Moona nie używałam co prawda otulaczy bambusowych ale jeśli masz możliwość to sprawdź skład. Ja kupowałam skarpetki i majtki bambusowe w przekonaniu że są lepsze z dodatkiem tego składnika co się okazało to tylko chwyt reklamowy. Bambusa jest 0,01% i to nie włókna tylko odpad poprodukcyjny co nie ma żadnego wpływu na użytkowanie i nie posiada żadnych właściwości. Sprawdź bo może płacisz nie male pieniądze za coś co bambusem nie ma za dużo wspólnego.
U mnie na otulaczu pisze 100%CV Bamboo .
My mieliśmy około 25 pieluch tetrowych a mimo wszystko dokupowałam jeszcze z 10. Syn bardzo ulewał a jak wyjeżdżaliśmy czy do rodziców, czy w góry to wiadomo, że nie prałam codziennie więc przydało się, że mam ich więcej.
K. Sepiolo wielkie dzięki za artykuł ,aż zajrzałam na stronę producenta co ja kupiłam bo na metce z otulacza nic nie pisało tylko 100% CV bamboo
A tam takie informacje .
Środki barwiące są przyjazne dla człowieka i środowiska, czego dowodem jest certyfikat OEKO-TEX Standard 100. Wyjątkowe zalety tkanin bambusowych potwierdziły badania przeprowadzone przez Passege Cosmetics Labolatory i laboratorium firmy Padmed oraz pozytywna opinia Instytutu Matki i Dziecka nr op-4333.
OEKO-TEX Standard 100 potwierdza że tkanina jest bezpieczna dla dzieci ale jeśli chodzi o pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka to ja nie opieralabym swojego zaufania bo to kwestia pieniędzy a nie badań. Wg mnie w ogóle nie są wiarygodni. Moim zdaniem otulaczek jest bezpieczny ale jeśli chodzi o właściwości przrciwgrzybicze oraz przeciwbakteryjne to nie wierzylabym w to, zwyczajny chwyt marketingowy przypisywany wiskozie bambusowej (Cv Bamboo) gdzie takie właściwości ma bambus nie przetworzony chemicznie i mechanicznie.
Dziewczyny czy do wózka coś kupowałyście? typu prześcieradło do wózka i prześcieradło na przewijak? i Czy dawałyście do wózka podkład pod to prześcieradełko?
Przewijaka nie mam w ogóle ale do wózka mam w komplecie materacyk z obszyciem, na to położyłam podkład a na podkład flanelowa pieluszke.
Ja kupowałam prześcieradełko do wózka, miałam 2. A na przewijaku kładłam oieluszkę flanelową, bo ta ceratka taka nieprzyjemna:( a że miałam ich sporo to nie kupowałam specjalnego prześcieradełka na przewijak
Do wózka kupowałam prześcieradełka, a podkładu nie dawałam . Na przewijaku również miałam prześcieradełko z gumką .
Raz dałam pieluszkę , ale ta ślizgała mi się na pprzewijaku , i nie fajnie przewijało mi się małą , natomiast prześcieradełko z gumką sprawowało się idealnie . Także na przewijak polecam prześcieradełko .
A do wózka i na przewijak jakie kupowalyscie? Jersey? Frotte? Czy inne?
Monika .P ja kupowałam wszystkie frotte .
Do wózka miałam flanelowe z allegro takie w różne wzorki, , tylko po kilku praniach trochę się zmechaciły:( ale też dałam za nie jakieś niecałe 10 zł za szt
Ja przewijaka nie posiadam i nie posiadała a do wózka nic nie kupowałam
Ja przewijak miałam dosyć krótko i na moment przebierania układałam pieluszke flanelowa. W łóżeczku mamy prześcieradło z gumką, moim zdaniem są najlepsze. A jeśli chodzi o wózek to miałam materacyk taki cieniutki dodatkowy bo w oryginalnym były śruby metalowe na wierzchu i tylko pod główkę kładłam pieluszke tetrowa na wierzchu.
Teraz ten materacyk służy mi też jako materacyk w spacerowce przed zabrudzeniem siedzenia.
Ja na przewijaku układam pieluszkę flanelową, w łóżeczku prześcieradło z gumką, w wózku materacyk oryginalny na to podkład a na górę pieluszka flanelowa.
Do łóżeczka kupowałam prześcieradełka frotte i bawełniane z gumką .
Warto zaopatrzyć się w suszarkę do butelek . Jak również w obrotową gumową szczotkę do butelek ,kupiłam taką z canpolu jest super na początku mieliśmy taką zwykłą z włosiem to po niedługim czasie użytkowania zaczęły te włosia wypadać .
Ja zaś do łóżeczka wkladalam przescieradelko na gumce, do wózka pieluszke flanelowa, a przewijaka nie miałam. Jakoś wolę funkcjonować bez niego.
Na przewijak kładę pieluszkę flanelową. A do wózka nic nie kupowałam. Położyłam tylko kocyk. W upały kładłam też pieluszkę flanelową. a zimą córcia była w kombinezonie, na to kocyk i pokrowiec od wózka i wystarczało.
Suszarkę do butelek akurat uważam za zbędną.
Ja do lozeczka mam bawelniane przescieradelko na gumce, na przewijak specjalna pieluszke z ceratka a do wozka mialam.w komplecie materacyk z obszyciem ale na to pewnie poloze jakis kocyk i tak;)
A jak u was z wanienka? Czy przed pierwszą kąpielą dziecka wyparzalyscie czy tylko mylyscie płynem do kąpieli tym co dziecko myjecie?