Mleko Modyfikowane 2R - ile razy dziennie?

Mój synek często ulewał, dlatego też cały czas był głodny. Teraz do każdej porcji mm 150ml dodaje jedną miarkę kleiku ryżowego i mały nie ulewa i jest najedzony. Po “pustym mleku” po dwóch godzinach już płakał z głodu a teraz minimum to 3,5 godziny w porywach do nawet 4.

Moja córka ulewa i podawałam raz dziennie kleik ale po nim miała zaparcia więc odstawiłam i podaje kaszkę ryżową owocową do mleka mm i także jest po nim na jedzona :slight_smile:

Mój synek ma 6 miesięcy i zawsze kupowałam zwykle mleko ale kupiłam teraz z kleikiem ryżowym i czy to mleko jest bardzo sycące że dziecko to mleko powinno zjadac rzadziej niż zwykle bez kleiku?Bo jak podaje mu zwykle bebiko to je nawet 5,6 razy dziennie po 120 ml.

My dajemy takie młodemu na noc, bo na zwykłym przesypiał ok 11h ciurkiem i obawiałam się że jest za cienkie, że tqk to określę.

Też podaje na noc to mleko przynajmniej mam pewność że synek jest syty i nie będzie się budził w nocy z burczącym brzuszkiem. Zastanawiam się czy jest może smakowe takie mleko R?

A.Zazulak ja się osobiście nie spotkałam z takim mlekiem, ale może się mylę.

Raczej nie ma, po co sztuczny smak do mleka?

Kiedyś widziałam w biedronce było o smaku waniliowym. Niektórym dzieciom smakują bardziej takie mleka. Mieliśmy z nestle mleko i smaku miodowym

Dla mnie to chemia sama i już więcej też swemu maluchowi nie dam kaszki smakowej, jak już to z owocami śwoeżymi bądź przecierami

Jak uważasz ,ja robię tak żeby moje dziecko było zadowolone najedzone i żeby mu smakowało. Po to są te produkty dla dzieci ,są badane i mają opinie różnych instytucji aby mieć pewność że są bezpieczne dla dzieci

Jeśli ma ochote i je lepiej trzyma to można podawać. Sprawdź też co pisza na opakowaniu bo tam też bardzo często są zawarte wskazówki. Jeśli lubi kaszki dlaczego miałabyś ją ograniczać ? Ja bym sie cieszyła jak by moja tak chciała.

Na opakowaniu tego mleka piesze że można to podawać 3 razy dziennie więc nie ma żadnych przeciwwskazań. Moja córka r3 pije 2 razy dziennie , polubiła kleik w tym mleku więc po co to ograniczać

To co jest napisane na opakowaniu zgadza się z obecnymi wytycznymi żywieniowymi dzieci, gdzie zaleca się mleko z dodatkiem kaszki 3 x dziennie :-). Bebiko, czy to 2R czy 3R idealnie się w to wpisuje.