Kocyk minky

zobacz sobie w tym sklepi tkaninki.com ja tam dostałam polar minky, jest w czym wybierać i kocyk sama sobie zrobisz http://tkaninki.com/

Ja ostatnio poszukując kocyka przeglądałam oferty różnych sklepów. Koleżanki polecały mi La Millou, no ale 150zł za kocyk zwłaszcza jak nagle są te wszystkie wydatki to trochę dużo. Trafiłam przez fb na jakąś inną firmę i chyba dopiero zaczynają, bo mają wszystko przecenione. Kocyk rewelka. Jakby ktoś właśnie poszukiwał to polecam. Redirecting...

Ja kocyk minky kupiłam trochę ponad sto złotych. W zestawie oprócz kocyka były jeszcze dwie poduszki i haft na kocyku ( godzina urodzenia dziecka, waga, wzrost, data i imię dziecka ) na poduszkach tylko imię dziecka. Moim zdaniem warto polecić.

Ja kocham te produkty z minky kocyki,becik,chustki pod szyje,kostki,sensorki,komplety do wózka sprawdziły się u nas bardzo dobrze.Osobiście polecam nasze Polskie produkty .

maluszek62 allegro

Tkanina minky super, chociaż sama zauwazyłam,że po praniu niestety ale traci swoje cudowne właściwości i staje się o wiele mniej przyjemna w dotyku niż wcześniej. Córka ma kilka rzeczy z tej tkaniny

Jesli chcecie sobie kupić coś porządniejszego to kilka ciekawych kocy jest w tym sklepie:
https://mybohome.com/tekstylia/maty-pledy-koce

Takie naturalne, wygodne, bawełniane.

ja też kupiłam za ponad sto złotych ale są to ręcznie szyte i zdobione kocyki, dlatego uwazam, ze warto. tutaj zamawialam - https://www.belle-petite.pl/18-kocyki-minky

Ja dostałam kocyk od koleżanki, późnie kupowałam płaskie podusie też z minky, synek dziś jako 11 miesięczny bobas tak sobie upodobał te kocyki i poduszki, ze zawsze którąś tarmosi ze sobą gdziekolwiek idzie :slight_smile:

S.Tomczyk, one są bardzo przyjemne w dotyku, też nie mogę się od nich oderwać. Widziałam też ochraniacze do łóżeczka z tego materiału i poduchy do karmienia. Ale akurat tutaj nie jestem za bo to sztuczny materiał i dzidziuś może się na nim bardziej pocić.

Moja corka ma 2 komplety kocykow i poduszek z monky, do tego ma jeden kocyk z minky z ksiezniczka ktory dla niej wygralam w facebookowym konkursie. Ja zakupilam zestawy dla malej za 35 i 55 zl / szt. Od Pan na facebooku, ktore maja swoje fp. Nie narzekam, pralam je i dalej sa w dobrym stanie. Polecam wszystkim. Corcia je uwielbia. Do tego ma spiworek do wozka tez z minky i potrafi go “tulic” podczas spacerku ;p. Ogolnie obie zwariowalysmy na punkcie minky. Kupilysmy tez malutkiej chustki na dwor z minky na aliexpressie bodajze za 5 zl za sztuke, sa przecudne. <3 no i jeszcze te pomponiki …
Warto zainwestowac w te kocyki minky <3

Oglądałam te chustki na ali, jako oceniasz jakość?

Minky teraz bardzo popularny, a i bardzo ładny, z jakością różnie bywa, ale warto kupować w sprawdzonych miejscach. Jak kupuję tkaniny i daję do szycia. Wymyśliłam sobie w nowym pokoju dziewczynek, że dęba poduchy na kanapę właśnie z minky, bo pokrowce mają zdejmowane, a to zawsze jakaś odmiana.

magros, świetnie, że do szycia, możesz zaproponować swoje pomysły, ale wybierz sprawdzoną krawcową. Czytałam ostatnio wiele opinii, że dziewczyny były zawiedzione - jakość była niezgodna z ich wyobrażeniami.

Ja się właśnie zastanawiam czy nie kupić materiał i nie poprosić rodziców żeby uszyli coś ładnego. :wink: oboje potrafią pięknie szyć choć od dłuższego czasu maszyna u nich schowana. Uważają że obecnie ceny gotowcow są niskie, ale wiadomo różnie to bywa z jakością

Mama Gratki, mam bardzo sprawdzoną krawcową, moją mamę :slight_smile: Zrobiłam ogromne zamówienie na tkaniny ponad 300 zł i mama szykuje tkaninową wyprawkę do nowego pokoju dziewczynek :slight_smile:

Magros to masz fajnie.
Ja mam ciocie krawcową. Pracuje w zawodzie. Ale za bardzo się na tym nie zna. Jest problem żeby spodnie poprawiła czy suwak do plecaka wyszła.

Magros ja się właśnie cały czas zastanawiam czy angażować rodziców w szycie, ale chyba poproszę ich o uszycie kompletu do łóżeczka (jeden już mam kupiony z bio bawełny) a komplecik do wózka chyba kupię, choć zastanawiam się czy jest sens, bo w sumie będę rodzić pod koniec maja, więc jak będę już chodzić na spacerki z małą to powinno być cieplutko, to może wystarczy zwykły kocyk bawełniany/bambusowy a nie specjalny zestaw do wózka. Sama nie wiem…

Mam dwa komplety kocyka minky kupowałam na allegro u sprzedawcy mama-tata, jestem bardzo zadowolona, jeszcze ciekawe wzory widziałam u sprzedawcy Karolcia. sama skompletowalam sobie wzór z kolorem minky.
Evelin jak dla mnie na ciepłe dni te kocyki będą też bardzo dobre, mój mały ciągle w domu leży na stronie bawełnianej :slight_smile: bambusowy kocyk tez mam i także polecam się zaopatrzyć.
Jeżeli chodzi o szycie to wam zazdroszczę ze macie możliwość dać do uszycia. Jaka jest cena tego materiału?

U nas się sprawdził kocyk muślinowy - delikatny, milutki i do tego bardzo fajnie współgra z ciepłotą ciała dziecka. Jest przewiewny. Jakby ktoś tu jeszcze wpadł to polecam firmę Cossy Cott w skelpie titikoko. 

Lekki i delikatny może być bambusowy kocyk na lato. Bambus porownywany jest do jedwabiu. Mi się bardzo podoba kocyk dzianinowy bambusowy. Super też są kocyki z materiału wafel mają do tego śliczne kolory. Minky kojarzy mi się z zimą może jest lepszy na inne pory roku.

Minky był modny jakieś 3-4 lata temu, teraz właśnie na topie jest wafelek i kocyki dzianinowe, tkane.