Lekarstwa w sieci

Czy często kupujecie lekarstwa w sieci? Czy zdarza się Wam kupować lekarstwa na receptę w sieci?

Nigdy, a da się takie na.receptę przez net? Jak to działa? Kurierowi przy odbiorze przesyłki się daje receptę? Trudno mi to sobie wyobrazić

Nie kupujesz w sieci A odbierzesz w jednej z sieci aptek gdzie okazujesz receptę Ja czasami kupuje w aptekach internetowych ze względu na cenę

Zamawiam przez net, a odbieram w aptece, tak? To dla mnie szkoda czasu. Idę do apteki daję receptę i normalnie kupuję, bo tym “sieciowym” sposobem to i tak muszę stanąć w kolejce.

Owszem kupuję w aptece internetowej leki. Natomiast nie zdarzyło mi się jeszcze zamówić lekarstwa na receptę.Może dlatego,że najczęściej taki lek na receptę jest mi potrzebny jak najszybciej( np.antybiotyk) i nie mogę sobie pozwolić ,aby czekać na przesyłkę.

Ja również kupuję leki w aptece internetowej. Raz zamówiłam lek na receptę konkretnie tabletki anty gdzie mogłam na nie poczekać bo jeszcze miałam a w Dozie było taniej przez neta. Poszłam do apteki i tam odebrałam zostawiając receptę. Ale to był jeden jedyny raz. Inne leki na receptę tylko w aptece stacjonarnej bo są one potrzebna na już.

Kasia i poczułaś różnicę w takim zakupie? W sensie że wygodniej

Wygodniej bo z domu, dużo taniej, i bez kolejki

Ja nie dawno zaczęłam kupować lekarstwa, witaminy w aptece internetowej bo naprawdę tanio, ale jeszcze nie zdarzyło mi się kupować lekarstw na receptę ponieważ akurat teraz nikt nie choruje ale i mam tak jak dziewczyny czyli jeżeli dzisiaj lekarz wystawi receptę to dzisiaj muszę leki wykupić by jak najszybciej pomoc dziecku a i ja nie jeżdżę po aptekach tylko mój mąż :wink:

Ja nie zamawiałam tyle co z gemini jakieś maści może dlatego ze ja lubie chodzić do apteki oglądam pytam o rożne rzeczy :slight_smile:

Akone nie zgodzę się, że wygodniej. Właśnie dla mnie zajmuje czasu trochę, bo trzeba usiąść do netu zajrzeć do apteki internetowej, czekać potem na maila że można odebrać zamówienie. A w rezultacie trzeba i tak isc do apteki i stanąć w kolejce. Nie dla mnie

Ja jeszcze nigdy nie stałam w kolejce żeby odebrać zamówienie, zawsze jest u mnie bez kolejki. A jeśli nie kupujesz nic na receptę to jest dostawa do domu. A ceny czasami są niższe o 50 procent

Ale zamówienie odbiera się poza kolejnością, jest oddzielne okienko wtedy? Zapewne nie, więc po prostu miałaś szczęście.
Co do leków bez recepty to mogę jeszcze się skusić o ile nie wyjdzie drożej, bo przesyłka kosztuje

Mama jeżeli to działa tak jak w rosmannie to się nie czeka w kolejce. Ja np w rosmannie kupuje i płacę przez internet a następnie idę do sklepu i odbieram zakupy i wychodzę :wink:

Właśnie tak to działa. Nie wiem w jakich aptekach kupujesz ale ja mam przesyłkę za darmo a ceny dużo niższe

Kupuję dużo przez internet. Ale przyznajesir szczerze ze nigdy nie kupowałam lekarstw.

A czasami warto jest dużo taniej kupuje z różnych aptek i tylko raz tak naprawdę byłam niezadowolona

Nie kupuję przez net leków. Mam zniżkę w aptece stacjonarnej. Dużo i tak nie kupuję, póki co dzieci mało chorują, prawie wcale, katar lekki kilka razy, lekka trzydniówka bez leków. No raz porządny katar, ale też bez recept.

Nie wiedziałam o takich zakupach w rossmanie

Jeśli chodzi o aptekę to ja w Gemini kupuje ostatnio ale z lekarstw to tylko witaminy a tak to inne rzeczy potrzebne maleństwu jak kosmetyki itp. A jeśli trzeba na bieżąco jakieś leki kupić to w stacjonarnej aptece kupuje.
Mama ja już od jakiegoś czasu robię zakupy w rosmannie właśnie przez internet bo ja przeważnie męża wysyłam po odbiór a on by się wsciekał i co rusz by wydzwaniał gdyby musiał sam mi kupić to co ja chcę więc tak jest pościel.

Pościel powiadasz :wink: znam to, ja swojemu mężowi jak idzie do spożywczego robię listę taką, że idzie trasą i bierze co trzeba, nie musi się wracać. W rossmanie się jednak trochę gubi nawet z listą:( wacików wiecznie nie może znaleźć. Ja cwaniak mówi “nie było” jak czegoś nie znajdzie albo zapomni