Mokry kaszel z wymiotami

tez uwazam, ze warto zaopatrzyc sie w swoj inhalator, tym bardziej, ze jak dobrze sie poszuka to da sie nawet ponizej 100 zl kupic, natomiast wypozyczenie w aptece to koszt minimum 5zł/ dzien wiec na dluzsza mete sie nie opłaca…

a co swoje to swoje :slight_smile:

Mój starszy 5 letni syn ostatnio miał taki mokry kaszel i pomógł syrop dla dzieci na kaszel z wyciągiem z bluszczu, Dicotuss nazywa się.

A w trakcie infekcji podajecie witaminę D? Ja podaję Vita D dzieciom i widzę, że szybciej infekcja mija.

My odkąd zainwestowaliśmy w inhalator problem kaszlu i kataru szybko znika. Wcześniej katar i kaszel ciągnął się tygodniami, teraz jak tylko zauważę pierwsze objawy od razu inhalujemy i zdecydowanie dziecko mniej se męczy, a i my dorośli też korzystamy. uważam to za jeden z lepszych zakupów.

:slight_smile: Szczególnie dobre są inhalacje dla alergików. My też zainwestowaliśmy z dwa lata temu w inhalator i naprawdę dobrze wydane 150zł. My inhalujemy się mgiełką solną, a wy?

my używamy zwykłego marimera baby izotoniczny roztwór wody morskiej- tak nam pediatra polecił na zwykly katar

Moje dziecko często kaszle w okresie grzewczym kiedy jest suche powietrze. Nawilżam wtedy mocno mieszkanie, a żeby mu się lepiej spało podaje mu Dicotuss baby z miodem który świetnie nawilża śluzówkę gardła