Miarka na butelce

Tak, ale są też ciężkawe jak dla dziecka 

Szklane ;)

Jak ty karmisz to tak ale dziecku może być trochę ciężko

Monia myśmy używali plastikowe

Ja dla mnie to też te plastikowe są cały czas w użytki, a od czasu do czasu szklane 

Jedna szklana pewnie kupię dla porównania bo znając życie butelki się przydadzą

U nas akurat szklane dostaliśmy od LOvi do testowania, bo inaczej to pewnie bym nie kupiła

Ja się nie mogłam przyzwyczaić do szklanych na początku bo wydawały mi się ciezkie, ale to, że po kilku miesiącach używania wciąż wyglądają jak nowe łatwo się je myje, nie osadza się tak na nich kamień i mogę je wrzucić do zmywarki mnie przekonało :) 

A czym myjecie? 

Monia ja myłam zwykłym płynem do naczyń. Dokładnie splykiwalam i wyparzalam. Nie kupowałam specjalnego płynu do butelek 

Ja raz kupiłam jakis specjalny płyn do mycia butelek tzn mąż kupił,a tak to zwykłym płynem i do sterylizatora

Ja też myje zwykłym płynem do naczyń. 

No to super :) myślałam że będę musiała w coś zainwestować 

Wazne aby byl plyn delikatny o niezbyt intensywnym zapachu. Pamietam ze kupowalismy jakis plyn specjalny na poczatek ale taka butelka wystarcza na dlugi czas, w sumie i tak sie takie butelkj jeszcze wyparza zwlaszcza przy noworodku, a potem jak jiz sie skonczyla butelka z płynem, to juz zwyklym do naczyń 

Monia myślę że nie warto w niego inwestować 

Ja kupiłam z feberlica płyn do butelek i naczyń dla niemowląt 

Ja  również robię tak jak większość myje zwykłym płynem do nauczyć porządnie plukam i wyparzam a co do pytania tak oczywiście maja miarki w butelce z serii star dust miarka jest odrobinę mniej widoczna niz przy innych przez kolor butelki ale wszystko do ogarniecia

Też używam zwyklego płynu, po tem płucze i zaraz parze no i raz w tygodniu sterylizuje. 

Te przeznaczone do mycia buteleczek pewnie są delikatniejsze 

Becia one nie maja tak intensywnego zapachu przede wszystkim jak zwykły płyn ;(

są bardziej delikatniejsze i przechodzą różne badania i atesty, nie maja barwników i zbędnej chemii aromatów zapachowych.

Nie sa bardzo drogie w granicach 10zł wiec warto taka butelkę sobie zaukupić bynajmniej na początek, a taka duza buetelka wystarczy na bardzo długo;) 

no chyba ze bedziemy tym płynem zmywać wszystko łącznie  z talerzami;)