Konkurs przedszkolny

Pięknie ! Mi się mega podoba :heart_eyes:

Ja bym zrobiła kotka " szkolne przygody Pimpusia Sadełko" podkolanówka i skarpetki rajstopowe wypchać wata żeby powstał tułów i łapki do tego na podkolanowe zawiązać 2 supełki jako uszy, drucik obwiązać sznurówką o będzie ogon. :wink:

Już jest gotowa praca :wink:

Dziękuję bardzo dziewczyny za opinie :star_struck:
@Elwi to miała być praca dziecka z pomocą rodzica i mój syn wybrał rycerza teraz czekamy na rozstrzygnięcie konkursu :star_struck::boom:
Sama jestem ciekawa jak ocenia naszą pracę jury :grin::face_with_peeking_eye::speak_no_evil:

1 polubienie

Daj znać , jak już będą wyniki :heart_eyes:

Ooo i pięknie wam wyszło mega :smiling_face_with_three_hearts:

Jaki tupet jak tak można , to trzeba mieć charakter aby tak się odezwać a samemu nawet nic nie zrobić z dzieckiem

2 polubienia

Nowa zawsze ma najgorzej :joy::joy:

Wyszło mega! Daj znać koniecznie jaki wynik będzie. :wink:

Zdecydowanie bardziej można się dogadać z ojcami w przedszkolu niż matkami :rofl:

1 polubienie

Też to zauważyłam , i jak tak kobieta kobiecie ja nie wiem :see_no_evil:

Dzień dobry , Cześć ! :wink:

Potrzebuje waszych inspiracji bo mam pustkę e głowie

Fajny konkurs :smiling_face: ale ja to nie mam nigdy pomysłów, wierzę w to , że coś niedługo wymyślisz :speak_no_evil:

Moze sie przyda :rofl::rofl::rofl:

Pytanie czy Twoj maluch moze ma jakis pomysl z jakiej bajki chcialby zrobic prace. Bedzie latwiej wymyslec :slight_smile:
U nas byly maggiczne stworki, grzyb z masy papierowej-mase kup :joy: nie rob sama :joy:

Ja bym zrobiła albo jakoś las z rzeką i tam różne bajki które płyną łódka, coś w lesie robią np. kwiaty zrywają czy grzyby chowają sie zza drzewami albo w koronach siedzą albo jakieś niebo z kolorowymi chmurami i na nich lecące postaci

Wybierzcie jaką bajkę byście chciały a potem będziemy myśleć jak to wykonać :smiling_face_with_three_hearts:

Właśnie to jest nie fair, bo ja rozumiem coś pomóc, trzeba coś obciąć, doszyć, przykleić ciepłym klejem, ale bywa, że rodzic odwala za dziecko całą pracę… Brałam z dzieckiem raz udział w konkursie w plastycznym w żłobku na kartkę świąteczną i powiedziałam, że nigdy więcej… Starałam się żeby twórczość dziecka była widoczna na pierwszym planie. Kiedy przyszło do prezentacji prac i wyników to wygrały same precyzyjne kartki. Moje dziecko włożyło kawał serduszka w nasze dzieło, a niektóre dzieci nawet nie były w stanie rozpoznać swojej pracy :face_with_raised_eyebrow: Dziwię się paniom ze żłobka będącym w jury, że nie doceniały wkładu dziecięcych rączek

2 polubienia

Masz absolutną rację to naprawdę przykre i demotywujące :pensive: Zwłaszcza gdy dziecko się stara, cieszy wspólnym tworzeniem, a potem okazuje się, że wygrywają prace, które ewidentnie zrobił dorosły

1 polubienie

Dziewczyny macie rację ,że jest to niesprawiedliwe ! Wczoraj wystawili wszystkie kukiełki konkursowe na wystawę i są przeróżne ale niestety większość USZYTA przez rodziców i wyglądające jak kupne … Nasza się wyróżnia bo Franek robił ja praktycznie sam ją tylko mówiłam mu gorącym klejem … Niektóre mają prawie metr wysokości i widać ,że dziecko nie byłoby w stanie samo wykonać a praca podpisana ,że wykonał xxx lat 3 , serii ???
Wczoraj tak stał przy tych kukielkach i mówi do mnie : mamo ja nie mam szans te wyglądają jak nowe a moja jakby była stara i w tym momencie mnie zatkało co powiedzieć dziecku … Rodzice psują całą przyjemność z konkursu dla DZIECI

1 polubienie