Krostki na całym ciele u dziecka

Co to może być córka ma już dwa dni na całym ciele krostki. Płyn do prania cały czas ten sam używamy dla dzieci z Lovela. Może któraś z mam sie z takim czymś spotkała?  

Na zdjęciu dokładnie nie widzę, u nas synek jak zje pomidora to na brzuszku ma takie podobne krostki, tylko na brzuszku. Jeśli nie zniknie to do pediatry trzeba się zgłosić.

Może to trzydniówka, nie ma dziecko temperatury? 

Moja mała miała ostatnio podobne jak okazało się że ma uczulenie na płyn do płukania. (przez pomyłkę mąż nalał inny).

Podałam małej wapno kilka dni :)

Mialam dziś dzwonić do lekarza ale Mama moja właśnie mówiła ze to może byc 3 dniówka ale  nie ma temperatury. Jadła to co zwykle nic nowego jej nie dawała a krostki na całym ciele. Spróbuje jej dać wapno.

Narazie obserwuj czy ja swedzi czy nie jak się będzie utrzymywać dłużej niż 3 dni to umów ja na wizytę 

Hm jak nie ma temperatury to to raczej nie jest 3 dniówka . Ja bym umowiła się do lekarza jesli jej to nie zjedzie w najbliższym czasie. Możesz używać tego samego płynu ale dziecko może nagle zacząć uczulać pomimo że było ok

Dałam wapno i już jest lepiej 

Natalka1999 byłaś u lekarza? :)

Natalka mój synek tak miał oststnio nie wiadomo z czego ale po 2 dniach zaczęło schodzić i już jest ok. Ale nie powiem wystraszyłam sie

nie byłam bo zeszło po 3 dniach i  nic się nie działało to nie miałam takiej potrzeby żeby do lekarza iść 

No to super. Ale już zmartwienie było;) 

Tak czasami można się strachu najeść 

ale nie ma się za wczasu martwić