Drogie mamy, ile miesięcy/lat miało wasze dziecko, kiedy zaczęło spać w swoim łóżeczku? Czy stało się to naturalnie, gdy sprawy biegły swoim torem, czy może musiałyście malucha zachęcać do zmiany? Czy według was jest jakiś wiek, w którym dziecko powinno już samodzielnie sypiać?
Moja córeczka ze względu na operację po urodzeniu już była nauczona spać sama, po powrocie do domu po 1,5 miesiąca na noc zostaje odkładana do łóżeczka i usypia sama ![]()
Od początku córka spala w swoim łóżeczku, po każdym karmieniu ja odkładałam. A na 2,5 roku przeszła do swojego pokoju i tam już śpi w swoim łóżku
zdarza się jednak,że nad ranem przychodzi do nas dospac jeszcze troszkę ![]()
Super, że od początku miała swoją przestrzeń do spania to naprawdę pomaga w nauce samodzielności
A to poranne „dosypianie” jest takie słodkie widać, że potrzebuje jeszcze tej bliskości, ale jednocześnie już świetnie radzi sobie w swoim pokoju.
U nas synek zaczal spac jak mial roczek, bo dostal wtedy swoje lozko, ktore mogl wczesniej z tata zlozyc
byl tak dumny, ze od razu tam zostal. Teraz ma juz 7 lat i nadal wspomina, jak to bylo super samodzielnie zasnac w swoim lozku – takie wspomnienia zostaja na dlugo…
Mój starszy syn na 2,5 roku poszedł do swojego łóżeczka takiego dorosłego , a młodszy tak na półtora roku