Kolejna ciąża

To zależy kiedy Ci wróci miesiączka. Po porodzie naturalnym nie ma ograniczeń i możesz tak naprawdę od razu się starać o kolejne dziecko. Po CC dobrze jest odczekać przynajmniej rok.

U mnie właśnie jest kobieta, która zaszła w drugą ciążę zaraz po pierwszej i niestety ja straciła

Jak czekalam na drugie cc to mialam je miec o 11 planowanie ale wiadomo ze nagle przypadki maja pierwszeństwo. Przede mnie weszla babeczka. Jak po 12 zapytalam czy jeszcze dlugo to polozna powiedziala ze mialam teraz isc juz ja ale wlasnie pekla macica wieloródce bo 4 dziecko i to rok po roku.
Takze ten…

Niestety właśnie zdarzają się takie sytuacje, dlatego najlepiej jest dać sobie trochę czasu, żeby organizm się zregenerował. Nam może się wydawać, że już doszłyśmy do siebie, a jak przyjdzie co do czego, to się okaże, że jednak można było jeszcze troszkę poczekać

1 polubienie

Dla tego warto jednak dac sobie czas :worried:

Ooo jej takich wlasnie przypadkow boje sie najbardziej :disappointed:

No bo przecież to się musi zagoić już pomijając że to obciążenie dla organizmu wszystkie organy wewnętrzne się przesuwają i później to musi wrócić do stanu przed ciążą a to potrzeba czasu.

1 polubienie

Też znam niestety takie przypadki… :face_with_diagonal_mouth: Strasznie to smutne… To stan zagrożenia życia, a w domu czekają dzieci na mamę. Więc czasami jeśli ma się wybór to lepiej odpuścić kolejną ciążę, bo jednak pozostałe dzieci potrzebują mamy.

No tak, czas jest potrzebny

No czas jest ważny, każdy organizm goi się inaczej. Przed taką decyzja czy to minie rok dwa pięć ja zawsze uważam że trzeba iść do lekarza zrobić komplet badań i dopiero starać się o kolejne

1 polubienie

Tak najlepiej. Wiadomo, że czasami nawet lekarz da zielone swiatlo, a i tak coś pójdzie nie po myśli, ale tego się nie przewidzi, a ryzyko lepiej zminimalizować

2 polubienia

Oficjalnie, jestem w ciąży. 6tc

5 polubień

Gratulacje! :blush:

Oooo super wiadomosc :grinning: gratulacje

Gratuluję, buziaki :kissing_heart:

Gratulacje :heart:

A ile minelo po porodzie ? Lekarz Cie troche uspokoil ?🩵

Poród byl na poczatku lipca, a czy lekarz mnie uspokoił? Chyba nie

No to gratulacje. A czemu lekarz cię nie uspokoił?

Malo po porodzie minelo. Polecam znalezc dobrego lekarza ktory bedzie potrafil zapanowac nad sytuacja bo trzeba bedzie miec na uwadze wszysykie mozliwosco rozwiazania ciazy - od cc jak i do porodu wczesniejszego czyli w 38tyg. Lekarz ktory uspokoi ale tez bedzie podchodzil jak czlowiek do czlowieka bedzie naprawde pomocny :heart:

1 polubienie