
My zaczelismy podawać Bebilon AR z tendencją do ulewania i juz zostalismy później przy zwyklym bebilonie nigdy nie mielismy problemów z brzuszkiem. Znajoma sprowadza wnukowi mleko z Niemiec (najlepszy odpowiednik mleka matki , podobno) a mówiła że tu dobrym odpowiedznikiem jest wlasnie bebilon i enfamil .
Teraz jakby nie udalo mi sie kp to wybiore któreś z tych dwoch
Akone słyszałam, bo to nawet moje okolice województwo łódzkie. Ale o jakie mleko chodzi nikt nic nie mówi, więc nie wiadomo.
D.Głuszek życzę by się udało z kp i nie było potrzeby mm
Jeśli chodzi o karmienie butelką to u nas najlepszym rozwiązaniem okazało się być mleko Humana. Na początku była to Humana 1 teraz przeszłam już na Humana 2. Moja córka bardzo je lubi i na prawdę uwierzcie mi, że jest to bardzo dobre mleko o bezpiecznym dla dziecka składzie. Same możecie o tym poczytać jesli chcecie!