Mój syn też w sumie szybko się ustawił główką w dół, już na pewno w 3 trymestrze tak leżał.
Moje dziecko jakos kolo 28
to super miałyście. U mnie córka do końca pośladkowo dlatego cc miałam
Mój obrócił się w 28tc i tak już zostało. Koleżanka miała ułożenie miednicowe umówiła się już na cesarke i córka jej się obróciła kilka dni przed terminem i urodzila naturalnie.
U mnie obróciła się w 30tyg
Ja próbowałam wszystkich sposobów ale się nie udało
Moja pierwsza córka ułożyła się od 20 tygodnia miednicowo i tak została do porodu. Nie obrócila się.. a obecne dzieciątko ułożone jest od ok 20 tygodnia glowkowo i tak już zostało
U mnie w okolicy połowy ciąży leżał tak jakoś bardziej na skos ;)
Ale po trzecim tym 'oficjalnym' USG trzeciego trymestru już leży głową w dół.
Oby na te kilka dni przed porodem mu się nie odwidziało ;)
Aneczka to teoretycznie gdybyś chciała to możesz rodzic SN.
Czasem jest zagrożenie, zależy jak ginekolog zadecyduje :)
Czasem i przed samym porodem potrafią maluchy spłatać figla i obrócić się pupa
Mazia dokładnie ja znam przypadek odwrotny jak dziecko obróciło główka do dołu jaki był szok koleżanki a już miała termin na cc. Także nigdy nic nie wiadomo jak to się skończy :D
Kverve trudno powiedzieć bo nie wiem jaka wagę ma dziecko. Jak ok 3680 albo więcej to bym nie urodziła SN
Aneczka rozumiem. Tak czy tak trzymaj się i powodzenia :)
No dokładnie nie ma co na siłę ważne by było tak jak TY chcesz ! powodzenia !
Będzie dobrze ☺
Zobaczymy jak to będzie. dzisiejsza noc jeszcze w domu
Jak byłam na badaniach w kwietniu to podobno syn był już główką w dół, ale to był 24 tydzień. Ostatnio w maju lekarz nic nie powiedział na ten temat a ja też nie dopytałam... Wierci się bardzo ale mam nadzieję, że zostanie w tym położeniu już do końca, choć tak jak piszecie różnie bywa. Czasem się dzieci i na sam koniec obracają.
U mnie mały ostatnio tak szaleje, że aż się boję czy się już nie obrócił znów... Normalnie czuje go w poprzek brzucha, od jednego boku do drugiego, jakoś tak dziwnie się rozpycha. We wtorek lekarz więc się dowiem co i jak.
Będzie dobrze dziewczyny, nie ma się co przejmować za wczas