Ja przy corce to uzywalam kombinezonu ale ze grudniowa to odrazu byla w kombinezoniw na to koc i przykrycie od wozka
Teraz tez sie zastanawiam bo maluch ma się urodzić koncem października wiec chhba kombinezon będzie najlepszym wyjściem chyba ze sie potem cos utrafi na wyprzedażach
No to w ziemie tez uzywalam jeszcze takiej oslonki wozkowej oprocz kombinezonu i kocyka. Chyba byla wystarczająco opatulona. Zawsze jak sprawdzalam jej temperatue, a niby sprawdza sie ja na szyi w takicb przypadkach to wlansie miala cieplą
Anabanana moja się urodziła zima ,więc odrazu była w śpiworku. Teraz jak będzie zimno już pewnie koło listopada też będę młodego dawca do spiworka jeszcze
Zgodnie z zaleceniami maluch może jeździć w spacerówce w momencie kiedy już potrafi samodzielnie siedzieć i utrzymać tą pozycję przez dłuższy czas. Można zdecydować się wcześniej przesiąść na spacerówkę ale warto wtedy mieć wtedy siedzenie na płasko lub tylko nieznacznie uniesione. Polecam fajny artykuł u mamy fizjoterapeuty która wyjaśnia jak to jest w praktyce i dlaczego to takie ważne aby poczekać do pozycji siedzącej dziecka. Link poniżej:
U nas jeszcze gondola dobra. Nie zamierzam przeciążać kręgosłupa także jeszcze parę tyg może pojeździ chociaż coraz gorzej z miejscem w sensie długością
Masz możliwość zwrócić się z tym do jakiegoś fizjoterapeuty? Bo dużo jednak będzie zależało od możliwości ustawień spacerówki i aktualnego rozwoju dziecka. Jeśli da się spacerówkę pochylić o bezpieczny dla plecków kąt to być może to dobry pomysł, żeby się już z maluszkiem na taki wózek przesiąść
Są specjalne wkłady do spacerowek dla dzieci co jeszcze nie siedzą same stabilnie. Na płasko wtedy taka spacerówkę dać i można jechać. Sąsiedzi taka mają i się sprawdza tylko trzeba brać dobre z atestami nie z allegro byle co
Próbowała Pani w jakiś sposób zachęcić córeczkę do lezenia i patrzenia przed siebie (specjalne pałąki z przykuwającymi wzrok elementami)? Moim zdaniem nie warto przesiadać się do spacerówki jeżeli dziewczynka sama jeszcze nie siedzi aby w jakiś sposób jej nie zaszkodzić.
Ostatnio zainteresowałam się kątem rozłożenia spacerówki. Często w opisie specyfikacji są słowa "rozkłada się na płasko " z tym, że okazuje się, że żadna speacerówka nie rozkłada się do 180 stopni.. A dla pleckow maleństwa to jednak jest istotny szczegół. Dlatego ja czekałam aż córka zacznie podnosic główkę do góry i ewidentnie będzie próbowala usiąść i to już była dla mnie oznaka, że pora zmienić na spacerówkę.
Świeżo upieczona ja kialam.wozek wielofunkcyjny w którym spacerowkansie tak rozkładala nie wiem jak w nowych modelach ale popatrz sobie jedo wozki bardatina być moze tego nie zmienili, ja dopiero się rozglądam na wózkami fajnie ze o tym napisałaś b tonjwdnak Wang szczegół zwłaszcza jak dziecko zasnie w czasie spaceru ;)
Pisałam do 5 producentów wózków, które mnie interesowaly i byłam w 3 sklepach stacjonarnych. Mówili, ze żadna nie rozkłada sie do tych 180 stopni. Wprowadzili mnie w błąd w takim razie :((
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.