Ja właśnie mam z Canpol ten laktator na dwie piersi i się zastanawiam jeszcze nad tym muszlowym.
O to spora zniżka wychodzi! Też jestem ciekawa laktatorów hands free. Od miesiąca testuję laktator na dwie piersi i to już jest duże ułatwienie i ściągam dzięki temu więcej mleka, ale taki laktator, który można schować do stanika i robić w tym czasie coś innego to już mega, mega ułatwienie.
Tak tym bardziej, że czas ucieka przez palce i jak można robić dwie rzeczy na raz to jest wielkie ułatwienie
Tak, to jest mega udogodnienie ręce wolne i cos przez te kilkanaście minut można cośkolwiek podrobić :)
A powiedz mi Lea ,czy bokiem nie wypływa mleko? Dobrze on się przyssie do piersi ?
No cały czas mnie to zastanawia.
Ja mam i elektryczny i muszlowy Z Canpol. Elektryczny używałam przez tydzien po porodzie non stop bo miałam pogryzione do krwi brodawki i nie potrafiłam karmić. Nawet jak zaciskałam zęby to jakoś się blokowałam psychicznie bo ból był okropny. Nigdy wcześniej nie miałam tak poranionych jak przy tej małej. W szpitalu w laktatorze to sama krew była. ach.. ale na szczęście w tydzień się zagoiło.
Muszlowy używam, gdy np wybieramy się gdzieś - wtedy mogę sie malować, dzieci ubierać a mleko samo sie odciąga. Tak samo w gosci go też zabrałam - odciągałam i mogłam przy stoliku nadal siedzieć a mała piła z butelki. Obawiałam się o jego czyszczenie ale fajnie można go rozłożć na drobniejsze cześci
Wygoda to podstawa. Zawsze najgorzej jak się jest gdzie i później jestem sama schowana przez kilka minut bo mleko trzeba odciągnąć
Mamuśka a jak z przyssaniem muszlowego, czy dobrze zasysa brodawkę? Też ma regulację mocy?
Te muszlowe to super rozwiązanie. Nie jestem pewna, ale 9 lat temu jak karmiłam pierwszą córkę to chyba nie widziałam nigdzie muszlowych.. Albo nie zwracałąm uwagi albo ich jeszcze nie było.
Dopiero od niedawna pewnie weszły. Pełno jest reklam, różne firmy zaczęły wymyślać coraz to nowe lepsze rozwiązania , Influencerki testują
Ma regulacje mocy ściągania 9 poziomów, ale ja odciągalam na 3 więc nie wiem czy jest sens by było mocniej bo mnie to bolalo. Jak u nas było goście to też łatwiej było mi muszlowy brać bo siedziałam z nimi leży stole,a nie musiałam uciekać .
Mamuśka ja miałam to samo , pierwsze karmienie w szpitalu to już mi krew leciała więc byłam w szoku,że tak szybko cuda się dzieją. Nie umiałam karmić jak miałam strupy, więc był laktator . Potem zapalenie piersi , więc już tak zostałam na tym laktatorze
Mazia to bajki z tym muszlowym. Mógłby mi się teraz przydać. Staram się jak najmniej karmić z jednej piersi tylko odciągać laktatorem. Brodawka jest podrażniona i jak wcześniej laktatorem mogłam ustawić moc na 7, tak teraz na 3 , nie idzie wytrzymać , tak jest wrażliwa
Dziękuję dziewczyny, zdecydowałam się zakupić muszlowy z Canpola. Mam nadzieję że będzie bezboleśnie za to pół dnia mogę sobie z nim łazić po domu.
Tak, ma dużo poziomów ale ja tez zazwyczaj do 3 max bo nie mam potrzeby mocniejszego, mleko dobrze leci.
Anetka mi na takie podrażnione brodawki pomogła maść lanolinowa z Lovi. Ni trzeba jej zmywać do karmienia. Nawet teraz też sobie brodawki nią smaruje bo super je pielęgnuje. Ja karmię kapturkami i ostatnio nieco źle założyłam i przetarłam sobie skórę między brodawką a tą otoczką brodawki - cos jak odcisk. I tez masc świetnie mi pomogła
Mazia to było straszne. Odciagałam w szpitalu w koncu laktatorem to pierwsze ml były z krwią więc wylewałam i dalej już bez krwi leciało. Przyszła ta nawiedzona lekarka i z pretensjami do mnie jak mogłam dziecku pozwolić na takie uszkodzenie brodawek. W domu już tylko laktator co 2-3h. Było z tym roboty bo za każdym razem mycie, wyparzane.. Jeszcze ja to w garnku z wrzątkiem wyparzam :D ale do wszystkiego można sie przyzwyczaić i wpaść w rutynę. Zapalenie miałam po ponad tyg ale udało się bez antybiotyku. Ja mam tak wrazliwe piersi, że troszkę zastoju i zaraz mam dreszcze nie do opanowania i bóle mięśni. Bez gorączki. Przy Jasiu często to miałam. Zawsze mam w pobliżu ibuprom i czasami czuje, że się to zbliża to zażywam. Te dreszcze sa najgorsze, nie do opanowania
Mamina, Canpol ma dobre te sprzęty więc mam nadzieję, że będziesz zadowolona;)
Właśnie teraz będę mogła przetestować ich sprzęt. Ogólnie moja wyprawka to prawie wszystko Canpol
Mamuska o właśnie takie mam podraznienie! Jeju, ból taki jak mała zasysa pierś ,że zęby zaciskam. Mam lanolinke z ziaji i lansiloh. Już lepiej , trochę się zagoilo
Zamówiłam ten podwójny z canpola, z tym rabatem. Czekam na przesyłkę.
Fajnie to będziesz miała ten sam co ja. Zobaczymy jakie będziemy mieć odczucia w stosunku do niego
Daj koniecznie znać jak się użytkuje ❤️
Dajcie koniecznie znać jak się sprawuje laktator. 5 lat temu miałam Canpola ale był dosyć słaby, a do tego te siedzienie przy kontakcie to jakaś zmora. Będę szukała czegoś w dobrej cenie, bo nie wiem na ile sie przyda. Przy córce przegrałam walkę i po miesiacy nie było co odciągać.