Czy ktorejś z was sie to przytrafiło?
klamerka123:
Co o tym myślicie jakie jest wasze zdanie na ten temat?
Witaj na forum #teamLOVI!
klamerka123:
Co o tym myślicie jakie jest wasze zdanie na ten temat?
Mnie niestety tak, chociaz to tylko male plameczki krwi ale jednak, chyba po wysilku. Trafilam do szpitala tam mnie faszerowano no-spa ze mna lezaly dziewczyny rowniez na krwawienie ale coz lekarze nas olewali…
Krwawiłam w pierwszej ciąży i, niestety, skończyło się to poronieniem.
U mnie krwawienie również skończyło się źle jednak nie zawsze tak musi być . Z pewnością każde powinno być jaknajszybciej skonsultowane z lekarzem.
Nie miałam ale pewnie bym spanikowała
zaczęłam krwawić jak bez powodu zrobili mi masaż szyjki macicy chociaz i tak mialam mieć cc. W przysłości tego błędu nie popełnie i nie pozwolę na coś podobnego.
ja postanowłam umyć podłogę mopem też miałam niemiłe krwawienie, na szczęście niewielkie i nie goźne ale trzeba uważać
Na szczęście nie miałam, ale od począku brałam Luteinę ze względu na wcześniejszą obumarłą ciążę
u mnie wystapilo krawawienie podczas ciazy i nie skonczyko sie ono zbyt dobrze bo niestety poronilam. Lekarz powiedzial ze znajdowal sie jakis krwiaczek moglo byc to spowodowane slabym umiejscowienie, zagniezdzeniem plodu
Na szczęscie nie miałam ale pierwsze co pojechałabym do szpitala
Krwawienie w ciązy napewno nie nalezy do bezpiecznych i przyjemnych, także trzeba bardzo uwazać, czasami moemy sami się do niego przyczynić a czasami poprostu jest to niezalezne od nas.
mimo wszystko trzeba cały czas uważać
oj tak trzeba uważać
Ja w piątym miesiącu miałam taki incydent raz i delikatnie , ale lekarz powiedzał że jest wszytsko w porządku.
ja nie mialam ale kolezanka obok lezala i tez miala krwawienie w szpitalu robiło sie jej rozwarcie miala juz je na 2cm a byla w 6 miechu musiala lezec caly czas
Ja też na szczęście tego nie doświadczyłam… Na pewno to nic przyjemnego nie jest, a poza tym to sam strach o dziecko, czy wszystko jest w porządku…
Ja też na szczęście nie miałam krwawień w ciąży.
Niestety miałam ten problem za każdym razem. Pierwszy raz trafiłam do lekarza w 6 tygodniu. Kazali brać leki. Brałam a w 12 tygodniu pani doktor kazał iść do szpitala bo ja coś niepokoi. Okazało się, że serduszko się zatrzymało i dziecko nie żyje, trzeba usunąć. Moje serce tez stanęło, ale podniosłam się i trzy miesiące później byłam znowu w ciąży. I tym razem zaczęłam krwawić, tym razem prawdopodobnie po większym wysiłku. Trafiłam do lekarza i powiem szczerze, że przeżyłam koszmar. Trafiłam tam w nocy, lekarz który mnie przyjmował strasznie mnie zlał i opiep…, powiedział że wcale nie jestem w ciąży, a nawet jak tak to leki nie dają żadnej pewności i nie warto ich podawać bo po co. Myślałam, że się załamię, wciąż miałam w pamięci pierwszy raz Na szczęście skończył się dobrze moja córcia jest ze mną jest śliczna i pełna życia. Trzecim razem też plamiłam, od razu poszłam do lekarza, na spokojnie wszystko było dobrze, leki przyjmowałam jak ostatnio, a synek jest śliczny i cudowny. Krwawienie może być groźne, a już na pewno nie można go lekceważyć. Nie ma co mówić, żeby być wtedy spokojnym bo to najgorsze chwile, ale ten spokój może być pomocny.
Ja również miałam krwawienie w ciąży, w zasadzie to trudno to nazwać krwawieniem bo łazienka wyglądała jak rzeźnia a ja nie byłam w stanie założyć czystej bielizny, żeby jej nie pobrudzić. To był 6 tydzień. Trafiłam do szpitala, przyjęła mnie świetna lekarka, pełna troski i współczucia. Okazało się że to krwiak ale dobrze umiejscowiony. Poleżałam tam kilka dni, wszystko się uspokoiło i wypisali mnie z listą leków. Oj trochę tego trzeba było łykać.
Po tygodniu sytuacja się powtórzyła, tym razem krwawienie nie było takie mocne lecz oczywiście pojechałam do szpitala. Tym razem trafiłam na dwóch bufonów, którzy powinni zastanowić się nad zmianą zawodu. Stwierdzili, że mnie nie zostawią w szpitalu, bo jak mam poronić to poronię czy w szpitalu czy na ulicy, A jeśli do tego dojdzie to mam wrócić.
Byłam w szoku jak tak można powiedzieć kobiecie w ciąży. Pewnie, że to był sam początek ale same wiecie, że już od pierwszej chwili gdy tylko się dowiemy o ciąży traktujemy tą małą fasolkę jak dziecko.
Mimo przeciwności losu udało mi się donosić malucha do 38 tygodnia, urodził się silny i zdrowy.
Nie każde krwawienie to wyrok ale z każdym, nawet najmniejszym należy udać się do lekarza.
w 33 tyg miałam plamienie. było to spowodowane zblizajacym sie porodem. przelezałam dwa tyg nie wstajac nawet robic obiadu i w 35 tyg urodziłam. dłuzej nie dało sie przetrzymac.
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.