Karmienie piersią po CC

Z tego co wiem, niemal bezwzględnie tak. Dlatego nie pozwolono mi nawet doczekać do rozpoczęcia czynności skurczowych, choćby minimalnych, mimo moich starań. 

Są ponoć szpitale, w których można się podjąć próby naturalnej, jeśli lekarze się zgodzą, ale akurat nie w mojej okolicy, a jeździć po Polsce to "mi się nie chciało", zwłaszcza, jak dwoje maluchów w domu czekało i każdy dzień zwłoki na podróż to sporo. Poza tym, było niewielkie prawdopodobieństwo, że po dwóch próbach nieudanych, trzecia zakończy się sukcesem. Może inaczej by było, gdyby w grę wchodziły inne czynniki (wielkość poprzednich dzieci czy ich ułożenie).

Pewnie miałaś zabronione poród sn, bo była obawa że szew puści i wtedy jest zagrożenie dla życia dziecka i dla Ciebie

Też mi się tak wydaje, ale ważne że wsztstko dobrze wyszło :) 

Oczywiście to jest najważniejsze 

Monia przeważnie tak robią,że jak pierwsza była cesarka to kolejna też. Choć znam przypadki gdzie kobiety drugi poród miały sn

Mazia wydaje mi się, że teraz odchodzi się od nacisku na cc i jeśli kobieta chce rodzic naturalnie to po 1cc jest to ok. Niestety po 2cc i więcej już raczej rzadko który ginekolog pozwoli na poród dsn. 

Jestem po cc i chciałabym kiedyś urodzić sn

No właśnie widzę,że od tego odchodzą choć i tak tych cesarek w pl jest mnóstwo

Bo wolą chyba robić cesarki 

Kverve ja rok temu wręcz zostałam wyśmiana ze chce rodzic mimo 1 cc.. Chyba co szpital lub lekarz, to obyczaj 

jestem ciekawe czy lekarz pozwoli mi rodzić sn jak rok temu miałam cc 

Beata większość lekarzy każe sobie wypić to z głowy. Jeżeli chciałabyś spróbować rodzić naturalnie, Musisz znaleźć lekarza Pro w okolicach twojej miejscowości

Adgamik pierwszej córki też mi się nie udało karmić piersią. Urodziłam przez CC. Druga też urodziłam przez CC ale już jakoś miesiąc karmie piersią. Warto po urodzeniu jak przyniosą dziecko żeby ściągnęlo siare już żeby zostalo z nami. Żeby leżało koło nas ssalo pobudzało laktację. Plus później lsktatorem pobudzać dodatkowo laktację. No i jak najczęściej przystawiać dziecko do piersi. 

No to bardzo fajnie, że Ci się udało :) 

Tak właśnie aneczka masz rację. ;) 

Natalia właśnie lekarz zaraz po porodzie kazał poczekać w ogóle z dzieckiem 2 lata a ja nie chce czekać a z drugiej strony się boję 

Beata mi lekarz powiedział żebym nie zachodziła w ciążę od 8 miesięcy do roku. Więc wychodzi też prawie dwa lata doliczając 9 miesięcy. Mówił że boi się o blizne.

Ja się zastanawiam kiedy by tu zmsjstrowac kolejnego bobaska 

Oj to majstruj. Ja już nie mam w planach ;)) 3 to zdecydowanie akurat :D

3 to idealnie :D

ja bym chciala po 1 odczekac z 2 lata i drugie cyk :D