Kaszki dla niemowlaka

Ja też czary mamy gotowałam 

O twgo nie probowalam

odświeżam wątek
a jak ja chcę podać jej kaszki takie dla dorosłych jaglane czy gryczana to wy je mikujecie? z działu bio
bo ja dzisiaj robiłam jej jaglaną ale on się nią dusiła… miałam wrażenie że jakoś za sucha była a zrobiłam ją z gruszka że słoiczka
proszę o rady
a z tych kaszek instant to moja tylko kleik ryżowy by jadła
(bez cukru bez soli, i bez mleka, robie je na wodzie lub na mleku modyfikowanym, prosty sklad)

Fajna ściągawka już zrobiłam sobie screna na przyszłość :grinning:

1 polubienie

jest na rozszerzamydiete. pl
https://rozszerzaniediety.pl/category/czytam-sklad/

jest bardzo pomocne i duże ułatwienie :blush:
słoiczki obiadki deserki, mleka wody kaszki, jogurty naturalne

2 polubienia

Ja teraz probuje kaszki na noc i tez chcialam juz takie zwykle, np manną ale średnio ją lubi…

1 polubienie

moja lubi kaszki hepla (owsiano-jaglana, jaglana, owsiana) i z bobowity na wodzie kleik ryżowy
kaszy manny też nie lubi (na mleku i wodzie)
a ile twój maluszek ma miesiący?

Juz ma 2 lata​:roll_eyes::joy:. Je wszystko ale w nocy nadal budzi sie na mleko, dlatego chcialam sprobowac z tymi kaszkami bo juz jestem wykonczona tymi pobudkami

ja widziałam ze niby działa sposób ze co kilka dni sypiesz o 1 miarkę mleka mniej aż zostanie sama woda, niby działa, bo dziecko będzie miało mniej kalorii w nocy i organizm się przyzwyczaja
warto spróbować, ja narazie nie będę próbowała, bo moje dziecko pije pierś w nocy (prolaktyka) i się mleko produkuje, ale jak przestanę karmić piersią to będę próbowała ten sposób

niby wam odpowiadam, a nie widać komu odpowiadam…

1 polubienie

Ojej to bardzo ci współczuję miałam to samo z pierwszym synem myślałam że to się nigdy nie skończy :face_holding_back_tears: na szczęście córka teraz to jest zupełne przeciwieństwo mam nadzieję że się jej nic nie zmieni :smiling_face:

A wiesz, ze to moze byc dobry pomysl. Wyprobuje go napewno! Dzięki 🩷

1 polubienie

dasz znać czy działa :grinning: bo też mnie to czeka za jakiś czas