Łóżko

Z własnego doświadczenia powiem Wam że z każdym dzieckiem jest inaczej. Jednych można szybciej drugich później szykować na zmianę łóżka.  

My swojej pierwszej córce odstawilismy łóżeczko jak miała ponad 2,5 roku. Z kolei druga córka ma 2lata I 2 miesiące i już od dłuższego czasu nie chce spać już w łóżeczku A od kilku dni w południe chce zasypiać tylko i wyłącznie w łóżku swojej siostry �

My łóżko zmieniliśmy córce jakiś miesiąc temu, czyli miała ok. 14-15 miesięcy. Ale to spowodowane jest tym, że w listopadzie będzie u nas drugie bobo i łóżeczko niemowlęce będzie dla braciszka. Rozglądałam się z wieloma lóżkami, ale ostatecznie padło na lóżko z Ikei. Obecnie jest ono przystawione do Naszego łóżka, aby młoda nie spadła, ale już niedługo będziemy odstawiać. 

obrazek kiepsko się wstwił, więc podaję link:    https://www.google.com/url?sa=i&source=images&cd=&ved=2ahUKEwi77oLiroTkAhUppIsKHWqVAP4QjRx6BAgBEAQ&url=https%3A%2F%2Fallegro.pl%2Fikea-kritter-lozko-dzieciece-rama-dno-bialy-i7648490192.html&psig=AOvVaw0u4Va1myJ4d1vr1CI-IcBF&ust=1565940942283711

Pchela bardzo dobrze że już odstawiliscie łóżeczko bo najgorsze co może być to tak z dnia na dzień powiedzieć że teraz ty śpisz tu bo w łóżeczku będzie spał bobasek....dziecko też ma uczucia i trzeba robić zmiany stopniowo...fajna opcja z tym łóżkiem dostawionym do Waszego - nie spadnie to raz a dwa jak coś nie tak w nocy nie musisz wstawać 

Moja siostrzenica spała do prawie 3 r.ż. w łóżeczku, a moja gwiazda będzie spała zapewne dotąd, -aż może za jakiś czas- rodzeństwo jej nie wygryzie z łóżeczka hihi :):)

Łóżeczko zastąpiliśmy bardziej dorosłym łóżkiem jak syn miał około 2lata6miesięcy. Zmianę powiązaliśmy z pójściem do przedszkola. Syn dobrze to przyjął, bo mówiliśmy mu że duzi chłopcy śpią w większych łóżeczkach.

Ewcia - właśnie o to Nam chodziło. Aby nie miała szoku w związku z nowym członkiem rodziny :) Dodatkowo w ciąży ciężko mi było się już przechylać przez te barierki w lóżeczku :) 

My musieliśmy szybko zmienić łóżeczko dla synka, bo w zwykłym 60/120 się nie mieścił. Na 3 urodziny dostał nowe łóżeczko, w którym trzeba było wejść po drabince, bo niestety nie mieliśmy miejsca na większe normalne łóżeczko. Mąż je przerabiał na niższe i tak, bo było zbyt wysokie, ale jak się przeprowadziliśmy to zostało ucięte i teraz jest idealnie, rozmiar 80/160, także jeszcze trochę mu posłuży :)

Synus wskoczył w  '' dorosłe" łóżko jak skończył 3 latka. Drewniane łóżeczko 80/160 

powiem jeszcze tak, że warto tez kupić dla dziecka ochraniacz na materac :) Nie dość, że materac bedzie czysty niemal cały czas, to macie tez pewnośc, ze dla dziecka taki ochraniacz jest bezpieczny, ja swój kupiłam na  https://ochraniacz-na-materac.pl/podklady-na-materac/28-80x200.html

Córa ma 2,5 i na razie nie planuję tapczaniku, poczekam na remont i wtedy wstawimy łóżko piętrowe ;) Syn będzie spał u góry, córa na dole z barierkami. 

Dla mnie koniecznie muszą być barierki chociaż tak do połowy ciałka. Moja lubi się wiercić więc bałabym się że po prostu spadnie.

Ciekawe jak to będzie u nas. Jak mówicie ze łóżeczko zmieniacie jak dzieci mają 3 latka no to jeszcze triche nam zostało 

Synek ma niespełna 2 latka i postanowiliśmy kupić mu łóżko;) 200×90cm. Duże, fajne , akurat trafiliśmy na promocję i udało nam się wyrwać za 800zl. Mam nadzije ze posłuży mu jeszcze trochę.Synek zadowolony od samego początku. Pomagał nam skladac swoje nowe łóżko.  Oczywiście jest barierka co by nie spadł w nocy na podłogę. :) Bo ma tendencje do takich sytuacji:) 

Buziaki;*

I śpi sam na tym łóżku?

Ja moją córkę przełożyłam do większego łóżeczka jak skończyła 2 latka. 

u nas była akcja ze zaczeła się wspinac po szczebalekach w łożeczku i nie chciałam ryzykowac ze kiedys wypadniee z niego i coś sobie zrobi. kupiliśmy takie łożko dziecięce 80x160 i tak bardzo od poczatku jej sie podobało ze nie było problemu żeby spała sama :)

łożeczo ma barierki i w nogach po jednej stronie jest wyjście więc jak sie budziła to mogła sobie sama wyjśc z łożeczka. Wszyscy tą zmianę odczuliśmy pozytywnie. Mam tez wrażenie ze mała zaczeła lepiej spać w nocy :)

taki maluch 2 letni to juz zaczyna srednio sie mieścić w łózeczku i moze mu być po prostu nie wygodnie a to znak na zmiane wyrka;) 

też właśnie się zastanawiam jakie łóżko wybrać