Kiedy córka skończyła 7 miesiecy zaczęła pić z kubka niekapka, syn gdy skończył 6 miesiecy. Kupując taki kubek już nie wybierałam twardego ustnika, ale silikonowy.
próbowałam przejść na niekapek, jak synek miał 10 miesięcy, nie chciał, jak miał rok kupiłam mu kubeczek LOVI 360 i nie chciał z niego pić. Miesiąc temu wyjęłam kubeczek z szafki, nalałam picia, pokazalam jak się pije i synek pił z niego przez 2 dni, później bunt, bo on chce butle i na razie cały czas pije z butli, a ma za chwilę 17 miesięcy…
magiczny spokojnie, bratowej córka niby umiała pić z normalnego kubka ale tak sie nauczyła do niekapka i nie mogła jej oduczyć. miała chyba 2.5 roku jak poszła do przeszkoda i tam jej też dawała ten kubek ale panie zabroniły bo w przedszkolu nie lata się z piciem tylko piją do sniadania obiadu podwieczorka . niby zabroniły ale jak ją odbierała z przedszkola to w samochodzie czekał niekapek…i to jeszcze taka była wygodnicka że trzeba było jej trzymać mimo że umiała! ale w końcu sie oduczyła…
no ja próbuję, ale na razie z mizernymi skutkami… mój Oskarek to bardzo smoczkowy chłopiec, kocha swoje mociusie i smoczki w butlach i smoczki zawsze wygrywają…
My mieliśmy niekapek z canpol jakoś jak synek miał 9 miesięcy ale nie umiał załapać, później gdzieś wyczytałam że są ustniki z lovi treningowe miękkie i kupiłam i od razu wziął się za picie. Teraz mamy kubek niekapek, kubek treningowy z lovi i wolimy treningowy, z niekapka ciężko się napić;/ musiałam ściągnąć osłonkę, ale to już nie jest niekapek;/
O kubku treningowym nie pomyślałam, może to nam pomoże. Póki co ani niekapek ani lovi 360 nie zdał egzaminu. Córka nie potrafi się nauczyć pić z nich .
a mój potrafi pić z niekapka, nauczył się jak miał około 6,5 miesiąca. ale teraz się zrobił inny problem, bo idą zęby i zamiast pić to się bawi ustnikiem…
Mój też się bawi ustnikiem, smoczkami… idą mu z tyłu zęby
Aaajjj u nas się udało od kilku dni Oskarek picie pije w kubeczku Lovi 360
Jedynie mleczko w butli
bardzo mnie to cieszy
magiczny to brawo dla Oskarka coraz bliżej do porzucenia butelki
Dominika mały już pije codziennie z Lovi 360, ale mleko na noc z butli
u nas niekapek był od ok 7 miesiaca a kubeczek lovi 360 jak synek miał roczek.
Po kilkunastu próbach , po miesiącu nam się udało nauczyć pić córkę z kubka LOVI 360. W ciągu dnia pije z niej wodę lub sok , a mleko nadal z butelki. W dzień jak tata robi herbatę to też daje w butelce , ale niedługo chce przejść tylko na kubek.
co do wątku… tutaj to różnie jest z dziećmi…jeśli chcesz próbować z niekapkiem to radziłabym rozpocząć od takiego z wolnym przepływem i miękkim ustnikiem…mój synek dostał najpierw ode mnie niekapek z twardym z lovi…ale zaraz musiałam go odstawić na bok i kupić jakiś tańszy z miekkim… do dnia dzisiejszego nie umie pic z tego z twardym ustnikiem…a mały ma ponad 17 miesięcy… jednak myślę ,że to zależy od dziecka…bo mojej kolezanki synek jest w podobnym wieku…moze miesiąc młodszy a pije z twardego od dłuższego czasu Jakbym miała się bardziej określić i coś doradzić to z miękkim możesz próbować juz w 8 miesiącu albo 9…wszystko to zależy od dziecka jak ssie itp
Jajeczko89 jak ja bym chciała dać mleko synkowi z LOVI 360 to w zyciu by mleka nie tknąl. Musi być butla i koniec Ale ważne, że w dzień pije z kubeczka. A ten kubeczek jest o tyle fajny, że jak daje synkowi pić ze szklanki(oczywiście trzymam mu ją) to pięknie pije i nawet nic nie rozlewa
Jestem bardzo zadowolona z tego kubeczka
Magiczny bo Twój Oskarek to mały uparciuch ! a ja bym chciała po roku zrezygnować z butli, tylko ciekawe czy da sobie radę aby wypić porcję mleczka z kubka 360 albo z niekapka. zobaczymy jak to wyjdzie bo jeszcze trochę jest czasu
noo ja mlodemu chce tez dac pic z tego kubeczka ale odczekam chwile…widze ze maluch checi ma bo jakos sobie upatrzył kubki szklane xD
Dominika oj tak… ostatnio się bić nauczył jak się zdenerwuje i nie mam pojęcia skąd to podłapał :< a co do nauki, to ja też chciałam żeby na roczek JJ już nie pił z butli, ale się nie udało Skoro tak wolał i nie był gotowy to poczekałam
to trochę jak z nauką robienia na nocnik hehe
Magiczny u mnie ten plus że jakoś nie widzę u niego aż zbytniego przywiązania do butli więc może uda się go przekonać do picia mleka z kubeczka
a co do bicia to pewnie nie umie wyładować emocji, córka bratowej waliła głową w podłoge -minęło
Ja podalam niekapek przy 5 miesiącu jak zaczął siadać i dobrze trzymać