Nie natknęłam się na taki wątek, a mianowicie czy przy karmieniu piersią można zażywać preparaty z żurawiną? Miewam problemy z zapaleniami pęcherza i zastanawiam się czy mogłabym profilaktycznie co jakiś czas brać takie specyfiki, żeby uniknąć antybiotyków.
Biedronka mi osobiście wydaję się, że nie ma żadnych przeciwwskazań, a pytałaś lekarza?
Ja zarówno w ciąży jak i po porodzie od czasu do czasu jem suszoną żurawinę lub naturalny sok z żurawiny ( kupisz w niektórych hipermarketach lub sklepach zielarskich) dodaję do herbaty. Podczas ciąż miałam problemy z infekcjami, zapaleniem pęcherza i moja ginekolog powiedziała że śmiało mogę żurawinę jeść.
Biedronka86 w okresie ciąży jak i zarówno laktacji można przyjmować suplementy zawierające żurawinę jak i spożywać ją w formie suszonej czy soku, ponieważ jest ona całkowicie bezpieczna Nie ma żadnych doniesień naukowych mówiących o jej negatywnym wpływie na malucha, natomiast za jej spożywaniem przemawiają liczne korzyści wynikające z jej właściwości przeciwbakteryjnych i przeciwinfekcyjnych, stanowią także cenne źródło błonnika i witamin,…także każdej z nas zapewne przyda się skorzystać z jej właściwości.
Dziękuję bardzo za poradę:) moja wiedza znowu jest bogatsza, a jako początkująca mama uczę się wszystkiego i pytań jest zawsze wiele…
annawianna ja także w czasie ciazy pilam soki z żurawiny
Ja jem suszoną żurawinę i pije sok i synkowi nic nie jest. Mały od początku nie reaguje gdy ją zjem więc pozwalam sobie na tą przyjemność i wcinam razem z córeczka która kiedyś miała problem z pęcherzem a od kiedy spożywa żurawinę nic sie nie dzieje
Ja cała ciążę przyjmowalam żurawie by nie złapać zapalenia. Zaraz po porodzie tez przyjmowalam. Pytałam lekarza i pozwolił mi przyjmować.
Żurawina jest bardzo zdrowa, wiec myślę, że warto od czasu do czasu zrobić sobie mała kuracje dla układu moczowego, która nie zaszkodzi w okresie laktacji, bo jest zupełnie bezpieczna; )
ja też jestem zdania , ze najlepiej raz na jakiś czas zrobić sobie taką kurację żurawiną. A żeby wspomóc jej działanie to mozna sobie łykać witaminę C. Wtedy środowisko układu moczowego będzie jeszcze lepiej zakwaszone.
Witam,
tak, preparaty z żurawiną można przyjmować
zurawinowe soki chyba maja duzo zelaza, czy sie myle?
Ważne, że można, więc raz na jakiś czas zrobię sobie kurację żurawinowa:)