Monia , nie przesadzaj z tymi detalami. Jak na domowe wypieki są perfekcyjne :)
Monia ja bym chciała chociaż takie zrobić:D
A ja właśnie jakoś za sernikiem nie przepadam. Ani sernik ani kołocz weselny to nie moje smaki. Tak samo torty czekoladowe. Osobiście wolę owocowe albo bezy. Za dobrą bezę oddałabym wszystko :D
Wy tu tak o słodkościach,a ja bym tylko jadła. Monia.92 nie musi być perfekcyjny ważne,że smaczny ,bo ideałów nie ma. Chociaż wiem,że każdy z nas dąży do ideału jedzenia czy sztuki.
Sama jak robię deserki czy obiadki to chce mieć idealne,ale nie zawsze wyjdzie
Dla mnie wszystko dobre co słodkie. Mogę jeść i jeść. Miałam koleżankę która nie lubiła tortów ani ciast z masami, no nie mogłam tego zrozumieć za cholerę :D
Ja też tego nie pojmuję;)
świezoupieczona też nie mogę tego zrozumieć:D
Swiezoupieczona w niektórych ciastach te masy są średnio dobre. Za bardzo czuć masło i są takie tłuste.
Magdailena ale jak się samemu zrobi to na pewno są dobre:D
Zależy pewnie jeszcze skąd brane I kto robił czy jakiś stary cukiernik z bogatym doświadczeniem czy świeżo upieczony pracownik;)
Zależy też jakiej jakości masła się użyje.
Faktycznie, jak zrobi jakiś świeżo upieczony pracownik to może być słabe ale jak zrobi świeżo upieczona mama to jest pyszka :D
Ja również nie lubię mas na maśle czy magrarynie z żółtkami i cukrem dla mnie to dosyć że słodkie to jeszcze tłuste. Zdecydiwanie wolę torty czy ciasta z bitą śmietana to jest mój typ :)
Mam podobnie;) ale na maśle czasami tez lubie zjeść ale przewaga jednak jest na smietanach ;)
Ja też wolę śmietanę z serkiem mascarpone;P
Dokładnie to też moje ulubione połączenie, lubię też czasem dodać jakiegoś smaku w postaci owoców lub jakiś moninów
Monia oj tak owoce jeszcze to świetne połączenie:)