Nati a jakie bajki czytasz Młodemu?
Aktualnie Bajki naszego dzieciństwa Ewy Zamoscickiej ☺
Tak najlepiej zacząć od małego. Ja jak im czytam ro chociaż trochę odpocznę:))
Nati fajnie ciekawe czy będzie lubi te bajki, które słuchał z brzuszka jak się urodzi :)
Dziś kupiliśmy w biedronce 3 małe świnki będziemy czytać na dobranoc
Ekstra :)
Pamiętam, że mój Tata czytał nam jak byliśmy mali baśnie braci Grimm ale teraz jak je oglądam to niektóre fragmenty są dość kontrowersyjne..
Fsjne wspomnienia. Ja niestety nie pamietam zeby ktos mi czytał. Ale pamietam ze byly opowiadane czasami bajki. Takie zmyslone
U nas tez malo co rodzice czytali tata opowoadal bajki z mocno rokrecona wyobraźnią;) kiedys byly inne czasu rodzixe pracowali na zmiany wiec cAsami jak mama wracala z pracy to my juz spalismy
mi też nikt nie czytał
Większość chyba z nas słuchają zmyślonych opowieści na dobranoc
takie były czasy, pamietam ze większość dzieci z kluczami na szyi po placu zabaw ganiała i to było naturalne;) bo rodzice pracowali, ale chyba było spokojniej.
teraz chyba my chcemy zapewnić lepsze dzieciństwo swoim dzieciom niż mieliśmy je my ;) z córka czytaliśmy codziennie, albo wymyślane wspólne bajeczki opowiadane raz ja raz ona;) i mimo iż często pracowałam na noce, to zawsze znalazłam czas aby przed snem usiąść z nią i czytać;)
teraz to ja szybciej zasypiam niz ona ;( szybciej padam wiec czetso jest tak ze sama czyta sobie ksiazki na dobranoc;)
Ja pamiętam jak mi bajki mamm czytała i opowiadała. DO tej pory pamiętam bajkę o łabędziach, które miały ubranka z pokrzywy tę bajkę lubiłam jak mi opowiada i czerwonego kapturka
Tak czerwonego kapturka tez pamiętam ;))
Ja mialam czytane nie codziennie ale były od czasu do czasu ☺ mega mile wspomnienia ☺
Tak fajnie się to wspomina.. Mam nadzieję że moje dzieci tez to docenia
A ja bardzo lubiłam jak moja mama przed snem opowiadała mi o swoim dzieciństwie.
Ja nie wiem jak często mama czytała, ale do tej pory mam widok jak siedzi przy mnie przy łozku i opowiada nam bajki pzred snem
To super miałyście :)
Zawsze lepiej mi się spało po takiej bajce..
Ja nie pamiętam że swojego dzieciństwa czytania przez rodziców, wiem jednak że szybko nauczyłam się czytać i sama czytałam książeczki, byłam też zapisana do biblioteki dla dzieci gdzie byłam stałym bywalcem �