Jak w temcie: czy przydał Wam się rożek dla dziecka np w szpitalu? Czy sam kocyk wystarczy. Jeśli tak to jaki na porę letnią (lipiec/sierpień)?
W szpitalu mimo,że urodziłam pod koniec kwietnia to używałam rożka.Użyłam go dosłownie kilka razy jeszcze później,bo zrobiło się gorąco a córka dostała potówek .Zrezygnowałam wtedy z rożka i zaczęłam ją przykrywać cienkim kocykiem lub pieluszką.
Mój rożek miał takie usztywnienie i przydał mi się do noszenia córki,gdy ktoś z rodziny chciał ją wziąć na ręce.
Jeśli to pierwsze Twoje dziecko to myślę,ze dużo łatwiej i pewniej na samym początku jest nosić dziecko w rożku.
Rodziłam na początku czerwca. Do szpitala nie brałam swojego ale mały był zawinięty w szpitalny rożek. Od razu kiedy dostałam małego powyciągałam go z niego (rodziłam przez cc więc małego przywieźli mi następnego dnia rano). Mały od razu jakby poczuł się lepiej. Nie płakał aż tak, nie był cały spocony. U nas w szpitalu panowała sauna. Na noc zawijałam małego w kocyk tak jak w rożek ale ze swobodą ruchu rąk. On nie lubił i do tej pory nie lubi jak jest skrępowany. w ciągu dnia przykrywałam małego w czasie spania tylko pieluszką.
Mimo, że mój Syn jest moim pierwszym dzieckiem nie miałam problemu z noszeniem małego bez rożka. Rożka którego miałam w domu nie użyłam ani razu.
Ja jeszcze swojego doświadczenia w tym temacie nie mam, ale nie planuje kupować rożka. Mam zamiar kupić taki specjalny otulacz, a poza tym kocyk.
Ja rowniez jeszcze nie mam doswiadczenia w tej kwesti. Rozka nie kupilam, dostalam od siostry po jej malej do szpitala go spakowalam. Mam termin na 3 czerwca wiec zobaczymy czy go bede uzywala czy lepiej bedzie w kocyku
Mamasita. Nie wiem jak w Twoim szpitalu ale u mnie dziecko cały czas spędza w rożku, ja wyjmowałam do kp tylko z rożka, bo wiadomo dziecko mocno pracuje przy kp i się męczy to po co jeszcze grzać rożkiem.
Ja używam nawet teraz (córcia pół roku prawie) rożków jako podkład na łóżko jak dziecko kładę na kanapie. Do tego w nocy śpi ma rożku, przykrywam ją kołderką i boki zawijam pod rożek i mam pewność że mała się nie rozkopie
My w szpitalu miedliśmy rożek potem w domu też i przydal sie
teraz w łóżeczku przykrywam syna rożkiem bo pod kołderką za ciepło ewentualnie tak jak MAM to mialam go na rożku na kanapie jak byl mniejszy i sobie lezal
U nas szpital zapewniał różki i wszystkie maluszki w nim leżały.
W domu też się nam przydał, czasem mały w nim spał, przydawal się również do noszenia, w szczególności jak ktoś chciał wziąć małego na ręce to zawsze dawałam go w rożku żeby się nie zastanawiać czy ktoś go dobrze trzyma.
Fakt Ewelaa ma rację. Mój teść dzięki rożkowi nie bał się dzieci szybko wziąć na ręce zaraz po powrocie ze szpitala
Czyli jednak warto kupić rożek. W sumie to potwm moze posluzyc tez jako mata do zabawy na podlodze.
Joanna tu na oddziale noworodkowym dziewczyny kładą rożek do tego łóżeczka na kółkach na rożek dziecko i kocyk. Maja mięciutko i przyjemnie
Joanna Jak Będziesz miała rożek to zastosowań jest na prawdę wiele. Bo oprócz do noszenia, to do przykrycia jako kocyk, jako mata znajdziesz na pewno coś dla siebie.
U nas w szpitalu dawali rożek ale ja jak mówiłam od razu małego z niego wyciągnęłam a że było.na oddziale tak gorąco położne i lekarze mówili “o jedyna mama która nie przegrzewa dziecka i nie trzyma w tym rożku”
Dzięki dziewczyny, już zdecydowałam,że kupię. Przekonałyście mnie:) a co do kocyka, co sądzicie o ażurowych na lato?
Joanna ja dopiero będę miała okazje użyć ale kupiłam taki ażurowy kocyk w Tesco na promocji z 69 na 9,99! Wiec pomyślałam ze na lato będzie fajny nawet zeby położyć na nim malucha w upał to ażurowy nie będzie tak grzać tak mi się wydaje
Kurcze, super cena! Z F&F? Bardzo dobrej jakości mają ubranka
U nas jedynie kocyk i pieluszka flanelowa… Miałam rożek i szczerze używałam go może z 10 razy jak dawałam babci malucha, a z racji wieku nie ma już tak sprawnych rąk, więc dawałam w rożku, aby było sztywniej…
Od urodzenia w szpitalu owijany był w pieluszkę flanelową i kocyk…
Jeśli kocyk to nie ażurowy, bo łatwo w upały to paluszka flanelowa i tyle starczy
Joanna chyba z F&F nie mam jak zetknąć na metkę mąż w pracy a kocyk wysoko ale jutro zerknę
MAM ja bardziej pod kątem żeby położyć małego na tym kocyku niż przykryć w gościach czy coś takiego do okrycia mam taki zwykły a w tym skusiła mnie cena i wygląd
jak zobaczyłam ze 9,99 to mowie biere!
He he to pochwal się jak wygląda
Też jestem ciekawa tego ażurowego kocyka.
A jeśli chodzi o lato to wydaje mi się, że jak na zwykły kocyk jest za ciepło to w zupełności wystarczy pieluszka do przykrycia.