Konkurs przedszkolny

Gratulacje :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts: synek pewnie zadowolony i dumny z siebie

1 polubienie

Piękna praca, super !

1 polubienie

Dla mnie to nieporozumienie tak samo teraz w szkole. Pierwsza klasa konkurs na jesienny bukiet. Synek robil sam… no niestety jak mozecie sie domyslic nic nie zdobyl… a prace bylo takie ze kwiaciarki by sie nie powstydziły… i uwaga 95% prac zostalo nagrodzonych… chyba z 40 osob… synek przyszedl zaplakany ze juz wiecej nie bierze udzialu… i jak tu mam zachecic go do kreatywnego myslenia i robienia czegokolwiek samodzielnego? Jak wszyskie prace robione pdzez rodzicow…
W zlobku teraz Panie tez widze pisza ze konkurs dla dzidcka z rodzicem… ok… ale synek 7 miesiecy… to jak pracy nie podrze, obslini albo zje to bedzie dobrze :rofl::rofl::rofl: smieszy mnie to :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia

A potem na zajęciach plastycznych wychodzi że dziecko nic nie umie zrobić. Ja pamiętam jak w szkole były 2-3 zajęcia o trzeba było się wyrobić z pracą bo pani nie pozwalala zabierać do domu bo rodzice kończyli

@Mama.Wiki moja bratowka pracowala w szkole klasy 1-3 i jak miala takie maluchy okazalo sie ze polowa klasy nie potrafi wlasciwie trzymac nozyczek, nie wspominajac o wycinaniu.
@Natalia92 jak w zlobku byly konkursy to najczesciej odbijalam corki reke-nozke i cos tam sama probowala dokleic. Ale nawet jak kleila oczka to byl duzy rozstrzal :joy: nigdy nic nie wygralysmy :joy: ale to nie szkodzi- ja te konkursy traktuje jako pomysl na to co mozna zrobic z dzieckiem po przedszkolu/zlobku zeby spedzic fajnie czas.
Ciekawa jestem tylko czy mamy ktore wygrywaja z maluchami czuja satysfakcje z tego :laughing:

1 polubienie

Oj taaak, też tak miałam, najprostsze czynności a dzieciaki nie ogarniały. Albo w 4 klasie jak miałam zajęcia to chłopiec narysował kwadrat i ludzika patyczaka nic więcej nie umiał, nie potrafił wymyśleć kredki kolory no nic…

Masz rację, te konkursy często bardziej pokazują kreatywność rodziców niż dzieci :wink: Ale też fajnie, że dają inspirację do wspólnego spędzania czasu bo o to przecież chodzi. Każde dziecko rozwija się w swoim tempie,

Tak w zlobku ze starszym synem tak robilismy, ale teraz 7 miesieczniak to tylko reka noga do odbicia, no sam nic nie przyklei :stuck_out_tongue_winking_eye: ale dla mnie osbiscie w 1-3 to dziecko juz powinno robic prace… a nie konkurs dla rodzicow… ktory lepiej zrobi… ja mam co robic w pracy i poza nia zehy jeszcze siedziec wymyslac i jeszcze wykonac prace na konkurs, bo jak sam zrobi to nic nie wygra…

No tak, tylko potem moj w 1 klasie przychodzi do domu zaplakany bo prawie wszystcy zdobyli jakies miejsca i wyroznienia a on nie… i ogladam na wystawie prace i widac ze robione przez rodzicow… no to jak mam dziecku wytlumaczyc ze i tak jego jest najlepsza praca bo zrobiona samodzielnia jak na takie rzeczy nikt nie patrzy w szkole…

Pamietam jak u corki byl konkurs na latawiec , robilismy wspolnie cala rodzina wyszedl super :wink: ale jak zanioslam do przedszkola i zobaczylam reszte to jakby to jacys artysci robili :rofl::rofl::rofl:

1 polubienie

Nie każdy potrafi bawić się z dzieckiem i cieszyć się jego pracą , wolą zrobić samemu

Zazwyczaj są to nadgorliwi rodzice ,którzy nie mają cierpliwości do własnych dzieci :person_facepalming:

1 polubienie

Niestety… ale przykre to jest

Niestety wlansie jest to mega przykre ale cuz :frowning:

U nas kolejne konkursy :laughing::face_with_peeking_eye:

No i już macie co robić na weekend :sweat_smile::sweat_smile:

Na razie brak mi weny :rofl::rofl: a starszak zastanawia się co zrobić :grin:

Zaraz Ci podesle cos co mega mi sie podoba i bede robic jesli bedzie konkurs u nas na ozdobę . Taka piankę brokatowa mozna kupic w Tedi ( jest wielkosci kartki papieru)

Z racji tego ,że jesteśmy z pierwszej stolicy Polski a ozdoba ma nawiązywać do bajek i baśni to mamy nieco inna ozdobę choinkową :see_no_evil::smiling_face::speak_no_evil:

Nie wiem co z tego wyjdzie ale synek zadowolony :smiling_face_with_three_hearts:

3 polubienia