no pewnie , ze tak …takie mydelko kosztuje w granicach 2 zł …takze nawet jak nie bedzie sluzyl malenstwu to wy zuzyjecie … poza tym jesli wyszłyby po jednym myciu jakies kropki to moment zejda …wazne aby nie ryzykowac , nie kusic losu i nie testowac dalej …jesli naprawde ktos sie obawia ze maly bedzie podatny na takie alrgie - wysypki niech od razu zakupi szare mydełko …naturalne …moze zapach nie jest super ale słuzy
To mydełko na rynku dostępne jest od kiedy pamiętam - ja zakupiłam takie mydełka w razie awarii i na wyjazd i właśnie wtedy bardzo się przydały. Dodatkowo w mydełku Bambino na początku prałam ciuszki synka…; )
Owe mydło trochę wysusza skórę ale to jest przecież tylko mydło…
ja też kupiłam dawno to mydełko z resztą mala go używa, ale miałam w rzeczach Fi odłożone dla niego. I tak jakoś teraz jak siedzi we wanience to sobie zabawę robimy z mydełkiem i fakt na początku miał uczulenie na mydło, a teraz zrobiłam znów podejście i jest ok. I zgadzam się z Moniką, ja dzidzius będzie miał jakieś uczulenie to sami zużyjecie, nawet lepiej się myć takimi delikatnymi mydełkami przy takich malutkich dzieciaczkach i koszt nie jest duży.
Nie można z góry zakładać że akurat Twoje dziecko mydełko może uczulić bo każde dziecko jest inne i akurat dla Twojego bobasa może się okazać strzałem w dziesiątkę . Jeśli chodzi o zakupy kosmetyków przed porodem to owszem trzeba zrobić ale tylko to co jest potrzebne i nie robić zapasów a jak dziecko się urodzi to sama zobaczysz co maluchowi odpowiada a co nie. Chcesz kupić mydełko bambino to kup jedna kostkę i zobaczysz jeśli będzie reagowało alergicznie mydełko zużyjesz do mycia rąk a dziecku kupisz co innego to przecież nie majątek a tak na dobrą sprawę to wszystko uczula ale nie każde dziecko więc tu sprawdzi się tylko metoda prób i błędów. I jeszcze raz powtórzę najważniejsze jest aby nie kupować na zapas
Ojoj każde dziecko może coś innego uczulić Ja akurat używam od początku produkty bambino ( mydełko, szamponik, oliwkę i krem pielęgnacyjny do pupy) i wszystko sobie chwalę ,bo mojej córeczce służy. Jak nie wypróbujesz to się nie dowiesz:) Ja najczęściej spotykam się z opinią ,że Jonhsons uczula…ale ja uważam ,że to wszystko zależy od dziecka …co mu służy
Do kąpieli używam też penaten i też jest ok. Uważam ,że powinno się zaczynać od prostych kosmetyków ,a nie od razu kosmetyki dla alergików.
Patrycja ma racje , troszkę przesadzamy czasami z chronieniem naszych dzieci …to , że rodzic jest alergikiem nie mówione ze dziecko nim bedzie …kupowanie na zapas kosmetyków nie jest madrym wyjsciem …ani chusteczki , ani oliwki , ani pampersy nie sa dla kazdego tak samo dobre…akurat u mnie nie ma problemu z niczym …K. miał chusteczki nawilzane najtansze i te droższe i kazde mu podpasowały , ale znam mamy które sa zaskoczone bo co firma to gorszy problem i nikt nie powiedział , że to co drozsze jest lepsze… zarówno chusteczki za 3 zł za paczke jak i te za 7 zł moga uczulic …tak samo jest z mydelkiem BAMBINO …Jeśli słyszałas , ze uczula a mimo to kupiłaś wiecej to znaczy ze jednak nie jestes zupelnie nimi zrazona …jesli użyjesz i małemu wyjda krosteczki czy skóra stanie sie sucha to po prostu odstaw ,nie ryzykuj …kup inne nie koniecznie dla alergików i wypróbuj …jesli ta proba sie nie powiedzie , wtedy mozesz pomyslec o tych mydlach naturalnych
Nie zakladajmy z góry ze to co KOLEŻANKA CZY MAMA -BABCIA powie jest swieta racja …już tu sie kilkanascie razy to przewineło ale powtórze jraz jeszcze KAŻDE DZIECKO JEST INNE i naszym zadaniem jest ciało naszego dziecka poznawac …
Maluszki mają bardzo wrażliwa skórkę zaraz po urodzeniu i ja bym nie ryzykowała z mydełkiem. My używaliśmy w pierwszym miesięcy Emolium: płynu i oliwki. Teraz jak mała ma 3 miesiące przeszliśmy na Ziajkę. Wydaje mi się, że mydełko może za bardzo wysuszać mimo iż jest dla niemowląt.
Nas mydełko bambino nie uczulilo, ale stsowalysmy go bardzo krotko, pozniej przeszlam na emolienty do kapieli, jeszcze pozniej na pl;yny i zele do kapieli, ale nie w formie kostki, tylko w formie plynu, roznica w cenie moze i jest, ale jest to o wiele wygodniejsze i bardziej higieniczne.
ja używam tego mydełka:) i nigdy nie widziałałm jakiś zmian skórnych u synka więc na pewno nie uczula go:) ale jak się boisz to kup emolium ja mam i dodatkowo do każdej kąpieli dodaje:) nie trzeba wtedy mydełek ani nic:) ja daje mydełko bo lubie jego zapach i wdaje mi się, że emolim to za mało;) wole o dodatkowo namydlić;) ale jak najbardziej wiem, że samo emolium wystarcza:) jest bezzapachowe:) i nie słyszałam, zeby uczulalo…
Ja używam tego mydełka po raz drugi i nie mam do niego zastrzeżeń. mojego starszego synka uczuliło mydło z johnson’s baby i strasznie trudno było się pozbyć tej wysypki
używałam mydełka babino od początku,nie wystąpił żaden problem.
mydełko delikatne o przyjemnym,niedrażniącym zapachu.
Mydełka BAMBINO nie używałyśmy, ale używała moja szwagierka i wszystko było ok - żadnych zmian skórnych, swędzenia, nic. Była zadowolona.
Ja na początku kupiłam oprócz emolium (tak po 2 tygodniach życia) Johnsons baby extrasensitive i u nas była okropna wysypka, nie do pokonania prawie przez miesiąc, i wystarczyły tylko dwa użycia. Teraz używamy żelu do kąpieli z rossmanna i jest wszystko pięknie. Z kolei koleżanka używa Johnsons i nie było reakcji, więc każde dziecko inaczej odpowiada na kosmetyki.
Nie kupowałabym jednak kosmetyków na zapas, bo, przynajmniej u nas, zużywają się baaardzo powoli, a w przypadku skóry dziecka obowiązuje zasada im mniej tym lepiej
Warto zwrócić uwagę, aby płyny czy mydła nie miały składników zapachowych, bo to one mogą uczulać. Moim zdaniem warto używać kosmetyków bezzapachowych.
Naszej małej nie uczula, ale…ale myje tym mydełkiem tylko jej ciałko, bez główki. Główkę mojej małej wysusza mydło bambino.
pola moja pierwsza corka uzywala dużo produktów bambino , jej akurat przypasowaly kosmetyki tej firmy i wszystko było ok jeśli tylko twój maluszek nie będzie miał problemów skórnych to poleca,m ci bambino
To zależy od dziecka, trzeba wypróbować. Ja od zawsze kupuję mydełko bambino do rąk i też w czasie ciąży się nim myję, bo jestem alergikiem i mi to mydło służy, ale skóra dziecka różni się od skóry dorosłego.
Ja jeszcze nie spotkałam się z opinią, aby Bambino uczuliło, za to mojego starszego synka uczuliło mydło johnson’s - dosłownie cały był w krostach
Czytając wiele opinii, większośc z nich bylo pozytywnych, więc też zaopatrzyłam sie w bambino. natomiast prawda jest taka, ze jeśli nie sprobujemy, to się nie dowiemy, czy coś uczula nasze dzieciątka. niestety, chociaz bardzo chcemy aby byly bezpieczne pod każdym względem, nie da się inaczej przetestować, tego czy jest alergikiem na daną rzecz…
J&J i u nas uczulały te kosmetyki podobnie jak Nivea, produkty te bardzo ładnie pachną jednak w naszym przypadku się nie sprawdziły, Nivea używaliśmy dopiero po roku i nic się nie działo jeśli chodzi o te drugie to do tej pory nie używamy;/
Co do mydełka, dobrym wyborem jest również biały jeleń naturalne mydło które super się sprawdza również przy wybawianiu plam
Ja przy córce używałam tego mydełka. Wszystko było ok, nie miała żadnego uczulenia.
Przy synku z tej firmy używam tylko kremu. Do kąpieli wybraliśmy płyn bo mydełko raczej bardziej wysusza skórę.