Kiedy dziecko ustawia się prawidłowo?

Mój syn też w sumie szybko się ustawił główką w dół, już na pewno w 3 trymestrze tak leżał. 

Moje dziecko jakos kolo 28

to super miałyście. U mnie córka do końca pośladkowo dlatego cc miałam 

Mój obrócił się w 28tc i tak już zostało. Koleżanka miała ułożenie miednicowe umówiła się już na cesarke i córka jej się obróciła kilka dni przed terminem i urodzila naturalnie. 

U mnie obróciła się w 30tyg

Ja próbowałam wszystkich sposobów ale się nie udało 

Moja pierwsza córka ułożyła się od 20 tygodnia miednicowo i tak została do porodu. Nie obrócila się.. a obecne dzieciątko ułożone jest od ok 20 tygodnia glowkowo i tak już zostało 

U mnie w okolicy połowy ciąży leżał tak jakoś bardziej na skos ;)
Ale po trzecim tym 'oficjalnym' USG trzeciego trymestru już leży głową w dół.
Oby na te kilka dni przed porodem mu się nie odwidziało ;)

Aneczka to teoretycznie gdybyś chciała to możesz rodzic SN. 

Czasem jest zagrożenie, zależy jak ginekolog zadecyduje :) 

Czasem i przed samym porodem potrafią maluchy spłatać figla i obrócić się pupa 

Mazia dokładnie ja znam przypadek odwrotny jak dziecko obróciło główka do dołu jaki był szok koleżanki a już miała termin na cc. Także nigdy nic nie wiadomo jak to się skończy :D 

Kverve trudno powiedzieć bo nie wiem jaka wagę ma dziecko. Jak ok 3680 albo więcej to bym nie urodziła SN

Aneczka rozumiem. Tak czy tak trzymaj się i powodzenia :) 

No dokładnie nie ma co na siłę ważne by było tak jak TY chcesz ! powodzenia ! 

Będzie dobrze ☺

Zobaczymy jak to będzie. dzisiejsza noc jeszcze w domu

Jak byłam na badaniach w kwietniu to podobno syn był już główką w dół, ale to był 24 tydzień. Ostatnio w maju lekarz nic nie powiedział na ten temat a ja też nie dopytałam... Wierci się bardzo ale mam nadzieję, że zostanie w tym położeniu już do końca, choć tak jak piszecie różnie bywa. Czasem się dzieci i na sam koniec obracają.

U mnie mały ostatnio tak szaleje, że aż się boję czy się już nie obrócił znów... Normalnie czuje go w poprzek brzucha, od jednego boku do drugiego, jakoś tak dziwnie się rozpycha. We wtorek lekarz więc się dowiem co i jak. 

Będzie dobrze dziewczyny, nie ma się co przejmować za wczas