Kiedy spacerówka

Ja przy corce to uzywalam kombinezonu ale ze grudniowa to odrazu byla w kombinezoniw na to koc i przykrycie od wozka 

Teraz tez sie zastanawiam bo maluch ma się urodzić koncem października wiec chhba kombinezon będzie najlepszym wyjściem chyba ze sie potem cos utrafi na wyprzedażach 

Nasza jak się urodziła miała kombinezon a do wózka też mieliśmy śpiworek ale to była pozna zima także na dworze jeszcze było trochę zimno 

Ja w głębokim miałam zamykana gondole i na to jeszcze szła osłona wózka,w gondoli mała leżała w kombinezonie przykryta kocem...

No to w ziemie tez uzywalam jeszcze takiej oslonki wozkowej oprocz kombinezonu i kocyka. Chyba byla wystarczająco opatulona. Zawsze jak sprawdzalam jej temperatue, a niby sprawdza sie ja na szyi w takicb przypadkach to wlansie miala cieplą 

Anabanana moja się urodziła zima ,więc odrazu była w śpiworku. Teraz jak będzie zimno już pewnie koło listopada też będę młodego dawca do spiworka jeszcze

Zgodnie z zaleceniami maluch może jeździć w spacerówce w momencie kiedy już potrafi samodzielnie siedzieć i utrzymać tą pozycję przez dłuższy czas. Można zdecydować się wcześniej przesiąść na spacerówkę ale warto wtedy mieć wtedy siedzenie na płasko lub tylko nieznacznie uniesione. Polecam fajny artykuł u mamy fizjoterapeuty która wyjaśnia jak to jest w praktyce i dlaczego to takie ważne aby poczekać do pozycji siedzącej dziecka. Link poniżej:

https://mamafizjoterapeuta.pl/2018/10/26/kiedy-do-tej-spacerowki/

Magda_i_lena jak spacerówka płasko się rozkłada to owszem można i wcześniej niż z czekać aż usiądzie

U nas jeszcze gondola dobra. Nie zamierzam przeciążać kręgosłupa także jeszcze parę tyg może pojeździ chociaż coraz gorzej z miejscem w sensie długością 

Monia jak spacerówka na płasko się rozkłada to nie obciąża się kręgosłupa 

Monia a ile ma twoj. Maluszek? Ja tez sie nie spieszylam. Wlansi ale corka nie umialam siedziec 

Masz możliwość zwrócić się z tym do jakiegoś fizjoterapeuty? Bo dużo jednak będzie zależało od możliwości ustawień spacerówki i aktualnego rozwoju dziecka. Jeśli da się spacerówkę pochylić o bezpieczny dla plecków kąt to być może to dobry pomysł, żeby się już z maluszkiem na taki wózek przesiąść

Są specjalne wkłady do spacerowek dla dzieci co jeszcze nie siedzą same stabilnie. Na płasko wtedy taka spacerówkę dać i można jechać. Sąsiedzi taka mają i się sprawdza tylko trzeba brać dobre z atestami nie z allegro byle co

Próbowała Pani w jakiś sposób zachęcić córeczkę do lezenia i patrzenia przed siebie (specjalne pałąki z przykuwającymi wzrok elementami)? Moim zdaniem nie warto przesiadać się do spacerówki jeżeli dziewczynka sama jeszcze nie siedzi aby w jakiś sposób jej nie zaszkodzić. 

Ostatnio zainteresowałam się kątem rozłożenia spacerówki. Często w opisie specyfikacji są słowa "rozkłada się na płasko " z tym, że okazuje się, że żadna speacerówka nie rozkłada się do 180 stopni.. A dla pleckow maleństwa to jednak jest istotny szczegół. Dlatego ja czekałam aż córka zacznie podnosic główkę do góry i ewidentnie będzie próbowala usiąść i to już była dla mnie oznaka, że pora zmienić na spacerówkę. 

Świeżo  upieczona  ja kialam.wozek wielofunkcyjny w którym spacerowkansie tak rozkładala nie wiem jak w nowych modelach ale popatrz sobie jedo wozki bardatina być moze tego nie zmienili, ja dopiero się rozglądam na wózkami fajnie ze o tym napisałaś b tonjwdnak Wang szczegół zwłaszcza jak dziecko zasnie w czasie spaceru ;)

w cybexie spacerowka rozklada sie na plasciutko ;)

Pisałam do 5 producentów wózków, które mnie interesowaly i byłam w 3 sklepach stacjonarnych. Mówili, ze żadna nie rozkłada sie do tych 180 stopni. Wprowadzili mnie w błąd w takim razie :((

Anex mtype też się rozkłada do pozycji leżącej

swiezoupieczona, a nuna albo britax ?

Haha szczerze mówiąc nawet nie wiem jak moja się rozkłada :d