Kosmetyki firmy Mixa Baby

Witam,czy stosowała któraś mamusia kosmetyki firmy Mixa Baby,czy są one dobre czy może jednak często uczulają?

Mój synek dostał w tamtym roku pod choinkę zestaw kosmetyków Mixa Baby: Szampon i żel 2w1 i szampon. Kosmetyki są rewelacyjne:) Nie uczulają, są wydajne, a w dodatku przepięknie pachną. Zapach utrzymuje się jeszcze przez długi czas po kąpieli:) Szampon jest bardzo delikatny, nie szczypie w oczy i synek nie protestował podczas mycia głowy :slight_smile:

Nie pomogę ponieważ nie miałam jeszcze nic z tej firmy.

O my mamy dokładnie delikatny żel do mycia i kąpieli z olejkiem w pomarańczowym opakowaniu. Opakowanie 250 ml z pompką wydaje ładnie pachnie i nie spotkałam się z tym żeby uczyły. Do skóry AZS też wskazane :slight_smile: ceny nie są zbyt wygórowane ok 20 zł chyba kosztował akurat ten płyn.

Ja kupuję i jest super :slight_smile: Doskonale nawilża,pięknie pachnie :slight_smile: I to zależy od dziecka bo na pewno są dzieci które mają uczulenie na Mixę. A to chyba wytwarza firam Loreal więc nie taka lipa :slight_smile: cenowo też dosyc fajnie bo w Tesco kupuję opakowanie za 16 zł.

roxi133,właśnie chodzi o to,że są różne dzieci. Mojej siostry córka nie może być kąpana w kosmetykach penaten lub babydream,bo ją uczulają a mój synuś jest kąpany w kosmetykach penaten i wszystko jest ok. Wypróbujemy kosmetyki mixa baby jak skończymy te,które teraz używamy i będziemy obserwować czy u Nas nie będą uczulały

Faktycznie cenowo przyzwoicie wychodzą te kosmetyki. Może się skuszę gdy skończę obecny płyn do kąpieli.

Socha zawsze jeśli wystąpi po nich uczulenie u maleństwa możesz sama dalej zużyć żeby się nie zmarnowali. Miejmy jednak nadzieję że Tak nie będzie.

My mamy Żel do kąpieli 2w1 i jestem zadowolona z tego produktu. Ma ładny delikatny zapach, jest wydajny - do umycia dziecka wystarczy naprawdę niewielka jego ilość, skóra jest po nim ładnie nawilżona. U nas sprawdza się rewelacyjnie.

i ja mam zel 2 w 1 i super sie sprawdza a i inne kosmetyki szampon mam miceralny jest fajny nawet dla doroslych i mam krem delikatny jakis i tez bez zapachu super

Zawsze możesz poprosić ich o próbki- może wyślą. Mi przysłali z Ziaji, Panten, Biodermy i paru innych warto spróbować bo wtedy masz rozeznanie w danym kosmetyków. Czy nie uczula, jak zachowuje się skóra po nim, czy odpowiada ci jego konsystencja, zapach, wchłanialnosc.

dostałam w prezencie, taki 2 w 1 (także do mycia włosków) i mojego dziecka akurat nie uczula. A pachnie cudownie, więc pewnie sama też go kupię, gdy skończy się to, co mam