Kiedy kupić wózek dla dziecka?

AgataS1990 My zamawialiśmy nowy w sklepie, ponieważ stwierdziliśmy, że to nasze pierwsze maleństwo i nie warto żałować na pierwszą wyprawkę dla maleństwa, ale każdy ma własne zdanie. Jednak nieraz może na prawdę zdarzyć się mega okazja i wózki, które są zadbane może i prawie nie używane po niższej cenie, więc wtedy warto przemyśleć taki zakup. :slight_smile: Ale na pewno najlepiej jechać i zobaczyć wózek na żywo. :slight_smile: Także tylko i wyłącznie decyzja należy do Was. :slight_smile:

Ja wozek kupilam jak tylko.dowiedziałam sie ze bede miala synka wiec kupilam za grosze od szwagierki także nie musialam.szukac ale przy synku wiele rzeczy mialam używanych dlatego przy drugim chciałabym kupic cos nowego Chociasz jedna rzecz np.wozek bo fajnie czasem.kupić cos co mi sie podoba a nie bo jest okazja…także…jak tylko bede miala.drugie bede rozgladac soe za wózkiem…nie mowie ze musi.byc nowy bo nowego nie kupię bo sie.budujemy a mamy duzo.wypożyczonych pieniedzy ale hakis używany nie od rodziny i taki jak mi.sie podoba.

Nie wyobrażam sobie kupować wyprawki czy nawet tylko wózka po porodzie. Wózek jest potrzebny praktycznie od razu po przyjściu ze szpitala, nawet jeśli od razu nie idziemy na spacer ze względu na zimno, to często się przydaje do “lulania” dziecka w domu. A wiadomo, że zaraz po porodzie kobieta nie będzie latac za wózkiem; ), można niby wypatrzyć sobie wcześniej, a potem tylko zamówić, a le jak ktoś już wcześniej pisał, czasem na wybrany model czy kolor trzeba trochę poczekać.
Moim zdaniem najlepszy czas na kompletowanie wyprawki to ok 5-7 miesiąc, ryzyko poronienia spada, a do porodu jeszxze trochę. Jak byłam w pierwszej ciąży to właśnie jakoś nie chciałam zapeszać i planowałam większość zakupów dopiero w 3. trymestrze, a wtedy się okazało, z e szyjka mi się skróciła i musiałam leżeć, wiec mąż jeździł po sklepach, a ja mogłam tylko oglądać w internecie, a wiadomo, że niektóre rzeczy to chciałoby się zobaczyć na żywo, więc nie ma co za długo czekać, t ym bardziej, że dzidziuś się może trochę pospieszyć.

Pierwszy wózek kupiłam dopiero po porodzie, natomiast dla kolejnych dzieci koło szóstego miesiąca już był zakupiony

Gdzie rozglądacie się za używanymi wózkami?

Wioletta najlepszym miejscem na taki zakup bedzie olx albo lokalna grupa np z fb? Sporo mam sprzedaje różne rzeczy po dzieciach, także wózki. Warto wtedy podjechać, obejrzec i dopiero sie decydować:)

Ja planuję zakup w 6/7 miesiącu, lubię być przygotowana i denerwować się, że czegoś mi brakuje.

Wioletta ja mysle podobnie jak m…jacek olx to dobra sprawa. Zawsze jak cos ci sie spodoba mozesz podjechsc i obejrzec. Odradzalabym raczej komisy dla dzieci gdyz wydaje mi sie ze ceny tam sa wyyzsze niz na olx.
Akino powiem ci ze ja poszlam.ogladac wozki w 5 miesiacu i cale szczescie bo na ten ktory chcialam czas oczekiwania byl niemal 1.5 miesiaca.

agniejeska - ostatnio pytałam w sklepie o wózek, który planuję kupić (sola2) - czas oczekiwania od 2 tyg. do miesiąca. Dobrze, że napisałaś o tym bo nawet nie przyszło mi do głowy, że mogę nie wyjść z wózkiem ze sklepu gdy postanowię zakup.

Ja swój wózek znalazłam na olx. Ale zgadzam się także, warto wyszukać lokalną grupę sprzedażową na Fb z danego regionu. Używane wózki są często w mega dobrym stanie za ułamek ceny.

Mi wózek kupili rodzice. Stwierdzili, że taki chcą zrobić piereszy prezent dla wnuczki. Moi rodzie kupili nowy wózek. O używany nie było z nimi mowy. Także poszliśmy do sklepu wmoim mieście i ja sobie wybrałam jaki chcę. Wózek był kupiony w połowie dziewiątego miesiące. Ja chciałam mieć wózek i łóżeczko kupione przed porodem. Nie chciałam szukać wszystkiego po porodzie. Jak dla mnie kupowanie rzeczy po porodzie, kupuję się na głupiego i na szybko. Tak to sobie na spokojnie poszukałam i wybrałam.

Kupowałam na początku 9 miesiąca po tym jak na wizycie Pani ginekolog mi powiedziała, że to wydarzy się już niedługo, urodziłam w 38 tygodniu :slight_smile: Chodzi też o to żeby nie leciała gwarancja, bo jak się kupi wózek w np. 6 miesiącu to mija nam już 3-4 msc gwarancji, a wózek jeszcze nie był na jeździe testowej :slight_smile:
Ja zrobiłam tak, że zadzwoniłam do sklepu z którego chciałam kupić wózek i powiedziałam, że chcę go zarezerwować, ale żeby wysłali go dopiero jak przyjdzie czas i żeby od tego dnia liczyła się dopiero gwarancja.
Polecam z całego serca wózki Baby Design, mamy model Lupo Comfort :slight_smile:
Pozdrawiam

Ja mam wózek z baby merc i też jest dobry. Bardzo dobrze się sprawdza.

BabyMerc faaajne, ale są strasznie ciężkie :stuck_out_tongue:
Po chodnikach widać same “szare mydelniczki” :wink: Już chyba przesyt :wink:

Fajnie jest wybrać się do sklepu i przetestować wózek. Póżniej ewentualnie zapytać w internecie o informacje na temat użytkowania, czy inne mamy są zadowolone z danego modelu :slight_smile:

Też uważam, że fajnie wybrać się do sklepu i samemu przesterować wózeczek. Później można przez internet zamówić, gdzie z reguły jest taniej niż się sklepach stacjonarnych.

Potwierdzam mam BabyMerc i jest ciężki …
Zdecydowałam się na niego bo mogłam go zostawiać na klatce na parterze i jestem wysoka kobieta i łatwiej mi go prowadzić . Nie polecilabym go małej drobnej kobitce…
Wózek kupowałam w trzecim trymestrze jakoś tak … dokładnie nie pamiętam.

My kupiliśmy Edremę, w kolorach szarości :wink: może faktycznie jest już przesyt tego koloru, ale mi się zawsze taki wózek podobał :stuck_out_tongue: nie dość, że pasuje dla chłopca jak i dziewczyny to w ogóle się nie brudzi :slight_smile:

Najlepiej kupić wózek uniwersalny.Moja znajoma miala miec dziewczynke kupila różowy wózek i niestety okazało ze musi ten wózek sprzedać bo urodzil sie chłopczyk :wink:

Jaki wózek byście poleciły dla osoby, która mieszka na trzecim piętrze i nie ma piwnicy? Wózek może być piękny, ale jeśli nie będę w stanie go wnieść to stanie się bezużyteczny

Ja mam obecnie quinny modd i jestem z niego bardzo zadowolona. Nie jest jakiś bardzo ciężki a plus na taki że bardzo latwo i szybko się sklada więc zajmuje mało miejsca