Kabina prysznicowa typu walk in

Cześć
Zastanawiam się nad kupnem kabiny prysznicowej typu walk in z odpływem liniowym. Czy ktoś z Was ma taką? Jak się sprawdza?

Użytkuję 4 lata i nie zamieniłabym na inną. Fakt, podczas korzystania z prysznica jest trochę nachlapane, ale w moim przypadku jest to efekt węższej szyby - 100cm (niestety na szerszą nie miałam miejsca). Jeżeli ma Pani dużą łazienkę, to polecam szybę powyżej 120-130cm szerokości.

Najważniejsze dla mnie jest to, że taki prysznic jest łatwy w utrzymaniu czystości. Po każdym, albo prawie każdym prysznicu zbieram wodę ściągaczką do szyb i po 4 latach wygląda prawie jak nowa, mimo bardzo twardej wody - gorzej z uszczelką na której jest osadzona, która lekko pożółkła.

Nie wiem czy to będzie minus, dla mnie to jest akurat plus, że wychodząc z zamkniętego prysznica na zęwnąrz jest uczucie chłodu, tutaj tego nie ma, bo temperatura i para w całym pomieszczeniu jest "taka sama".

Kabinę zamawiałam od firmy Rea:

https://lazienka-rea.com.pl/drzwi-prysznicowe-rea-slide-110.html

Mam od nich też całą armaturę i jak na razie sprawdza się bardzo dobrze. 

Nie mam osobiście, ale użytkowałam u znajomych i nie jestem z tego zadowolona. na pewno u siebie  w domu nie będe takiej mieć. Chlapie się bardzo, połowa łazienki jest zachlapana i po prysznicu trzeba uważać żeby się nie poślizgnąć. potem trzeba wycierać. Zdecydowanie wole już umyć te drzwi, których w tym typie nie ma. Nie polecam też podłogi całkiem na płasko - kilka cm brodzika najlepiej żeby woda miał gdzie spływac, inaczej sie przypycha i jak jest źle zrobione to zalewa 

Taki wątek już widziałam tu. Po co robić bałagan o dodawać takie same wątki. Poszukać w lupce i po prostu odświeżyć z zapytaniem.

Lena, nie dość, że wątek powtórzony, to jeszcze jest to kolejna reklama. 

Ładnie się prezentuje ale nie chciało by mi się sprzątać tej wody po każdym użytkowaniu, męczące to by było zwłaszcza przy dzieciach które wszędzie nachlapia :)

Ja kupiłam do nowej łazienki kabinę prysznicową i mam nadzieję że będę zadowolona, teraz te brodziki nie ja tak wysokie jak kiedyś i wygląda to bardziej estetycznie

U mamy jest i świetnie się sprawdza 

Jest ok , ale proponuje zakup mega dobrego odpływu bo średnio co tydzień swój muszę czyscic , bardzo lubie tego typu przysznice te z brodzikiem jak dla mnie są mało eleganckie :)

U mnie co prawda nie robiliśmy walk in tylko wolałam mieć całą kabinę zabudowaną żeby mi ciepło podczas kąpieli juw uciekało :) ale mamy odpływ liniowy i wszystko działa bardzo fajnie. Super to wygląda i już nie wyobrażam sobie by kupować zwykły brodzik :) Średnio czyścimy ten odpływ raz na miesiąc może nawet rzadziej 

Mi się bardzzo podobają te kabiny ale musi być dobrze zrobiona żeby potem nie było większych problemów u koleżanki fachowcy coś złe zrobili i musieli im kuć potem pół łazienki 

My będziemy na pewno robić coś jak na zdjęciu. Niski Brodzik. Zamknięta kabina żeby się nie chlapalo i ciepło nie uciekało

ja mam z niskim brodzikiem i jest fajna, ale oprócz prysznica mam jeszcze wanne, ponieważ ja jestem fanką wanny a mąż prysznica

fajne sa niskie a ogólnie podobaja mi sie bez brodzika czyli sama płytka podłogowa ale mając małe dziecko jednak błegszy brodzik lepiej by sie sparwdzał;( sami bedziemy przed takim dylematem niebawem;)

Aniss my właśnie wanne tylko będziemy mieć, z prysznica zrezygnowaliśmy, bo żadne z nas nie lubi, dlatefo nie będziemy mieli takiego dylematu:p

Tylko wannę szybciej myje niż kabinę, to tak odnośnie kurzenia. Poza tym można zrobić z zabudowa i będzie dwa w jednym ;)
Jeśli planujecie dzieci to wanna powinna być, łatwiej dzieci potem myc.

Nie mówiąc o tym, że często pomaga w myciu większych gabarytów itp.

Ogólnie czy będzie potrzebna przekonacie się jak jej nie zrobicie

U mnie wanna musi być, nic tak nie ratuje w trakcie choroby jak goraca kąpiel.

Sugeruję zerknąć sobie na stronę Tubądzin:

https://www.tubadzin.pl/

Znajdizesz tam wiele pomysłów na łazienki :)

Mamy kabinę walk-in i jest super, zacieki na szybie niestety do przeżycia, ale trzeba uważać żeby się nie poślizgnąć na spadzie kafli.

Też mam walk in, na podłodze mam dość chropowate płytki więc na szczęście nie jest slisko;)

Inka404 no właśnie tego obawiam się że wywinę orła w takim prysznicu. Trzeba znaleźć jakieś antypoślizgowe plytki tylko pewnie to i tak jakoś super nie chroni.