Krzesełko do karmienia jakie wybrać

w Biedronce też jest właśnie udo kaczki z żurawiną lub czerwoną kapustą obie wersje są przepyszne :smiling_face_with_three_hearts:

a co lubicie z obiadów ikea najbardziej??
ostatnio był ryż z warzywami i jakaś kasza kus kus z warzywami ale więcej kaszy niż warzyw

1 polubienie

Ja zawsze jem klopsiki z frytkami, ale ostatnio trochę się pogorszyły :frowning:

1 polubienie

Też klopsiki tyle że z ziemniakami

My tylko hot dogi jemy a tak to jedziemy sobie gdzieś indziej zjeść , bo zawsze dużo ludzi tam jest i nawet nie wiedziałam że grill latem jest

1 polubienie

ja devolaj z frytami :joy: ale czekam na kaczkę
niedługo znowu ja tam będę często bo będę wybierać meble :joy:

1 polubienie

To muszę raz spróbować tego obiadku tam :smiley: daj znać jak już będzie ta kaczka :stuck_out_tongue:

A jakie meble będziesz kupować ?

narazie to planuję kupić bo mogą dwie osoby spać i wiadomo będą dwa materace i się zastanawiam nad mata na materac czy klin na materac,ale raczej wezmę mate na materac
na razie bez materaca bo musze wybrać jakiś

jeszcze dużo rzeczy jest… ja patrze to co mi się podoba to dodaje do koszyka…
i toaletka/biurko
lustro już mam dodane
a jakie polecacie materace i skąd?

No to spore wydatki cię czekają

1 polubienie

podłączenie wody elektryki sufit, te stare płyty wymienić…
mam zaorojektowane sama by nie było ciągnięcia rur przez tyle metrów i szambo postawić. osobne liczniki…
to i tak wyjdzie taniej niż dom postawić na działce.

mam działkę z mamą od skarbu państwa kupioną, ale płace dwa podatki (z gminy i z powiatu) i idze to jakoś ogarnąć żeby tyle nie płacić?
za każdym razem inaczej pokazuja te google…

1 polubienie

Ja niestety nie pomogę bo ja się nie znam na czymś takim ani nie wiedziałam , że można taką kupić

Ma kupiłam materac przez internet w FDM - my szukaliśmy kieszeniowy i szukaliśmy po promocjach bo dość duży potrzebowaliśmy i w FDM wychodziło najkorzystniej tylko trzeba czytać opinie materacy bo niektóre są słabe, a niektóre mają super opinie.

A co podatku to nie może być podwójnego opadatkowania tego samego gruntu, to od powiatu ja się nazywa ? Domyślam się że z gminy jest podatek od budynku i budynku, a z powiatu może opłata za użytkowanie wieczyste? Chociaż jak wykupiłaś od skarbu państwa to już tej opłaty nie powinno być - chyba że kupione z prawem wiczystego użytkowania.
Szukaliśmy kiedyś działek i dużo było prawem użytkowania wieczystego KOWR i pamiętam że wykupienie gruntu było mega kosztowne i albo można było wykupić płacąc jednorazowo albo przez 20 lat opłatę przekształceniową. Może też tak masz że jeden podatek od gruntu a drugie to opłata przekształceniowa ?

Mi się bardzo podobają materace Rucken mamy dla dziewczynek. Chciałam kupić dla nas i się tak rozczarowałam bo największy rozmiar mają bodajże 180 na 200 a ja muszę mieć dokładnie 200x200

My też szukaliśmy 200x200 i ciężko było znaleźć coś wygodnego i niedrogiego

Z materacem to zawsze jest problem. Niby można się kierować opiniami bo czymś trzeba ale co jednemu pasuje to drugiemu niekoniecznie. Pójdziesz do sklepu i się położysz to będzie wygodny ale to nie to samo co spanie na nim np.8h na dobę. Problematyczne jest też kupowanie takich większych materacy na łóżko podwójne zwłaszcza jak dwie osoby mają inne wagi ciała. Ja na przykład jestem lekka (48kg) a mąż jest ciężki i waży prawie 2 razy tyle i on lubi twardy materac ja znowu miękki albo średni i ciężko nam dobrać materac. Najlepiej by było kupić taki duży i tam wkładać dwa mniejsze odpowiednie dla nas ale może być czuć ten przeskok chyba że ten pokrowiec będzie na tyle gruby że to zniweluje. Teraz mam piankowy ale nie jestem z niego zadowolona i właśnie myślę o sprężynowym z kieszeniami.
Warto wybrać sklep który daje możliwość testowania materaca przez miesiąc i pozwala na ewentualny zwrot. Tańsze są też materace kupowane przez internet niż w sklepie stacjonarnie.
Słyszałam że materace z Ikea są ok bo sa dość standardowe i też swojego czasu dawali możliwość testu ze zwrotem ale nie wiem jak to teraz wygląda.

2 polubienia

Nas trochę finansowo przerosły ceny materacy w sklepach (łóżko 2x2) bo ceny zaczynały się od 4 tys , więc zaryzykowaliśmy i zamówiliśmy przez internet kierując się opiniami. Wiadomo że to też kwestia wagi itp i jak byłam w ciąży to materac był dla mnie za twardy ale teraz jest wygodnie :slight_smile:

1 polubienie

U nas kinderkraft yummy syn ma teraz corce kupilismy kinderkraft binci ale dopiero musimy odpakowac :slight_smile: Yummy polecam ale duzy fotel a z racji tego, ze mieszkamy w mieszkanii to drugi kupilismy mniejszy. Oba sa skladane gdyby cos

Też uszyłam kinderkraft yummy i jestem bardzo zadowolona

będę musiała to sprawić, zobaczę czy będzie możliwość testowania materaca przez miesiąc, bo to wydaje się super sprawą :smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

A co powiecie mamy o takim krzesełku i macie :crazy_face::wink:

To jest Game Changer :joy::upside_down_face::heart:
Znalazłam na fb

1 polubienie