Faktycznie minęło mało czasu, ale ja mogę powiedzieć na pocieszenie że znam dwie dziewczyny (w tym moja siostrę) które urodziły rok po roku maluchy i wszystko było w porządku. Moja siostra miała dwie cesarski co więcej o 2 ciąży dowiedziała się dość późno, tak jak piszą dziewczyny dobry lekarz i dobre przygotowanie i powinno być okej. Trzeba być dobrej myśli ![]()
Zależy jaki poród ![]()
Zajsc mozna bedac w pologu juz, pamietaj ze karmienie piersia nie jest uznawane za metode antykoncepcyjna… Jednakze ciaza jedna po drugiej bardzo obciaza ogranizm, poziom witamin itd
Miedzy mna a bratem jest rok roznicy… ja z 12 marca on z 2. Czyli mama tez szybko zaszla
i brat jest zdrowy urodzony o czasie ![]()
Ciekawe jak po tak krótkim czasie bedziesz przechodzic ciaze
Czas pokaże
A rodziłaś sn ??? Nie pamiętam żebyś w innym poście o tym wspominała ![]()
Opowiedz coś więcej o swoim porodzie. Jak był SN to spoko. Myślę że i tym razem ciało sobie poradzi.
Zajść w ciążę można za raz po połogu ale najlepiej chyba żeby minęło około 9 m-cy żeby organizm wrócił do siebie. Najlepiej żeby na wizycie u ginekologa zapytać się czy organizm jest już gotowy na kolejną ciążę. ![]()
Trzeba być dobrej myśli , musi być dobrze
Też znam dziewczyny, które rodziły rok po roku i wszystko było dobrze
także nie martw się, bo nerwy tylko zaszkodzą
dobry lekarz, oszczędzanie się i będzie dobrze ![]()
Zależy po jakim porodzie i zależy od zdrowia, zajść można szybko ale jednak warto pomyśleć nad przeciwwskazaniami np. stan blizny po cięciu.
Gratulacje
A u mnie już 6 miesięcy po porodzie i miesiączki jak nie było tak nie ma… ![]()
Ja tam się cieszyłam im dłużej nie było tym lepiej ![]()
Ja w sumie z jednej strony się cieszę, bo zawsze miałam bolesne miesiączki, ale z drugiej już tyle czasu nie mam, że zaczynam się stresować czemu jeszcze nie wraca ![]()
Ja dostałam w 10 miesiącu ![]()
Ooo no ja przy karmieniu piersią jakoś po pół roku
Ja w kolejną ciążę zaszłam sześć miesięcy po porodzie ale znam przypadki gdzie po dwuch miesiacach po zaszły w kolejną ciążę. Jeśli nie karmi się piersią szybko hormony wracają do normy.
Hormony to jedno, po porodzie do siebie musi dojść cały organizm.
Zajść można szybko
można też wolno .
Natury nie oszukasz , przede wszystkim jeżeli marzy ci się mała różnica wieku to musisz skonsultować wszystko z lekarzem .
Znam przypadki że po. Kilku miesiącach dziewczyna zdecydowała się na kolejną ciążę - pod ścisłą kontrolą lekarza