Łazienka jakie kolory preferujecie

Czy któś ostatnio remontował swoja łazienkę? Jakie kolorki preferujecie w pomieszczeniach?
Macie nowoczesne czy bardziej tradycyjne?

Podobaja mi sie pomieszczenia nowoczesne, ale również i przytulne . Dotyczy to jednak nie tylko łazienki, ale również i innych pomieszczeń. Polecam zwrócić uwagę na płytki mozaikowe, które ostatnio są coraz modniejsze…
Mozaika jest świetnym materiałem wykończeniowym z tego względu, iż ma bardzo szeroki wachlarz zastosowań. Sprawdzi się więc świetnie i na podłodze, i na ścianach. Ale nie tylko – ze względu na swój niewielki rozmiar możemy ją położyć także i tam, gdzie normalna płytka glazurowa nie zmieści się lub dokładnie nie pokryje powierzchni.

Podoba mi się na przykład wzór arabeski
https://www.rawdecor.pl/pl/6-plytki-ceramiczne#/kolekcja_modeli-arabeska

Też mi się podoba taki wzór.

Ogólnie bardzo lu ie łazienki biało czarne.
Ja mam panele ścienne

Wielokrotnie wyobrażałam sobie jak bym zrobiła łazienkę w swoim domu… I nie wiem… Pustka totalna. Jedyne pomieszczenie, którego wizualnie nie widzę, na pewno chciałabym, aby było jasne…

O, takich płytek nie widziałam.

Zamarancza mam ten sam problem a w przyszłym roku w lecie muszę zrobić totalny remont. Nie mam bladego pojęcia jak się za to zabrać i co zrobić :frowning: nie wiem czy reorganizowac cały układ i jak nienawiść już o dodatkach, płytkach i innych

Czarnych płytek raczej nie polecam do łazienki, bardziej np białe w połączeniu z drewnopodobnymi, do tego zielony kwiatek na parapecie i już jest ożywione wnętrze. Spotkałam się też z łazienkami w płytkach imitujących beton, ale to już kwestia gustu, do łazienki wolę coś cieplejszego.

Beton akurat jak najbardziej mi osobiście się podoba. Widziałam kilka aranżacji i naprawdę robi wrażenie- zwłaszcza pod prysznicem.

Ogólnie podobają mi się takie kafle, które mają jakby strukturę drewna. Fajnie to wygląda kiedy na podłodze są kafle, które wyglądają jak panele, na ścianach też jest coś pokroju drewna.

Ja mam w lazience na podłodze płytki drewnopodobne i wyglądają swietnie! Polecam wszystkim, bo efekt jest super. Troszke jednak sprawiaja trudnosci jesli chodzio zachowanie super czystosci, bo wiadomo, na ciemnych plytkach widac kazda kropelke wody. Po umyciu podlogi do czysta, za pol godziny juz widac jakies kropeczki z mycia rąk itp.

Ogólnie to mi się nie podobają jasne łazienki, ale ten projekt co zapodała justyna, jest wyjątkowo piękny.

Niedawno miałam ten sam problem co Ty. Nie umiałam się zdecydować a ogrom wzorów i kolorów płytek przytłaczał. W końcu padło na kolorystykę biało- szarą i dekor biało srebrny, do tego srebrne listwy wykończeniowe. Przed zakupem zrób sobie wizualizację 3D swojej łazienki, czasem to, co cudnie wygląda na wystawie niekoniecznie sprawdzi się w naszej łazience, a z niepozornie wyglądających płytek projektant może wyczarować cudo. Chyba już większość marketów budowlanych i sklepów z płytkami oferuje tą usługę, jak trafi się na wyszkolony personel, to zadowolenie z zakupu gwarantowana.
Przed zakupem dodatków warto się zastanowić, czy ma to wyglądać, czy być użyteczne Ja wybrałam taką spłuczkę do WC, co ładnie wygląda ale widać na niej każdy odcisk palca, a nie uśmiecha mi się po każdym “użyciu” stać i ją polerować :confused:

Ja standardowo jestem zwolenniczką białych łazienek :wink:

W łazience świetnie sprawdza się mozaika - ciekawy kształt, różnokolorowe elementy tworzą artystyczną dekorację. Tutaj https://www.athenamarmor.pl/mozaika-c637 można znaleźć sporo wzorów do mozaiki.

Ja mam łazienkę biała ze względu na to, że jest mała. Gdybyśmy dali ciemne kolory to było by w mniej ciemno i dodam nie mam okna.

A podobają mi się duże i jasne łazienki z mocnymi dodatkami.

Takie drewnopodobne płytki zawsze mi się podobały w łazienkach , efekt jest piękny . Myśmy zdecydowali się na kolekcja płytek Ceramika Paradyż Wood Basic , nawiązują do tradycyjnych drewnianych form. Kupiliśmy je w salonie bokaro.