Hej dziewczyny. Jakie miejsca polecicie w Krakowie na zaplanowanie wycieczki z dzieckiem? Gdzie się wyhbrać>
Na pewno Smocza Jama, gdzie mieszkał Smok Wawelski wg legendy. Oprócz tego Centrum Zabawy i Nauki Klockoland, Ogród Doświadczeń (taki park sensoryczny), park edukacyjny Wioski Świata no i koniecznie Kopalnia Wieliczka.
Oprócz zabytków które dzieci mogą nudzić na pewno zoo, bblisko jest kopiec z wystawami i panoramą, robi wrażenie wieczorem. Ogród doświadczeń, żywe muzeum, muzeum witrażu, muzeum żywych motyli i bursztynu, historyland, rejs po Wiśle, wejście na wieżę na rynku, aquapark, park trampolin, labirynt luster, manufaktura cukierków, fabryka czekolady, kawiarnia Harry Potter.
Kopiec Kościuszki dla dzieci atrakcja, mój synek lubi bardzo , zoo, Zalew Nowohucki - są zamontowane fontanny, którymi można sterować za pomocą konsoli, Park Doświadczeń im. Lema :) Oj jest ich wiele.
Jeśli nigdy nie byłaś w Krakowie i wybierasz się do miasta pierwszy raz polecam zastanowić się nad przewodnikiem, wynajęcie takiego przewodnika wiele kosztować nie będzie a zobaczysz o wiele wiecej niż samodzielnie:
https://cracowcitybreakers.pl/wycieczki
Od siebie polecam wycieczki z przewodnikiem w Krakowie u nich ;)
halmanowa i Nelia super propozycje! tez planuje niebawem wyjazd do krokowa to sobie zapiszę Wasze propozycje :)
Polecam zapoznać się ze stroną która niżej umieszczę. Są tam atrakcje z opisem dla dzieci. Osobiście polecam przejechać się do Ojcowa i zwiedzić jaskinie jak i koniecznie Kopalnie soli w Wieliczce ;) piękne miejsca, szczególnie kopalnia soli ;)
https://krakowzdzieckiem.pl/
Ja planuję się wybrać z małą jak trochę jeszcze podrośnie do Ogrodu Doświadczeń. Nie byłam tam, ale od wielu znajomych słyszałam że jest tam super i że z dzieckiem jak najbardziej warto.
Warto udać się do zoo, smoczej jamy, żywego muzeum, parku trampolin, może kopalnia soli w Wieliczce
Dziewczyny zachęcająco ten Kraków wyglada , nigdy nie byłam ale chyba pora się wybrać , duzo atrakcji ;)
Ano właśnie, jeszcze ZOO nie wymieniłam :D
Generalnie w Krakowie jest sporo atrakcji, nie wiem nawet, czy nie więcej niż w Warszawie. A ze stolicy pochodzę, to moje rodzinne miasto, spędziłam tam 21 lat życia, więc co nieco wiem o atrakcjach tamtejszych.
ja to jakos nie przepadam za Warszawą, taka napompowana mi sie wydaje i właśnie jak pryjdzie co do czego to az tyle nie ma do zwiedzania a wszedzie pelno ludzi, tłoczno i drogo
Ja tak samo nie robi na mnie wrażenia Warszawa 🤷♀️
Kraków to moje ulubione miasto w PL niestety kawałek mamy żeby tak na weekend wyskoczyć ale jak maluch podrośnie na pewno będziemy nie raz
Nam też daleko do Krakowa, myślę że jak.dzieciaki będą większe to wtedy wybierzemy się na zwiedzanie.
ja tez nie mam jakos super blisko do krakowa bo 100km ale jeździmy tam dość często bo mamy rodzine i znajomych do odwiedzenia.
100km to jeszcze nie tak źle, bo ja pewnie z 400/500km