Werka2497 właśnie chyba wole 120 bo jak będzie miał 3 latka to już będę się rozglądać za jakimś tapczanikiem. Boję sie, że kupie 140 i w wieku 3.5,4 lat te deski zarwie skaczac np�
W sumie zależy ile masz miejsca. Jeśli zdecydujesz się na 140 to polecam dobrać osobny, grubszy materac niż te 6cm co dają w kompletach.
Nasze łóżeczko drewniane było użytkowane do 2r.ż., mogłoby być dłużej ale się rozjechalo po skakaniu. Mogłabym je oczywiście na stałe skleić klejem do drewna i jeszcze byłoby długo do użytku, ale Maja zasypiała z nami więc mi było wygodniej położyć się z nią na tapczaniku 160cm.
Kupiliśmy 120cm z możliwością obniżania materaca i stworzenia tapczanu dla trzylatka z barierka. Póki co, mała sporadycznie w nim śpi:) a obecnie przedłużyliśmy sobie nasze łóżko tworząc tzw dostawke . Zdjęliśmy jedną stronę i wyrównaliśmy do naszego materaca . Teraz częściej przenosimy ją na jej materac. Choć nocą i tak przyciągam ją bliżej siebie ;)
My kupiliśmy 120x60 z możliwością przerobienia na tapczanik
Te barierki z tapczanikiem są fajnym rozwiązaniem. Też takie mieliśmy pierwsze i kolejne też takie kupię po dostawce
Bardzo przydatne są te możliwości łóżeczek. Poszliśmy na te rozwiązania i nie żałujemy
MamaMalejMajki też kupicie 120cm z funkcją tapczanika? Ja takie zamowilam wlasnie do końca tygodnia przyjdzie;). Nasz maluszek już nam się podnosi w dostawce :o
Nawet nie wiedziałam że takie są matko niby stara nie jestem a jednak hahaha
Malina tak dokładnie. Miałam takie przy pierwszym dziecku i polecam. Wrzuciłam sobie do koszyczka na Allegro i pewnie wezmę takie zwykłe. Możliwe, że dodam jeszcze szufladę pod łóżeczko, ale pamiętam, że mocno się w niej kurzyło więc chyba wolę rzeczy w szafie czy komodzie trzymać i mieć łatwy dostęp odkurzaczem.
Zdecydowanie polecam dobrac materacyk osobno np. twardy h4 będzie ok bo można wziąć grubszy niż te 5cm z zestawu.
MamaMalejMajki ja już właśnie zakupiłam z materacykiem w sklepie Jula zobaczymy jakie przyjdzie :).
Ja te pierwsze miałam właśnie z materacem w zestawie i na początek on się sprawował ok póki dzidzia była mała i lekka. Gorzej po 2 latach, bo już chyba odczuwała dyskomfort podczas spania i przeskakiwała do naszego łóżka na nasz materac
Malina my mieliśmy ze sklepu Julka i jesteśmy zadowoleni ;)
MamaMałejMajki czy to na pewno przez łóżeczko przeskakiwała do Was :D nie sądzę :D
Moja córka spała w normalnym łóżeczku i jak się przeprowadziliśmy to nadal śpi w swoim większym łóźku i w swoim pokoju. Byłam w szoku, że tak szybko się zaadaptowała:P
MamaEm tylko się cieszyć :)