Mój starszy syn jak się urodził to miał włosy czarne jak smoła, z czasem troszkę pojaśniały, ale są bardzo gęste, za moim mężem. Drugi syn ma już rzadsze włoski, i taki ciemny blondynek za mną jest. Oby tylko zgęstniały mu z czasem…bo ja to mam takie mysie pip…i
No ja też mam takie mysie:-P i czuje ze synek będzie mial po mamusi,bo tatuś ma czarne wiec raczej juz mu tak nie sciemnieja:-] a tam ważne ze jest zdrowy i sliczny:-D
Mój starszy jak się urodził, to miał włosy czarniutkie, a teraz jest totalnym niebieskookim blondynem
młodszy miał też ciemne bardzo jak sie urodził, a teraz po 5miesiącach mu lekko zjaśniały
U mnie w rodzinie to większość jest blondynami gdy się rodzi a około 6-7 roku życia włosy są już brązowe lub czarne . Ale to raczej zależy od genów bo wiadomo każdy z nas jest inny
Moja córa też puki co to blondynka ale już coraz to ciemniejsza , my jesteśmy oboje ciemnowłosi wiec pewnie ona tez będzie ![]()
oboje urodzili się z ciemnymi i oboje są teraz blondynkami…córa nawet miała okres że jej te włosy pod światło w rudy wpadały a synek ma typowo blond włoski. Niestety córci zaczynają ciemnieć i mając 4 latka niema już takich białych jak jeszcze 2 lata temu.
ja na wszelki wypadek wmawiałam mężowi że jakie by dziecko nie miało koloru włosów to na pewno będzie nasze bo mąż ma ciemne włosy , ja za dziecka blondyneczka, a teraz farbowana ruda więc jakie by nie było to będzie pasować a synek na początku miał ciemne i tatuś chodził dumny że to po nim a teraz ma takie blondaski że ho ho i już mąż nie wspomina o kolorze włosów
![]()
No mój synek jak się urodził to miał czarnusie, i wszyscy mówili ze caly tatuś i jeszcze karnację mial ciemniejszą, a teraz mówią że mamusia bo karnacja normalna a wioski blond, teraz man brązowe takie mysie, ale jak byłam mala to mama mówiła ze miałam jasne wloski:-D
Nasz synek urodził się z blond włoskami - ja mam ciemny blond, a mąż ciemne włoski- chociaż jak był dzieckiem to też miał blond włoski
kolor może się z wiekiem zmienić
Ja będąc dzieckiem miałam bardzo jasny blond, a teraz to już ciemny blond ![]()
no wlasnie duzo osob mowi ze dziecko moze podac sie na dziadkow lub pradziadkow, puki co synek ma dop 6,5mc I taka jasna karnacje ale to bardziej po mnie:-P ale oczka ma niebieskie to nie wiadomo po kim:-P
oj zienil sie i to jak:) moj synek urodzil sie z niemalze czarnymi loskami a teraz jest blondynkiem po mnie i mezu :)) obecnie ma 7m-cy.
Asia u nas tez Zosia urodziła się z mocno czarnymi włoskami a teraz ma 4 mies i ma jasno brazowe
Mój synek urodził się też z ciemnymi włoskami,teraz ma 6 miesięcy i mu jaśnieja ciekawe jaki będzie miał kolor włosów jak będzie troszkę większy ![]()
Moja urodziła się czarna jak cyganeczka, teraz po pół roku ma jasno brązowe, Syn urodził się tez czarny, jak miał roczek był blondynkiem, a teraz ma brązowe
No moj urodzil sie czarny teraz ma roczek skonczony i ma blond wloski:-)
generalnie włosy zmieniaja swój kolor cały czas…to od słonca się rozjaśniaja a na zimę ciemnieją. Nie wiem czy zauważyłyście ale u niektórych dzieci pojawiaja sie tak jakby pasemka?kiedys ,nie pamietam kiedy, ktos mi opowiadał historie ze ktos oskarzył matke o zrobienie dziecku pasemek na włosach a okazało sie ze taki efekt zasponsorowało słonce ![]()
No dokladnie slonce potrafi zmienic wlosy, a raczej je rozjasnic, ale bardziej interesuje mnie jakie maja swoje np jak sie urodzila,ok roczku i ok 4lat bo tak sie zmieniaja te wloski
Moje maluchy mają cały czas taki sam kolor włosów taki ciemny blond, mają włosy po mnie. Pamiętam jednak jak przyjaciółka urodziła córę która miała geste czarniutkie włosy a teraz jest śliczną blondyneczką… niesamowite jak to może się zmienić ![]()
Moje córeczk urodziły się praktycznie bez włosków. Te pierwsze co miały były ciemniejsze, ale szybko się wytarły i potem rosły już jaśniutkie. Obie są blondynkami, starsza ma trochę ciemniejsze włoski,a młodsza białe. Ciekawe jakie będzie mieć najmłodsza. Z obserwacji wiem, że blondynom z wiekiem często ciemnieją włoski. Ja byłam jako dziecko blondynką - tak jak moja starsza - a teraz jestem szatynką.
Mąż miał włoski jak młodsza i nadal jest blondynem, ale już nie aż tak jasnym, ma nawet ciemniejsze niż miał w szkole średniej.
Moje córcie urodziły się obie z czarnymi włoskami, starsza ma 20 m-cy i jest blondyneczką, a młodsza ma 2 i pół miesiąca i ma jeszcze nie wytarte włoski od urodzenia, ale już jej dużo zjaśniały.
Ja do drugiej podstawowki bylam blondynka.teraz jestem szatynka partner czarny a synek puki co ma roczek i jest blondynem:-)