Na co zwrócić uwagę przy zakupie wózka?

Aleksandra foteliki tzw łupiny w zestawach są kiepskiej jakości, nie mają atestów. Niestety zakup wózka 2w1 + fotelik wyjdzie na pewno drożej bo jakość = wyższa cena. Kwota będzie zależna od firmy z której wózek i fotelik wyda się odpowiedni dla Maluszka. Spojrzałam na allegro i wózek 3w1 można kupić już od 1300,00zł, ale nie wiem jakiej one są jakości. Dla porównania praktycznie w takiej samej cenie można kupić samą łupinę. Więc dużo też zależy jaką kwotę możesz przeznaczyć na wózek i fotelik.

Moim zdaniem najlepiej wybrać wózek pytając znajomych jakie mają doświadczenia. Może masz koleżankę, która użytkuje obecnie wózek to popytaj o jej opinie i wrażenia. Warto też poobserwować w mieście, czy mamy mają swobodny dostęp do kosza na zakupy, czy gondole nie są zbyt małe, a może zbyt płytkie budki, które nie chronią przed wiatrem, wybierz się też do sklepu, dopytaj sprzedawców.
Podczas oglądania wózków doprecyzują się również Twoje oczekiwania co do wózka. Są różne rozwiązania regulacji rączki, czy oparcia w spacerówce, musisz sama zobaczyć które będzie dla Was praktyczniejsze i wygodniejsze.
Kiedyś trafiłam też na forum wózkowe, ale teraz nie pamiętam na jakiej stronie.

Aleksandra tak jak we wcześniejszym wpisie wspomnialam na allegro mozesz znalezc zestaw skompletowany jako 3w1 z fotelikiem np Maxi Cosi, ktore są dobre. Wozki cybex mają zestawy ze swoimi fotelami i one rowniez są bardzo dobre. Musisz po prostu doczytać jaki fotelik wchodzi w sklad 3in1 :slight_smile:
Taki skompletowany zestaw czesto wychodzi taniej niz jakby kupować osobno.
I faktycznie duzo zalezy jakim budzetem dysponujesz :slight_smile: dobry nowy wozek 2w1 mozna kupic juz za 1300 a bdb lupinkę na pasy za ok 400zł.

Teraz dobre lupiny można kupić na wyprzedaży w toyrus widzialam kolezabki zakupy kupiła za grosze foteliki dobrej klasy i lupine nowe

Aisa ta wyprz byla jiz dosc dawno na tygodniu, jak poszlismy w weekend to juz nie dosc ze nie bylo twj promocji, to tak przesiany asortyment, że sklep wygladał mega bidnie :confused:

Agn A to nie wiem Jeszcze parę dni temu koleżanka się chwaliła co kupiła i że za małe pieniądze. Więc jeszcze gdzieś jakiś tam wybór jest nawet wózek tanio kupiła wlansie :slight_smile:

Aleksandra a masz jakiś wózek upatrzony już? Ja przeglądam czasem internety, ale nie wiem jeszcze na jakim modelu się skupić. Ostatni wózek wybierałam 12 lat temu, i teraz mimo że wiem na co zrobić uwagę to ciężko się zdecydować. A z drugiej strony do lipca mamy jeszcze dużo czasu.

Mama Meg ja przeglądając wozki patrzyłam na różne parametry i mi wpadły w oko wozki camarello anex i adamex.

Anexy są podobno dość awaryjne, natrafiłam na post dziewczyny gdzie producent wymieniał stelaż z powodu wady fabrycznej. Nie chce nawet myśleć do jakiej tragedii mogło dojść w przypadku takiej usterki.
Adamex-y widziałam, w moim guście, ale zawiesiłam wzroku na dłużej bo w zasadzie narazie tylko patrzyłam jak się ceny kształtują.

A czy któraś z Was użytkuje moze Aero Tutis? Wpadł miostatnio w oko i zastanawiam sie czy jest wart swojej ceny?
Wizualnie podoba mi się bardzo

Łatwość prowadzenia, skrętnośc wozka,. Wozek musi dać się prowadzić i manewrować lekko jedna ręka aby pchająca go osoba mogła złapać jedną ręką , poszukać czegos w torbie. Dobra amortyzacja to podstawa dla zdrowia i komfortu niemowlęcia . Wózki , które w tej kategorii będą się najlepiej sprawdzać musza mieć duże pompowane koła