Kołysanki dla dzieci

Hej dziewczyny :smiley: kompletuje bibliotekę muzyczną dla mojej córeczki i zastanawia mnie fakt, jakie znacie lub jakie śpiewacie, puszczacie dzieciom kołysanki i piosenki ? Po za tymi popularnymi “aaa kotki dwa” :smiley:

Mojej małej kołysanki śpiewam i puszczam z yt , :slight_smile:
-Idzie niebo ciemną nocą .
-Siwa chmurka
-Iskiereczka

• Był sobie król
    -Kołysanka dla Okruszka
    -Śpij kochanie
    -Złotowłosa królewna

My uwielbiamy kołysanki Magdy Umer i Grzegorza Turnau. Poza tym przerabiam np w zimę koledy wstawiając imię córki.

Puszczam synkowi Baby Sleep Music 5-Lullaby Music for Babies to Sleep
śpi przy tym rewelacyjnie(ja zresztą też, hehe)
A śpiewam:
Był sobie król
Z popielnika
Aaa kotki dwa

My w niani elektornicznej mamy kołysanki bez tekstu sama melodia. Włączaliśmy synkowi jak nie mógł spać przy ataku azs, czy bólu brzuszka. Teraz lubi sobie włączyć rano zaraz po wstaniu i chwile posłuchać.
A co mu śpiewałam ojej zapomniałam yyyyy kotki dwa na pewno i śpij kochanie, za niedługo sobie na pewno przypomnę

Super piosenki, tworzę już bibliotekę muzyczną dla malutkiej i przynajmniej wiem co słuchać, bo malutka jak słyszy piosenki takie to od razu się wierci w brzuszku :smiley:

Mój synek uwielbiał piosenkę jesteśmy jagódki, słuchał ją prawie codziennie przez pół roku i nie nudziła mu się.

Ja ostatnio śpiewałam “Cztery słonie” i “Dorotkę” :slight_smile:

Ja śpiewam aaaa kotki dwa, a śpij kochanie, z popielnika na Wojtusia. A hitem Synka jest Jadą jadą misie. :slight_smile:

Jadą jadą misie to podczas zabawy u nas, jak tylko zaczelabym śpiewac synkowi ją jako kolysanke nie byłoby spania. :slight_smile:

O rany muszę sobie poprzypominac te wszystkie kolysanki :smiley: A nie wiem czemu z popielnika na wojtusia zawsze mnie przerazalo :smiley: jakis uraz z dziecinstwa czy cos hehe

Natka a wiesz ze mnie tez ta kołysanka przeraza :frowning: tak jakoś dla mnie dziwna jest ta melodia …
Ja to przedewszystkim ,Kotki dwa,

Dziubus mnie tez melodia przeraza :smiley: Pamietam jak w przedszkolu ją spierwali to ja prawie plakalam hahahaha :smiley: Kotki dwa tak jak najbardziej nawet pamietam :smiley: ale w tych wszystkich przygotowaniach zapomnialam ze kolysankit o tez wazny element wychowawczy :smiley: trzeba sobie wszystko przypomniec :smiley: (ale tej strasznej moj syn nie bedzie sluchal haha)

Też wojtusia nie lubiłam, ale dlaczego to nie wiem zaraz soboe wygooglam to Wasze przerażenie

U nas od urodzenia “zasadziła mama ziarnko” nie zdążę całe prześpiewac i synek śpi :slight_smile:

MAM misie to nasz hit ale nie jako kołysanka to fakt, ale kiedy tylko zaczyna marudzić ja zaczynam je śpiewać od razu jest cisza i słucha. :slight_smile:

Ja śpiewam był sobie król, często słuchałam tej kołysanki też w ciąży i ona teraz bardzo uspokaja córkę. I oczywiście aa kotki dwa, w każdej sytuacji :slight_smile:

Dziewczyny odkopuję wątek bo nie chcę zakładać nowego… chciałabym z małą słuchać jakichś piosenek, fajnej pogodnej muzyki dla maluchów. Możecie coś polecić? Jakieś płyty, wykonawców, konkretne piosenki? Od biedy może być youtube, ale tak szczerze to wolałabym bez “obrazków”… podzielcie się czego słuchacie z bobasami :slight_smile:

Michalina mój mały bardzo lubi piosenki śpiewających brzdąców. Śpiewają dzieci i mają fajna muzykę.
Dodatkowo lubi
-idziemy do zoo

• jadą jadą misie
  • my jesteśmy krasnoludki
  • koła autobusu kręcą się
  • głową ranlmiona kolana pięty
  • piosenki fasolek
  • idziemy na jagody
  • ostatnio lubi słuchać olimpiada w jarzynowie
    Ja piosenki ściągam z YouTube i przerzucam na pen drive i puszczam więc bez obrazków się udaje.

Mucha w mucholocie
Cukierki
Kaczuszki
Była sobie żabka mała
Zuzia lalka nieduża
Ogórek
Wesołe nutki