na samym początku naszej drogi z mm przewertowałam internet w poszukiwaniu porównania różnych mlek... najlepiej wypadł właśnie hipp, kupiliśmy bo wydawało się najlepsze no i może takie jest ale moje dziecko go nie przyswoiło, mieliśmy niestety problem z robieniem kup, dopiero jak przeszliśmy na zwykły bebilon wszystko wróciło do normy :) ale każde dziecko jest inne i jednemu spasuje to a innemu nie :)
Po podaniu hippa maly nie robił kupy przez kilka dni, więc się przestraszyłam. Za to po nan optrio plus to byl strzał w 10!
Tylko i wyłącznie NAN Optipro Plus się u nas sprawdzilo
U nas bebilon. Nie ma problemów z kupka, brzuszek nie boli ?
A ja mogę polecić z ręką na sercu. Dziś już mamy combiotik 2, ale jedynka u nas była prawie od skończenia 1 mc życia. Nie było żadnych problemów z kupią a małemu smakowało
No widziecie, każde dziecko inne. Jednemu pasuje dane mleko, drugiemu zdecydowanie nie.
Aneczka, gdzie kupujesz mleko? Chodzi mi o to, czy masz sprawdzone, gdzie wychodzi najtaniej?
My od samego poczatku mieliśmy kikla różnych w domu i dopiero nestle nan na kolki nam pomogło. Niestety cena nie jest zachęcająca ale co sie nie robi dla uśmiechu dziecka. po 6 mc przeszliśmyna zwykle nestle nan i jest ok ado dzis. Jezeli chodzi o ceny to najpieraw sprawdzam promocję w sklepach stacjonarnych jesli nic nie ma to sprawdzam na ceneo i zamawiam przez internet.
Ostatnio kupilam puszkę 800gr za 41zl, więc to chyba cena ok, bo w Biedronce bez promki są za 49,90zl. Ogolnie ostatnio.byla na nie promocja i żałuję, że nie kupiłam więcej:-(
Hipp jak dla mnie najlepsza firma jeśli chodzi o mleko. Na drugim miejscu Bebilon. Niestety najgorsze według mnie i znajomych to Bebiko. Jednak dużo zależy od tego czego nasze dziecko aktualnie potrzebuje. Jeśli dziecko ma nadmiar substancji odżywczych dla niego będzie odpowiednie to Bebiko. A jeśli dziecku ich brak to wtedy wybierze np Hipp. Dużo zależy od potrzeb naszych dziecka. Lekarza może pomóc w określeniu rodzaju mleka. Najważniejsze jest żeby próbować i obserwować nasze dziecko. Często samemu zauważymy co dla naszego dziecka jest najlepsze i może się to okazać nawet to "najgorsze mleko na rynku".
Aga w Biedronce w promocji bywają po 39.99 bodajże. Ale raz nie wiem czy się pomylili czy taka była promocja ale raz tylko tak się zdarzyło że za 40 to ja dwie puszki kupiłam. W szoku byłam. I zawsze czekałam na taką promocje ale już takiej nie było
Obecnie, do końca msc jest promocja na Nan Optipro Plus w Rossmanie. 800 gram kosztuje 40.99zl, więc to dobra cena. Zdziwiłam się, bo jakiś miesiąc temu też była na nie promocja i myślałam, że będzie dłuższą przerwa.
Aga skorzystania z tej promocji ale ostatni raz. Bo córeczka zaakceptowała mleko sklepowe. Więc przechodzę już na takie. Daje narazie 1 butelkę mm i jedna z mlekiem ze sklepu
Dziewczyny a czy kupowaliście mleko capri care? Ma bardzo dobry skład i jest teraz bardzo chwalone. Ja powoli rozpoznaję rynek.
Mamameg nie nie kupowałam i że znajomych i w rodzinie też nikt nie kupował. U większości króluje NAN
Aneczka, a jakie dokladnie kupujesz to mleko sklepowe? Ilu procentowe? Z jakiej firmy? Wiem, że po roku można próbować dawać od krówki, ale jeszcze nie miałam odwagi.
to_ja_Aga_K ja bym powiedziała, że to średnia cena. Często w Biedronce są promocje na to mleko za 35-36 zł.
Aga próbowałam mleko w butelce z firmy Mleczna Dolina 3.2% i córeczka nie zaakceptowała. Miałam w domu mleko Wypasione 3.2 w kartonie i od razu załapała.
Tak tak wiem zdrowsze, lepsze jest mleko w butelce bo ma krótszy termin przydatności itp. jednak skoro córeczka zaakceptowała. Zostaliśmy przy nim. Ja te wybrałam Wy nie musicie jak bardzo bardzo czytacie składy itp
Każde dziecko jest inne i inne mleko mu pasuje. U nas sprawdziło się nan u siostry enfamil u bratowej bebilon. Natomiast mleko normalne to też kwestia indywidualna u mojej bratowej mają mleko prosto od krowy i mały jej wypije tylko wtedy jeśli delikatnie je podgrzeje. Jak je zagotuje i wystudzi nie weźmie go nawet do buzi.
Aneczka, tez w takim razie spróbuje, czas najwyższy:-)
Dam znać co i jak.
A jak teraz wygląda ilość mleka? W sensie ile butelek wypije mm, a ile krowiego, czy już zupełnie zrezygnowałas z mm?
Aga jak wprowadzałam mleko krowie to podawałam już tylko dwie butelki mleka.
Podawałam mm rano jak wstanie i o 13. Więc zamieniłam te o 13 na krowie a rano podawałam mm. Ale robię to tylko po to żeby zejść z mm. A dziś zrobiłam rano kaszkę na mm. Więc mleko tylko sklepowe o 13 piła