Czy często kupujecie lekarstwa w sieci? Czy zdarza się Wam kupować lekarstwa na receptę w sieci?
Nigdy, a da się takie na.receptę przez net? Jak to działa? Kurierowi przy odbiorze przesyłki się daje receptę? Trudno mi to sobie wyobrazić
Nie kupujesz w sieci A odbierzesz w jednej z sieci aptek gdzie okazujesz receptę Ja czasami kupuje w aptekach internetowych ze względu na cenę
Zamawiam przez net, a odbieram w aptece, tak? To dla mnie szkoda czasu. Idę do apteki daję receptę i normalnie kupuję, bo tym “sieciowym” sposobem to i tak muszę stanąć w kolejce.
Owszem kupuję w aptece internetowej leki. Natomiast nie zdarzyło mi się jeszcze zamówić lekarstwa na receptę.Może dlatego,że najczęściej taki lek na receptę jest mi potrzebny jak najszybciej( np.antybiotyk) i nie mogę sobie pozwolić ,aby czekać na przesyłkę.
Ja również kupuję leki w aptece internetowej. Raz zamówiłam lek na receptę konkretnie tabletki anty gdzie mogłam na nie poczekać bo jeszcze miałam a w Dozie było taniej przez neta. Poszłam do apteki i tam odebrałam zostawiając receptę. Ale to był jeden jedyny raz. Inne leki na receptę tylko w aptece stacjonarnej bo są one potrzebna na już.
Kasia i poczułaś różnicę w takim zakupie? W sensie że wygodniej
Wygodniej bo z domu, dużo taniej, i bez kolejki
Ja nie dawno zaczęłam kupować lekarstwa, witaminy w aptece internetowej bo naprawdę tanio, ale jeszcze nie zdarzyło mi się kupować lekarstw na receptę ponieważ akurat teraz nikt nie choruje ale i mam tak jak dziewczyny czyli jeżeli dzisiaj lekarz wystawi receptę to dzisiaj muszę leki wykupić by jak najszybciej pomoc dziecku a i ja nie jeżdżę po aptekach tylko mój mąż
Ja nie zamawiałam tyle co z gemini jakieś maści może dlatego ze ja lubie chodzić do apteki oglądam pytam o rożne rzeczy
Akone nie zgodzę się, że wygodniej. Właśnie dla mnie zajmuje czasu trochę, bo trzeba usiąść do netu zajrzeć do apteki internetowej, czekać potem na maila że można odebrać zamówienie. A w rezultacie trzeba i tak isc do apteki i stanąć w kolejce. Nie dla mnie
Ja jeszcze nigdy nie stałam w kolejce żeby odebrać zamówienie, zawsze jest u mnie bez kolejki. A jeśli nie kupujesz nic na receptę to jest dostawa do domu. A ceny czasami są niższe o 50 procent
Ale zamówienie odbiera się poza kolejnością, jest oddzielne okienko wtedy? Zapewne nie, więc po prostu miałaś szczęście.
Co do leków bez recepty to mogę jeszcze się skusić o ile nie wyjdzie drożej, bo przesyłka kosztuje
Mama jeżeli to działa tak jak w rosmannie to się nie czeka w kolejce. Ja np w rosmannie kupuje i płacę przez internet a następnie idę do sklepu i odbieram zakupy i wychodzę
Właśnie tak to działa. Nie wiem w jakich aptekach kupujesz ale ja mam przesyłkę za darmo a ceny dużo niższe
Kupuję dużo przez internet. Ale przyznajesir szczerze ze nigdy nie kupowałam lekarstw.
A czasami warto jest dużo taniej kupuje z różnych aptek i tylko raz tak naprawdę byłam niezadowolona
Nie kupuję przez net leków. Mam zniżkę w aptece stacjonarnej. Dużo i tak nie kupuję, póki co dzieci mało chorują, prawie wcale, katar lekki kilka razy, lekka trzydniówka bez leków. No raz porządny katar, ale też bez recept.
Nie wiedziałam o takich zakupach w rossmanie
Jeśli chodzi o aptekę to ja w Gemini kupuje ostatnio ale z lekarstw to tylko witaminy a tak to inne rzeczy potrzebne maleństwu jak kosmetyki itp. A jeśli trzeba na bieżąco jakieś leki kupić to w stacjonarnej aptece kupuje.
Mama ja już od jakiegoś czasu robię zakupy w rosmannie właśnie przez internet bo ja przeważnie męża wysyłam po odbiór a on by się wsciekał i co rusz by wydzwaniał gdyby musiał sam mi kupić to co ja chcę więc tak jest pościel.
Pościel powiadasz znam to, ja swojemu mężowi jak idzie do spożywczego robię listę taką, że idzie trasą i bierze co trzeba, nie musi się wracać. W rossmanie się jednak trochę gubi nawet z listą:( wacików wiecznie nie może znaleźć. Ja cwaniak mówi “nie było” jak czegoś nie znajdzie albo zapomni